Monday, August 29, 2016

Живот в прекрасния и гневен свят I
24 на сто от младите хора нито работели, нито учели. Репортерката от бТВ ги нарече "безделници". Точно така! Много е важно да стовариш цялата вина върху самите млади хора, а не върху икономическата система, която смята заплата от 500 лева за добра. Много е важно да нариташ тъпите "безделници", а не работодателите, които все мрънкат, че образованието не коленичи пред нуждите на бизнеса, а пък като видят подходящ кадър гледат да го прецакат с граждански договор. Важното е жертвите на системата да бъдат накарани да се чувстват виновни. Прекрасна журналистика!

-----------------------------------------

Удивително е да видя как голяма част от десните (основната им икономическа мантра на прехода беше, че държавата трябва да бъде наритана в ъгъла и да не се обажда много-много) споделят култовия цитат от романа "Тютюн" за това как над правителството е стояла мафията "невидима, всемогъща и безчовечна".
Как може такава комунистическа беснотия?
Че нали преди 9 септември отечеството е било проспериращо, развиващо се, трето в Европа...Царство България с години ни бе описвано като някакъв политически рай, където децата са дебелеели под благосклонния поглед на царя, жандармерията и полицията. И, че ако не били комунистите да разрушат тази утопия, сега България щяла да бъде едва ли не законодател на Европейския съюз.
България днес прилича почти едно към едно на Царството. А нали много хора по време на дългите години на хаоса точно това искаха. Даже не се уморяваха да го повтарят. Така че този цитат от "Тютюн" трябва да го развяват не като обвинение, а като самохвалство...

------------------------------------------------------

След 10 дни ваканция, направих тежката грешка да отворя "Фьолкише беобахтер", незнайно защо наричан "Дойче веле". От него разбрах нещо много важно - най-долна мръсотия, гадна хибридщина е да кажеш, че мигрантите са заплаха, но е връх на демократизма и либералната мисъл да изпраскаш текст за това как руснаците по морето са висша опасност за България :)))) Коктейлът на двойните стандарти продължава да бълбука като вещерско биле

Тютюневите складове в Пловдив, същите онези, които хората не дадоха да бъдат съборени, сега горят. И от тях няма да остане нищо. Абсолютно нищо. Приватизаторската фантазия бе осъществена докрай. Теренът е свободен, сега вече могат да строят поредното кичозно стъклено чудовище, я за офиси, я за мол. Частният интерес винаги се изражда до пазарно хищничество, особено ако няма държава. Защото ако държава има, сега тя трябва да разследва собствениците до девето коляно. И ако докаже, че те стоят в дъното на тази афера, направо да им национализира земята. В крайна сметка време е собствениците да се научат - има неща, които са непростими. Заличаването на културна и архитектурна памет е едно от тях. Държавата съществува именно за да гърчи тези, които място не могат да си намерят от алчност.

--------------------------------------------


С Хакимчето на почивка има едно основно правило - любимият ? плаж е на минимум пет километра от мястото на което сме отседнали. И това е добрият вариант. В лошия такъв - любимият плаж е в съседния град. А на всичкото отгоре шиитската принцеса не иска да чува моето мрънкане, че този поход под палещото слънце ми напомня на миграцията на древните араби в жарките пясъци на пустинята. Сред пясъците тя е като у дома си, генетичната памет се събужда и Хакимчето си припомня, че половин Ирак ? принадлежи по право. Тогава се радвам, че километрите са само пет, че като едното нищо можеше да ме накара да отидем на плаж край бреговете на Ефрат :))))

--------------------------------------------


От вчера чета вдъхновени протестърски обвинения за това как Борисов е човекът на Путин у нас, марионетката на Кремъл, руската връзка, главатар на петата колона...Нека обаче да върнем лентата назад. Тези, които днес го изобличават, всъщност го върнаха на власт през 2014 година. Върнаха го, въпреки всички предупреждения, анализи и аларми. Значи протестърите върнаха човека на Кремъл на власт.
Какво излиза тогава - че Протестна мрежа от първия ден е била инструмент на Путин в българската политика, не ли?. :)))

----------------------------------------------


Ако Бъчварова беше министър, когато Хитлер е искал от България да пратим евреите в лагери, тя сигурно пак щеше да твърди, че не ги е предала в неговите лапи, а просто ги е изпратила хуманно и човеколюбиво до границата....

