Friday, January 06, 2017

Експедиция към електронната лудост I






Десницата повече никога няма да е същата. Антоанета Цонева, Тони Протеста или Тони Публичната среда (вие решете) се записва за член на "Да, България". Много ме кефи мотивацията й. Във фейсбук тя е написала: "Каквото и да вещаят всички спин доктори – аз вчера попълних декларация да стана член на Да, България, и знам, че това е организацията, която ще хакне системата. Участвам!".
Ще хакне системата? Хакне? Тук ми намирисва на пълзящ путинизъм. Иначе не мога да си обясня защо, когато Путин хаква системата това е много лошо и катастрофа, а като го прави Антоанета Цонева това трябва да ни изпълва с радостни предчувствия и вяра, че здрависване с Христо Иванов лекува лумбаго, червен вятър и остеопороза. Но да припомним - госпожа Цонева последователно е вярвала, че СДС, ДСБ и Реформаторския блок също ще хакват наляво и надясно, а те единствено бъгнаха България. Но сега вече няма да е само бъг, нали. Сега вече ще е "Die, Bulgaria". Не просто хак на системата, а фак на цялата страна :))))



------------------------------------



След като Големият Снежен Апокалипсис не се появи на вратата, смятам, че е редно от утре да имаме 20 минутни новинарски сегменти за това как лично Бойко Борисов свиква Кризисния щаб за борба с Титаничното Глобално Затопляне и какви военни мерки се предприемат срещу него...:)))



-------------------------------


Когато чуя за "неопровержими доказателства" на американското разузнаване винаги се сещам за Колин Пауъл. През 2003 година година Пауъл дръпна една предълга реч в ООН, която бе придружена от сателитни снимки и някакви прахчета в колби. Идеята на изказването беше, че американското разузнаване разполага с "неопровержими доказателства", че Ирак има оръжия за масово поразяване. Въз основа на тези данни САЩ окупира Ирак, но така и не намери ОМП. Издирваха ги с години, ама удариха на камък. Всичко се оказа една огромна лъжа. Грандиозна измама.
13 години по-късно Пауъл нарече това свое изказване "голям провал на разузнаването". С други думи, май френдс, американците не са много добри в осигуряването на "неопровержими доказателства". То май заради това си отлагат брифинга за "руската намеса" с няколко дни. Ще си търсят литератор, който да замести с патос липсата на реални факти...:))))))


-------------------------------



Хахахаахахахахахахаха! За първи път попаднах на състава на учредителния комитет на партия "Дай, България" и ритам с крака от хилене. Направо можем да съчиним детска песничка от професиите на хората в него:

Имаме онлайн PR специалист
плюс някакъв си рекламист
софтуерен архитект, икономист
един самотен блогърист
но пък трима-четирима са "юрист.
Може ли без финансист
а без някой и друг активист?
Как без "еко-музикант"
и без програмист?
предприемачи бол
плюс белетрист...
фауната няма край
Дай, България бе, дай....:)))))


------------------------------



Прокуратурата повдига обвинение на Симеон Дянков...2017 още не е почнала както трябва, а вече ми се очертава като култова! :)))))))


----------------------------



През цялото време се блазнех да напиша, че РАЗРЕШАВАМ на фейсбук да ползва всичко, което съм постнал...Разбира се, не вярвам Зукърбърг да е чак такъв експлоататорски злодей, че да натовари свой подчинен с превода на всички глупости, които съм изписал, а след това да търси къде да ги пуска и използва, но човек никога не спира да се надява...:)))))))


-----------------------------




Много медитирах по време на празниците върху тезата на Христо Иванов, че ще прави "лустрация от второ поколение". Ето какво означава да си меганапушен в политически смисъл. Лустрацията е отговор на проблемите на България, колкото аспирина може да лекува тумори. Лустрация второ поколение. Булшит. Виж - национализация от първо поколение моментално ще поправи нещата...:))))))
Олигархията не се бои от лустрация, национализацията е нейния кошмар...


------------------------------


Последната реч на Плевнелиев като президент свърши! Наздравееее! Отървахме се вече от тоя. Бъдете живи и здрави! Честито!


---------------------------------



Хибридното чудовище Путин ни удари в в най-важния стратегически център на родината - фейсбук-профила на Даниел Митов. Така след изборите в САЩ, Брекзитът, изборът на лидер на френската десница, след руския терор в Берлин, Мюнхен, Брюксел, Париж и Ница, нова крепост на евроатлантическите ценности попада в мрачните ръце на Мордор и орките в подземията на Кремъл пируват с кръв от достолепни натовски чиновници и секретарки на Ангела Меркел. Представяте ли си колко е коварна Русия - тя дебне навсякъде в мрежата и само чака някоя американска марионетка да драсне статус, за да му нахлуе в профила като зелените човечета в Крим и да го окупира. Между другото - американците могат само да ни дишат прахта, когато става въпрос за хибридната битка с Мордор. Нека да ви припомня, че най-видните ни хуманисти, защитници на правата на човека , усвоители на проекти и Росен Плевнелиев още през 2015 година обявиха, че лично Русия се е опитала да хакне блестящият референдум за електронното гласуване. Сега се чудя защо им е било на рашките да го правят? С така армия от хакери, те е трябвало за се опитат да вдигнат активността на допитването, а не да карат гордите либерални съвести до последно дацсе обливат в студена пот, че може да им се наложи да си търсят истинска работа...
Но да обобщим - гордата ни страна се лиши от мощен източник на евроатлантическа енергия. Без профила на Дани Митов дясната общност осиротява и стене като умерен опозиционер в Алепо като му провалят снимките на клип с обезглавяване. Както казваше великия Лев Щарански - сега не трябва ли да бъдат сезирани всички правозащитни организации като Хелзинския комитет, Амнести, ИДИЛ, Джабхат Ан-Нусра и Ал-Кайда, последните крепости на запдните идеали и утешение на жертвата на Кремъл Дани Митов :)))))


--------------------------------


Днес се навършват 13 години от черния и мрачен ден в който камион-бомба се вряза в българската база в Кербала и отне живота на 5 наши войници. Днес те май са забравени като гузна съвест. Не видях телевизиите да го припомнят, нито вестниците да пишат... 13 години по-късно времето за равносметки отдавна е преминало, но продължавам да се чудя в името на какво пет млади българи бяха пратени за пушечно месо на чужди интереси? По-добър ли е днес Ирак? По-спокоен ли е? Победи ли демокрацията? Знам само едно - нашите момчета станаха жертва на Ал-Кайда, на тези, които превърнаха Ирак в своя зловеща лаборатория за тероризъм. Заради това днес, когато чета сълзливите есета за Източен Алепо и за "бунтовниците" от Ал-Кайда, като гледам сатанинския танц върху костите на ансамбъла "Александров" възприемам това като върховна гавра и с паметта на нашите жертви. Нима те са заслужили днес техните убийци да бъдат възхвалявани като борци? Добре, че една голяма част от България е запазила сетивата за тази подмяна. А колкото до другите - не е ясно дали това наистина са хора...

-----------------------------------


Рождество е велик празник. Навсякъде греят толкова много червени звезди, че Митоди Андреев сигурно изпитва желание да се запише в ИДИЛ :)))) Желая на всички да бъдете все така идейни, смислени и светли. Важно е. Необходимо е. Яко е. Бъдете щастливи и иронични. Някъде по този път, убеден съм, дебне спасението на вселената!


--------------------------------


Велик диалог. Кореспондент на "Уолстрийт джърнъл" пита Путин:
- Възможно ли е другата година да има предсрочни президентски избори?
И Путин веднага:
- В коя страна? :)))))


---------------------------


Специално за адептите на постистината: днес Върховната Рада изключи Надежда Савченко от делегацията на Украйна в ПАСЕ. Ухааа. Веднага след тази новина Мария Захарова точна като снайперист, припомни, че един от основните аргументи за нейното освобождаване навремето беше, че тя е член на делегацията в ПАСЕ и задържането й е посегателство даже и върху европейските институции.
За по-малко от година Савченко мина от образа на украинска светица до образа на агент на Путин. И иронията е в това, че същите хора, които свидетелстваха как нейният поглед може да лекува артрит, сега я обвиняват във всички възможни грехове на земята. Украйна е толкова изперкала държава, че една психически нестабилна жена като Савченко се оказа нещо като глас на здравия разум, защото не подлежи по никакъв начин на външен контрол, а и заради липсата на задръжки. И сега, ако ЕС е наистина територия на ценности, смисъл и свобода, Украйна трябва да бъде подложена на яростен гърч, че си позволява да изключи Савченко заради самостоятелност. Захарова е права да пита и защо мълчи ПАСЕ? Нима саморазправата със Савченко е знак за демокрация и стабилност? Ето това е автентичната постистина. Когато ни индоктринираха с лъжи, а когато това стана ясно, всички запищяха за постистината...Дали не е време някоя българска медия да интервюира Савченко, а?