------------------------------------------------


Вчера в Ню-Йорк от този свят си е отишъл скулпторът Ернст Неизвестни. Както добре е написал южноосетинския журналист Инал Плиев - трудно е да се повярва, че той и досега е бил с нас. Неизвестни е роден през 1925 година. Името му обаче нашумява след легендарната изложба на модернисти в "Манежа" по времето на Хрушчов. Именно скулптурите на Неизвестни хвърлят съветския лидер в бяс. Украинският селянин с простовата душевност се оказва безпомощен пред модернизма. Точно тогава той се обръща към артистите с прословутата си реплика: "Господа педераси", а самият Неизвестни получава жестоко публично конско, че не иска да изобразява лицата на съветските хора, ами е затънал в някакви абстракции.
Въпреки това историята е иронична. След смъртта на Хрушчов неговите роднини се обръщат именно към Неизвестни, за да направи надгробният му паметник. Този паметник е прекрасен - удивително съчетание между черно и бяло, грандиозна политическа метафора за лидера и човека Хрушчов, който никога не е бил едноцветен и едноизмерен. Удивително е, че споменът за съветския лидер ще остане най-вече през художествената интерпретация на този, който е гърчил приживе. С други думи - и аз трудно повярвах, че Неизвестни е доживял до наши дни. Но това е, защото в съзнанието ми той е класик, а за тях не е важно дали са живи или мъртви физически. Те са станали част от онова вечно пространство към което човек винаги може да се обърне в най-трудните си мигове.

---------------------------------------

Четох няколко пъти протокола от заседанието на фондация "Литературен вестник". За тези, които са изтървали там се случи нещо като преврат - младото поколение поети и критици натири с шутове и адвокати старото поколение в лицето на Едвин Сугарев, Ани Илков и т.н. Да, младото поколение се е подсигурило и с юрист, за да сполучи докрай в своето рейдърство.
Четенето около този скандал е като давене в гъсто блато. Там почват да се вадят кирливи ризи (абе също като в БСП), да се намеква за добре платени проекти, за това каква подлога е Георги Господинов (хареса ми обвинението срещу него, че нито един мъж не е успял да завърши докрай "Физика на тъгата", защото аз влизам в тази кагегория) и така нататък и така нататък. Ноо, има един момент в цялото заседание, който е особено интересен. В края на срещата, когато е ясно, че старото поколение е напълно разбито в протокола е отбелязано, че отвън на стълбите Ани Илков крещи: "Нещастници, комунистически отрепки...".
О, не, братле. Много си се объркал. Тия се държат точно като капиталисти. Като автентични капиталисти, които пет пари не дават за нищо. Ясно ми е, че комунистите ти са в главата, ама в реалността ти си жертва на най-безогледен капитализъм. Колко е тъжно, а? Човек да стане жертва на това за което се е борил и упорито да не иска да си го признае.

------------------------------------

Американката на спортна гимнастика играе под звуците на "Калинка моя". Путин протегна хибридните си лапи чак дотам...:))))

-----------------------------------------

От две седмици насам като чета медиите и ФБ, за ген. Радев разбрах следното:

1. Че е куче на верижката на Путин, храненик на Кремъл и, че лично Дмитрий Медведев му е написал рапорта за напускане

2. Че е просто един тракторист в небето

3. Че е демонична фигура за осигуряване на партийно разцепление

4. Че е конспиративна маневра, схема за овладяване на политически пространства, интрига за масово поразяване

5. Че за нищо не става, че е много зле, ама много зле, и, че направо трябва да бъде изгонен от България, за да не разваля пейзажа на гордите български духове

Като е толкова безполезен защо ли се хаби толкова много страст в лютите клетви срещу него? :))) Но вече вън от бъзика - в БСП тече буреносен процес по избистрянето на кандидат-президентската номинация, заради това лично аз не вземам публично отношение. Но нямаше как да не опиша образът на този злодей, на този изверг, на този демон ген. Радев, който толкова много смущава пейзажа. Аз заради това напоследък съм позарязал четенето на фентъзи. Цялото ми необходимо количество си го набавям от медиите :))))

-----------------------------------------

Днес ми попадна една стихосбирка на Георги Джагаров, авторът на легендарното стихотворение "България" (Земя като една човешка длан). Джагаров има нещастието да е от поколението на забравените от поети, от тези, които умишлено бяха изтикани встрани, на тротоара на виновната амнезия на днешната ни мизерна реалност. Признавам си не очаквах, не очаквах толкова мощна, жизнена, безкрайно чувствителна и съответно велика поезия. Няма да коментирам личността на Джагаров, защото с умишлена злост към него някои уникални нагаждачи като Стефан Цанев се опитаха да героизират своите биографии.
Но поетът Джагаров е уникален, той е естествен лирик, в него няма грам престореност, а поезията му е чиста и разтърсваща. Няма как да цитирам всяко стихотворение, защото това ще се превърне в един безкраен цитат, но има уникални попадения. Ето например част от стихотворението "Мили приятели", което може да пръсне дори и камък със своята уникална емоция:

И затуй аз прорових пръстта,
изпълзях през нощта по изгнилите корени.
И затуй в някой есенен час
ще се върна отново.
Вие дръжте вратите отворени!
От какво ви е страх?
Грях ли сторих пред вас?
Или дълго мълчах?

Срокът мина и аз ще се върна.
Аз от мисли за вас ослепях.
И нас смърт аз отидох за вас.
И за вас се отказах от ада и рая

Джагаров пише това стихотворение след като е сънувал свой приятел, убит като партизанин. И колкото повече четох, толкова повече разбирах, че това не е поет на компромиса, че той не е пречупил душата си и е оставил своята следа, която един ден ще бъде открита като ценно съкровище за което всички карти са били загубени. Не знам да има друга държава, която да си позволява да няма памет за толкова големи поети. Май трябва да направя своята лична експедиция в тази некартографирана страна, защото словото от онези години продължава да е силно и заблестява в мига в който отворих прашасяла книга случайно, а след това не можеш да я оставиш.

----------------------------------

Терминал 3 отново блестят с тотална неадекватност. Сложили рубрика "Абсурд" и цитират едни думи на ген. Румен Радев: "„За мен като генерал от българската армия и като глава на българската авиация, това решение е още по-унизително от Ньойския договор от 1919 г. (при който България като съюзник на Германия в Първата световна война губи 10% от територията си, задължена е да плаща репарации и да ограничи военните си сили)".
И писали, че това са негови думи пред руската "Правда" и били в коментар на решението "съюзниците" ни от НАТО да ни пазят небето. Охх, ама аз ли съм ви виновен бе, ребята, че основно четете руски сайтове, че даже превеждате некадърно от тях. Дори сте превели обяснението какво е Ньойския договор, което е редакторска намеса за пред руската публиката, която може и да не знае
Всъщност точните думи на Радев гласят: "„За мен, като генерал от Българската армия и командир на ВВС, тази Концепция е по-унизителна дори от Ньойския договор, защото последният беше наложен на България със сила отвън, докато въпросната Концепция бе инициирана от български зам.-министър, приета на Съвет по отбрана на българското военно ръководство и утвърдена от български министър на отбраната“. И са част от официалният му рапорт за напускане, а не коментар пред чужд вестник, което лесно можеше да се разбере, ако някой в Терминал 3 си бе направил труда да провери в Гугъл, а не да бърза да започва хибридна война въз основа на опорни точки и откровени лъжи. Проверявайте си данните бе, момчета и момичета, защото вече сте на път да станете протестърския "Уикенд". Руснаците са направили добре, че са ги превели тези думи, за да могат нашите местни хубостници да научат за тях, ама да можеха и малко на журналистика да ги научат....:)))))