------------------------------




Идеята на Плевнелиев, че предложението му Румен Радев да състави кабинет, е в "духа на конституцията" може да се окаже спасителна за не едно и две семейства в страната. Сега всеки мъж ще може да защити тезата пред благоверната си, че е в духа на техния брак да поканят съседката в спалнята, за да помогне. А, ако съпругата откаже тази възможност, тя вече е политически уязвима - винаги може да се твърди, че бяга от отговорност и отказва да разбере величавият конституционен полъх на предложението...:))))))


------------------------------



Николай Бареков се обяснява в любов на Христо Иванов...Не знам, не знам, струва ми се, че "Дай, България" започва да става много романтична компания :)))))))


-----------------------------


Росен Плевнелиев е уникат. Той успя да се провали във всяко едно от автентичните политически изпитания, които му изпрати съдбата. Този, който се кълнеше в началото на 2012 година, че има за цел обединението на гражданите, завършва политическият си път у нас като върховен разделител на нацията. И верен на своя стил прави пореден политически гаф на изпроводяк. Отказът на президента да следва конституцията е скандален, малоумен и граничи с престъплението. Това е все едно пилот точно преди кацането на самолет да вдигне ръце от руля и да обяви, че ще чака следващата смяна, които са на земята, да приземят машината. Ако Плевнелиев толкова много се притеснява да назначи кабинет, можеше да хвърли оставка и да остави истинският президент в мандата 2012-2017 Маргарита Попова да преведе страната през кризата. Преродената ирланска пастирка така и не успя да разбере какво изисква длъжността от нея. Именно Плевнелиев доказа, че българската държава все пак е постигнала някаква стабилност (или вече всички трябва да изписваме "стаЛбилност") на институциите, защото тя издържа 5 години да няма президент. Чудно ми е къде ли ще му търсят работа на тоя като изтече агонията на мандата му? Ако наистина го гласят за главен секретар на НАТО, то бъдете сигурни - крахът на евроатлантизма е сигурен. Пък и не се знае - даже и там може да вдигне ръце в последния момент и сълзливо да почне да се оплаква, че е жертва на хибридната война...:))))


-----------------------------



Няколко думи за Георги Първанов и оставките. Хохо, първо едва сега загрях, че инициалите му са G.P. точно като на великият уличен рапър Гошо от Почивка, Джи Пи. Та нека да ви припомня, че Джи Пи един вече подава оставка като лидер на АБВ. Това се случи в драматичното начало на 2015 година. Тогава се получи една малка политическа инфекция. Парламентарната група на АБВ гласува в подкрепа на заробващия заем от 16 милиарда, въпреки телевизионното турне на Джи Пи, който от всеки екран обещаваше, че това няма как да се случи. Тогава Джи Пи организира нещо като преки избори и се оказа преизбран с КимИрСеновски резултат - близо 94 процента. Което беше логично, защото формулата там е такава - има Първанов, има АБВ. Оттегли ли се Джи Пи цялата му партия се свива до мю-мезон, частичка трудно откриваема и различима в поетичния пейзаж на вселената. С други думи отвъд Джи Пи АБВ тръгва по пътя на реформаторите - към онзи неизследван отвъден свят, откъдето някои все пак се завръщат, но единствено под формата на призраци, духове и други неприятни астрални субекти.
Джи Пи можеше да бъде автор на доста яки мемоари, които щяха да станат бестселър, ако беше решил да ги пише вместо да се прави на партиен строител. Опасявам се, че в постпрезидентското си битие той направи така, щото читателите на бъдещ негов труд рязко да намалеят. В добрите си години, когато си беше повярвал, че е незаменим Първанов пусна като ментален вирус идеята, че лявото и дясното са мъртви, идея върху, която днес се гради движението "Дай, България", чийто интелектуален гуру безспорно е Джи Пи. Това беше опит за създаването на някаква абстрактна, технократска, експертна политика, имплантирането на пълната скука върху изтощеното тяло на България. Тази концепция гръмна радикално, но десните ученици на Джи Пи тепърва ще има да го установяват. С оттеглянето на Първанов (дано това да е истина) българската политика получава възможност за някакво лечение, изчиства се от вирусите и дано повече никога да не ни хващат такива екзотични болести като АБВ.


-------------------------------



Тъжно е, тъпо е, непоносимо е човек да гледа докъде се е докарала Европа. От две години насам Старият континент е обект на целенасочени атаки, брутални, агресивни, бързи и нечовешки. И две години Европа предпочита ступора пред действието. На мен лично ми писна от надписи "Pray for...Berlin, Paris или Brussels...", защото това вече е псевдосъпричастност. Скърбим едва, когато видим жертвите, а никой не мисли как да запази живота им. На думи Европа е срещу тероризма, но иначе може да се праскат по 100 есета на ден как мъчениците в Източен Алепо са жертви, светци и борци за демокрация. Цената на тази поза на щрауса, който се опитва да си зарови главата в асфалт, я плащат обикновените германци, обикновените французи, обикновените белгийци...И така до следващите нарисувани човечета за смелост или запалени свещи пред нечие посолство.
Междувременно стана ясно, че атентаторът от Берлин е пакистанец, който е попаднал в Германия през февруари. Не е българин. Иначе щеше да е много яко - поредната вълна от мизантропични анализи и самоомраза. Но политиката на Меркел да приема всички, вече започва да изпушва и да пуска дим и, ако тя иска да има каквито и да е шансове на следващите избори май ще я ревизира сериозно. И тогава вече да му мислим ние. Защото ще ни върнат тук всички, които са минали пред наша територия. А, вижда се, дори Германия не може да хване спатиите на терористите, а какво остава за нашите служби...Както се казва - май истинската заплаха не беше това, че Ердоган ще пусне мигрантите, а че Меркел ще ни ги върне...


-------------------------------------


Чета как психодясната общност хвърля къчове, че класацията на "Дарик" е определила Румен Радев за политик на годината. Но да припомним - това са същите хора, които едно време нямаха нищо против Петър Стоянов да бъде определен за "Мъж на хилядолетието". И, да, знам, че по-младите читатели вече пишат в Гугъл това странно име, за да видят кой, по дяволите, беше тоя...

-------------------------------


Борисов 3? Хохохохо. Тоя почна да си прави по-често правителства, отколкото Донатела Версаче пластични операции...:)))) Опасявам се, че след новия опит, той ще заприлича все повече на нея :))


-----------------------------


Запознах се обстойно със снощния поток на мисълта на премиера в оставка, който в по-големи дози има ефекта на невропаралитичен токсин върху съзнанието на случайният избирател. В крайна сметка се изясни, че Той виждал смисъл в удължаването на живота на парламента, но единствено, за да приеме мажоритарното гласуване. Премиерът в оставка разкри и съкровеното си желание - да се приеме френската система, защото било богонеугодно на втория тур да остават само двама. Величествено. Борисов - мажоритарчик номер 1 на отечеството.
Има един траен урок, който целият преход се опитва да преподаде на политическите сили, но те категорично отказват да го научат. Опитът да печелиш избори с промяна на правилата винаги избухва като бомба в ръката на разсеян джихадист от умерената опозиция. Няма голяма партия, която да не е изпитала на гърба си тежката тояга на тази игричка. Сега дойде реда в плаващите пясъци да влезе самият Борисов. Вероятно в някакви потни и среднощни заседания неговия мрачен кръг от иванкръстевци е правил заклинания за победа и са се кикотели демонично: "Хохохохоохох, сега да ги видим останалите".
ГЕРБ обаче не са партия, а конфедерация на клиентелистки кръгове (диагнозата е на проф. Иво Христов) и поради тази причина мажоритарната система не е лечение на тяхната слабост, а земетресение за пълно разрушаване. Мажоритарният вот освобождава местните бизнес-елити от необходимостта да зависят от милостта на Борисов да влязат в парламента. Така ГЕРБ не само ще се разпадне на кланове, но поне две-трети от тези кланове ще почнат да виждат във фигурата на Стария дон пречка и ще се опитат да го екзекутират. Политически, само политически, вие да не си помислихте нещо друго, ей...
Заради това седнах и разтревожен почнах да обмислям Бойко Борисов. Неговият проблемъ не е, че му беше необходим цял месец да измисли схема за оцеляване. Проблемът е, че той се е банализирал. Всички знаеха, че Борисов е бременен с интрига, но никой не подозираше, че тя ще е толкова плоска. Да, ГЕРБ имат политическо пространство да я осъществят, но това е все едно да извършиш неконтролиран химически експеримент, който може да ти думне лабораторията. В неговия край Борисов ще рони тежки сълзи, че изобщо някога му е дошло наум да напусне пожарната. Ама ще е късно :))))