-------------------------------------------

Eдва сега налетях на "интернет-сензацията", тази, която ни "ни рисува тъжно, смешно и точно" Татяна Кристи и на нейните видео-импровизации. Досега само подозирах, че еволюцията се е обърнала в обратната посока, но кухненските скечове на Кристи са ултимативното доказателство, че това наистина е така.
Кристи е еманация на "умните и красивите" с цялото им презрение, злоба, маниакалност и високомерие към обикновените хора. Намерете което и да е нейно клипче - там няма нито грам, ама нито грам хумор. Гледайки изцепките на госпожата си дадох отговор на въпроса защо и тези хора са неспособни по никакъв начин да се докоснат поне за миг до тревогите на обикновения българин. Ами защото са нарцисоподобни създания, които са обсебени от собствената си гледна точка и се опитват да изкарват оригинални неща в които има само долнопробна тъпотия. Пък била и тя снимана в САЩ, в кухничката на някаква селянка, въобразила си, че е глобален гражданин.

------------------------------------


Надя Савченко пак обяви гладна стачка. Вече в Украйна. Кога да чакаме яростна декларация на ДСБ срещу чудовището Порошенко, което тормози тази героиня на евроатлантическите ценности и целебния демократичен глад? :)))

------------------------------------

Великолепен и тъжен виц:

Питат радио Ереван:
- Кога ние българите ще живеем по-добре?
Радиото отговорило:
- Е, нали вече живяхте по-добре! :)))

----------------------------------------

Изумих се - попаднах на хубав и интересен репортаж от Москва по БНТ свързан с туризма между България и Русия. Репортерката доста дисидентски обяви, че руснаците са дали пример за това как се планира туризъм и как се работи целенасочено, и сигурно заради това изречение ще й резнат от хонорара. Вън от шегата - в последните две години това е най-обективното нещо, което съм гледал по национална телевизия.
Единственото, което ме издразни е, че в името на новите времена, при своята нощна разходка из Москва-река репортерката посочи храма "Христос Спасител" и патетично обяви, че болшевиките веднага след Октомврийската революция са го сринали. Е, да, ама не е точно така. Защото храмът е сринат чак през 1931 година по заповед на Сталин. Тоест болшевиките са почакали цели 14 години преди да го направят.
При това се замислих, че точно преди четири години "Пуси райът" оскверниха същия този храм. Това оскверняване след това бе обявено за борба за демокрация, за порив по свобода и за проява на дисидентско инакомислие. Тоест разрушаването би трябвало да се брои направо с три точки нагоре в същата класация за ценности в полза на болшевиките, не ли? :)))))

---------------------------------------


Доносът на Евгений Михайлов срещу Ирина Бокова е едно от на?-гнусните, нечистоплътни и подли неща, които съм виждал по време на целия преход. А всички знаете, че сме се нагледали на гнусотии.
Пред очите ни се разкрива върховна морална мерзост - канарчето на демокрацията се оказа обикновен доносник. Представям си как от устата му е текла сладострастна слюнка докато е съчинявал доносчето си. Защото това не е мръсотия само срещу Бокова, това е атака срещу България. Михайлов може да действа само така - подмолно, тайно, със затаена злоба. Това е единственият начин хора като него да зачертаят биографиите си на запенени кариеристи преди 10 ноември. От касетата с танковете до своя настоящ донос Михайлов напомня на онзи легендарен образ от стихотворението на Константин Павлов за славея (канарчето де), който си мечтае за железни нокти и метален клюн. Това все едно е писано за Танкиста - антикомунистът-доносник. Поръчковата "съвест" на демокрацията. Пфуу.

--------------------------------------

Георги Първанов и Ивайло Калфин се държат като политически миньони. Говорят на своя си неразбираем език, забъркват анимационни интриги и бедствия, а последствията от всичко напомнят на катастрофа. От вчера имаме имаме пресен сюжет. Калфин и Първанов официално бяха обявени като кандидати за президент от АБВ, но те щели да се откажат ако се открие друга "равно приближена, но силно избираема кандидатура". Пак влизаме в любимите игрички!
Довчера Калфин обикаляше студията и твърдеше, че няма да подкрепи партиен кандидат, Първанов пазеше мистериозно мълчание, но ето че за пореден път бившият президент и бившият кандидат за президент прецакват сами себе си с невъзможността да запазят търпение. Пускането им на борсата не е нищо друго освен опит за извиване на ръцете на БСП, нетърпелив анимационен жест, който е предназначен за малкото останали заблудени души, които вярват, че АБВ съществува върху някакви принципи.
Първанов и Калфин си търсят алиби за провала на преговорите, който до голяма степен бе предопределен от тяхното мнозначително миньонско поведение. В крайна сметка преговорите не се състоят само от политически маневри и хитрости, на масата най-важни би трябвало да са общите идеи, качествената програма, споделената визия. С прибързаното си действие АБВ показва, че за тях това е втостепенно. Те искат разговор за личности. Само за две личности де. И слагат на масата като аргумент най-неизбираемите, най-скандалните, най-анимационните. Широката лява коалиция е красива идея, но шантажирането няма как да е средство за нейното осъществяване. При това АБВ дори не изчакаха края на процеса по номинации в БСП. Което означава, че от самото начало те са решили да заложат на миньоните. Целта е била не коалиция, а поредната анимационна комедия. Толкова по въпроса.

----------------------------------------


Какво прави амокът с хората, братче! Чета интервю на шефката на СЕМ Мария Стоянова, която е била кореспондент от Германия. И я питат - има ли напрежение там. Порой от клетви, проклятия и отрицания. Най-накрая следва уникалният извод: "В Берлин се усеща едно притаено сдържано спокойствие....". Хахахаха, притаено??? Сдържано???? Какво ли е непритаеното и несдържаното спокойствие? Страх ме е, че още няколко такива мнения за Германия да прочета и аз ще изпадна в амок :))))

---------------------------------------

От стена на стена виждам да се носи новата опорна точка, която грее като грант в мрачни времена. Ние, казва тя, всъщност живеем в най-мирните времена на Земята. Спокойствие, кеф, геополитическа утопия. Проблемът бил, че социалните мрежи сгъстявали чувството за ужас от спорадичните прояви на тероризъм и масово колене на хора. Заради това добросъвестният гражданин трябвало да си затваря устата и очите, да не реагира на ужаса, да не пуска статуси по темата, защото това работело за противниковия отбор. И за Путин, разбира се. "Криминалната хроника на Германия получи геополитически измерения. Путин харесва това", бе написал екзистенциално един протестър, палаво пропускайки факта, че всъщност не българите, не руснаците, а немците истеризираха ситуацията докрай. Значи имаме младеж в амок, който бил подлаган на мобинг (и никога не бил правил петинг, хохо), с мозък промит от електронни игри, с един автоматичен пистолет, а полицията блокира целия Мюнхен, спря метрото и концентрира толкова жива сила все едно три батальона на ИДИЛ атакуват Германия. Световните телевизии започнаха да излъчват пряко, коментарите там бяха меко казано политически некоректни, но нашенската верноподаническа меркелиада е готова със зъби и нокти да подлага на мобинг всеки, който има различно мнение. И защо, по дяволите, писаха, че младежът е изпаднал в амок от електронни игри. Ако ме питате мен той е влязъл в АМОК след като е предозирал с речите на германската канцлерка. И четете Илиян Василев - Путин носи пряка отговорност за повишаване на криминалната активност в Германия. Нима сте се съмнявали, че е така, а, рубладжии проклети?!