--------------------------



Гледам как св. Динко днес е посетил Хитрино, а по петите му е ходила телевизионна камера, за да документира за поколенията чудесата, които върши и старите двигатели, които дарява. И след това се замислих. Именно Динко е естественият лидер на "Да, България". Човекът е бизнесмен, дарител, благотворител и, убеден съм, не дава пет пари за ляво и дясно. Време е новият десен проект да си го припознае, а после да почерпи по една бира за това, че мисля за тяхното бъдеще, идеи и партийно строителство :))))



----------------------------



Никога няма да спре да ме кефи как "флагманът на свободната журналистика", "чистата съвест на българското медийно пространство" Медиапул е готов да погази всякакви норми и правила в името на единствено правилната и свята линия на "Америка за България". И сега същата територия на свобода е обявила крещящо: "Бокова е причината България да се откаже от председателство в Съвета за сигурност на ООН". Отгоре няма дори едно Даниел Митов с две точки, за да се запази някаква обективност. Нее, според "Медиапул", изреченото от Митов има статут на свещена истина, на непоколебим канон, на геополитическа правда. Йес. Аз обаче не мога да спра да се питам един простичък въпрос - ако тази позиция в Съвета за сигурност е била изтъргувана заради Бокова, защо господин министърчето ни го казва едва сега. Имаше тежки мигове за Митов и за Борисов, когато гадната опозиция ги пържеше сериозно, че не са си мръднали пръста, за да помогнат на Бокова. Не беше ли тогава времето и мястото на Митов да каже това, което говори днес. Щеше да запуши устите на опозиционните чудовища и да изгрее като кротък пример за дипломатическа кротост и доблест. Обаче той тогава нищо не каза, което е сигурно доказателство, че търговията е вършена заради друг. В името на други цели. Ще се окаже, че "Медиапул" е единственият орган на безграничното доверие. Култ.


--------------------------------



Никога няма да спре да ме кефи как "флагманът на свободната журналистика", "чистата съвест на българското медийно пространство" Медиапул е готов да погази всякакви норми и правила в името на единствено правилната и свята линия на "Америка за България". И сега същата територия на свобода е обявила крещящо: "Бокова е причината България да се откаже от председателство в Съвета за сигурност на ООН". Отгоре няма дори едно Даниел Митов с две точки, за да се запази някаква обективност. Нее, според "Медиапул", изреченото от Митов има статут на свещена истина, на непоколебим канон, на геополитическа правда. Йес. Аз обаче не мога да спра да се питам един простичък въпрос - ако тази позиция в Съвета за сигурност е била изтъргувана заради Бокова, защо господин министърчето ни го казва едва сега. Имаше тежки мигове за Митов и за Борисов, когато гадната опозиция ги пържеше сериозно, че не са си мръднали пръста, за да помогнат на Бокова. Не беше ли тогава времето и мястото на Митов да каже това, което говори днес. Щеше да запуши устите на опозиционните чудовища и да изгрее като кротък пример за дипломатическа кротост и доблест. Обаче той тогава нищо не каза, което е сигурно доказателство, че търговията е вършена заради друг. В името на други цели. Ще се окаже, че "Медиапул" е единственият орган на безграничното доверие. Култ.


-----------------------------



Върховната ирония е, че май скоро ще държим плакати с надпис "Free Savchenko", за да я измъкнем от ръцете на хунтата...))))
Чудно ми е дали им е вътрешно на Плевню, на Инджев, на Илиян Василев и на техните клонинги, че като гледам как се държи лудата украинска власт, скоро ще се окаже, че нашичките май-май са крякали в защита на шпионин на Путин :))))))


----------------------------


Чета една статия на Даниел Смилов и възклицавам с удивление като зрител на "Игра на тронове" в мига в който поредния главен герой се пресели на небето. Певецът на Реформаторския блок, инженерът за коалиция между РБ и ГЕРБ, днес вече е почнал да гравитира около проекта "ДАЙ, България", както би трябвало да е истинското име на новото дясно фокусничество, а и звучи готино на английски - DIE, Bulgaria :))
Проектът е точно на 3 дни, но Смилов вече е убеден, че дайбългаристите ще са мощна дясна сила, силна дясна алтернатива