--------------------------------------

Георги Дренчев е култов: "АМОК е европейското крило на ИДИЛ" :)))))))

----------------------------------

Едва сега установих нещо, което съм пропуснал в своето научно наблюдение над психодясното. Оказа се, че в редиците на тази политическа биомаса тече злорадство, хейт и проклятия заради това, че Ирина Бокова се е оказала трета при първото изслушване за шеф на ООН. Някои от тях сладострастно преглъщат, други, малко по-разсъдливи, се отдават на псувни, защото е ясно, че нищо още не е решено - това е състезание като Европейското първенство по футбол. Тоест фаворитите отпадат най-лесно. Но забелязах каква неистова радост, ама какво оргаизмично вълнение изпитват от това, че не Бокова, а португалецът Антонио Гутереш е излязал първи.
Чудех се дали да подмина. Дали да не оставя самотната група луди да съпреживяват удоволствието си. Но май няма толкова милост в мен. Вижте какво нещо е - в желанието си да прецакат един комунист, психодясното е готово да допусне друг комунист да се изкачи начело на ООН. Защото Гутереш е точно такъв. Освен, че преди беше шеф на Социнтерна, същия тоя комуняга в далечната 2004 година дойде у нас, за да подкрепи БСП в нейния път на властта. Пуснете един гугъл и ще видите. "Тук съм, за да ви кажа , че разчитам на вашата победа", каза тогава на чист български Гутереш и то на Бузлуджа, а после обяви, че България не може и никога няма да има по-добър премиер от Сергей Станишев. Проклетата БСП има агенти навсякъде. Пфууууу.

----------------------------

Всички, които сладострастно наблягат на факта, че извършителят от Мюнхен е иранец (човекът е и с немски паспорт, ама нейсе) сякаш това обяснява проблема и оправдава Германия вовеки, трябва да са наясно, че така всъщност оспорват сърцевината на политиката на Ангела Меркел. Нали етническите различия не трябваше да са от значение? Нали атмосферата на радикална толерантносг трябваше да роди вечната либерална утопия? Вместо това всеки луд в Европа придобива силата на политическа армия. От утре вече няма да има значение какъв мотив има отделен престъпник - всичко ще бъде част от взривоопасната нелепост в която живеем.

----------------------------------

Жестоко заглавие за политическо-еротичен трилър "50 нюанса Радан". Първото изречение вече бе написано от младият, но обещаващ автор Бойко Борисов: "Когато си говорим с него (разбирай с Радан Кънев) не пред медиите - изключително разумен човек. Когато ми излезе и види камерите и започне да ги говори едни неща - изтръпвам" :)))))

------------------------------------


Преди 74 години (на 23 юли 1942 година) българските фашисти разстреляха най-великия поет на България Никола Вапцаров. Унищожиха човека, но пък направиха поезията му безсмъртна. Дори е леко иронично. "Какво тук значи някаква си личност", казваше самия Вапцаров и това е единственото послание от неговите стихове, което се оказа невярно. Личността е от огромно значение. Личността на Вапцаров например и до до днес е трън в очите на няколко поколения литературни мижитурки и недоносчета. Кой ли не се опита да се упражни върху висотата на неговия дух в годините на прехода - започвайки от позорно забравения Марин Георгиев, въобразил си, че извършител на третия разстрел на Вапцаров, стигайки до невзрачната кинодокументалистика, която се опита да изкара поета някакъв комплексар, намерил утеха в политиката.
Битката срещу Вапцаров тече с пълна сила. Нека да ви представя една част от нея. Отваряме например книга на постмодерната звезда на кабинетното литературознание Александър Кьосев и какво намираме там? Четете: "В днешно време стихотворения като "Сън" на Вапцаров, изглеждат толкова нелепи, че за тях дори е някак срамно да се говори... Тоталитарният опит или автоматизира, или превръща в абсурд стихотворения като "Сън" - и прави като че ли читателския диалог с тях нежелан и невъзможен".
Не се заблуждавайте от генерализацията. Проблем със стихотворенията на Вапцаров нямат "читатателите", а имат читателите като самия Кьосев, откъснати от истинския свят, грантово зависими хора, чиято цел е да откъснат литературата от нейните автентични социални основи и да я превърнат в някаква пихтиеста каша, достойна единствено и само за сноби, изживяващи се като аристократи. Политическото изкуство е висша форма на изкуството, защото то настоява за промяна на света, то е бунт срещу статуквото и в този смисъл кьосевците много искат да избият социалните зъби на поезията, защото тя е заплаха срещу системата в която те са получили своето право на хранилка.
Кой се нуждае от мечтатели в баналната епоха, в която всички искат да стават богати? В която всички повярваха на лъжите и тръгнаха да си мислят, че историята е приключила - богатите си остават богати, а бедните да тънат в "ужас свиреп".
В този смисъл Вапцаров е изключително важен като човек и поет. Но не фактите от биографията му го правят велик. Велик го прави това, в което е вярвал, това, което е написал, това, което ни остава като безкрайна вяра след себе си. Неговите думи са жизнени и до днес. Те са хванали пулса на света, надрасват националните граници, вълнуват се с тревогите на всички угнетени и ни дават безсмъртното усещане за смисъл на живота. Заради това завършвам с любимия ми куплет от стихотворението "Антени":

Но слушай как в студеното звънтят
през тази нощ антените отчетливо.
И аз не спя, и те не ще заспят,
и ти не ще заспиш, човечество.


--------------------------------------

Благодарение на колегата си Крум Зарков за първи път обърнах внимание на една реклама на ДСК от гледането на която стомаха ми се обърна и веднага зажаднях за световна революция. Сюжетът на краткото филмче е концентриран около социално-психологическите особености на антропологичния вид "Хомо бизнесменикус". Рекламата е пълна до повръщане с толкова елитаристки клишета, че нейното гледане е като класово осъзнаване, честно. За да не бъда голословен ще ви представя най-отвратителните част от тях, защото те са началото на почти политическа програма и богаташки протест.

1. "Хомо бизнесменикус мрази петъците, но чака понеделника с нетърпение".

Да преведем - докога ще търпим да не се работи в събота и неделя. Плащаме им заплати, а тия търтеи на всеки седем дни почиват два - нетърпимо!

2. "Хомо бизнесменикус отказва обедни почивки, но не пропуска работен обяд"

Тоест време е обедната почивка на бедните лузъри да бъде отнета. Шефовете им се гърчат без почивка, само по някой друг работен обяд със стриптизьорки и трюфели си правят, а тая пролетарска сган иска да почива - нетърпимо!

3. "Хомо бизнесменикус няма кого да излъже, че е болен"

Работникът - вечен източник на лъжи. Лъже, че е болен, лъже, че работи, лъже, че не му добре, лъже, че заплатата от 500 лева не му стига. Ясно е изразено разбирането, което има хомо бизнесменикус по проблема.

4. "Хората на бизнеса са различен вид".

О, да. Те са направо нов стадий на еволюцията. Шеста раса от костюмари. Нов биологичен вид, който иска да съществува зад високи стени. Еволюцията досега е раждала боклуци, но вече е родила хомо бизнесменикус и всички останали трябва да са тор за тази висша биологична маса.

Настоявам тази реклама да не бъде сваляна от ефир. Рядко друг медиен продукт може да подейства толкова качествено като политическо откровение. :)))

---------------------------------------


Ахахахахаха, гениален лаф от нета: "ИДИЛ все още нe са поели отговорност за реформите на Москов" :)))))

-----------------------------------------

Вчера гледах един изненадващо самокритичен и разтърсващ документален филм за това кой и как създаде проблема с ИДИЛ в Ирак. Журналистът Бен Андерсън обаче бе направил и обиколка на хората, които реално се бият с Ислямска държава. И така той се озова сред бойците на бригадата Бадр. Бригадата Бадр, оказа се, е военното крило на шиитската партия на Ал-Хакимите в Ирак, кръвожадна организация и боеспособна до ужас. Това е така, защото Бадр цица оръжие от три страни - от САЩ, Иран и Русия и резултатът е американски джипове, ирански ракетни установки и руски бойни ракети. Само за контраст - в същата лента бе показана една сунитска бригада, която се опитвала да даде отпор на ИДИЛ, но е въоръжена с едва 6 калашника.
Командирът на бригадите Бадр е един мрачен тип на име Хайди Ал-Амери. Оказа се, че този образ има много интересно хоби - обичал да пробива с бормашина черепите на своите политически противници. Ал-Хакимите, които се борят за цялата власт в Ирак очевидно не си поплюват в тази битка. Изгледах филма докрай, запознах се с политическата обстановка в Ирак, а след това казах на Хакимчето (Юлия Ал-Хаким), че докато съм жив в нашата къща няма да попадне нито една бормашина. Тя все пак е Ал-Хаким - утре като тръгне да превзема света знам ли какво може да й мине през главата :)))))

-------------------------------------

Писна ми да слушам думите "демокрация" и "Ердоган" в едно изречение...Идва ми в повече, честно.

-------------------------------------

Ясно е, че Боко няма да прави нищо тази вечер. Но поне от "Пирогов" пратиха ли линейка пред дома на Местан? :))))

--------------------------------------

С удивление видях, че западните телевизии забелязаха факта, че Ердоган е потъпкал демокрацията, пускал е бойци на Ислямска държава през Турция, за да ходят да свалят Асад, поддържал бизнес-отношения с ислямистите...Ти да видиш - след толкова много години ли го откриха? :))

-------------------------------------

Това, което се случва в Европа вече не опира до съжаление, нарисувани по асфалта човечета, походи срещу страха и костюмирани капути, които се правят на достолепни ръководители докато им извършват фризьорски услуги за по 10 хиляди евро месечно. Колкото повече определени европейски елити продължават да твърдят, че Русия е основната заплаха за Европа, толкова повече "Ислямска държава" ще има поле за действие на Стария континент. ЕС днес напомня на подпийнал ектремист, който си е сложил превръзка на очите и е решил да потанцува в минно поле.
От две години насам е ясно, че Европа е под атака, ясно е и кой е атакуващия, но Европа незнайно как винаги успява да стигне единствено до някакво подобие на срещата от Варшава, където се взимат винаги спешни мерки за събиране на пари за въоръжение и помпозни декларации как сигурността е гарантирана, а руския демон ще бъде "сдържан". Гарантирана, грънци.
Въпреки това, убеден съм, че ако си сега си направите една разходка във фейсбук, то до пет минути ще налетите на някой статус в който ще се твърди, че тунизиецът в Ница е извикал "Аллах Акбар" (специално Иво Инджев ще е убеден, че викът е - Алла, я в бар!) със странен руски акцент, в портфейла му е намерена снимка на Путин, а и са открити доказателства, че е гледал Russia Today в нощта преди масовото убийство. Врагът атакува във Франция, но ние ще искаме военно присъствие в Черно море. Все едно САЩ да искат да нахлуят в Иран, а вместо това да се окажат в Каспичан. Танцът в минното поле продължава със страшна сила.

--------------------------------------------

Вечна им памет на жертвите от Ница! Тъгувам за Франция, която за пореден плати ужасяващата цена за европейското безвремие! Но не мога да не попитам - тези терористи не са ли чували за срещата във Варшава, не разбраха ли, че там са взети всички мерки за сигурността в Европа, както ни убеждаваха нашите евроатлантически шамани? Нима не са чули какъв гарант на мира е НАТО и как са взети всички мерки срещу основния враг на Европа - демоничната Русия и чудовището, което я управлява? Нима терористите са се осмелили да поставят под съмнение този прелестен сън от Варшава?

No comments: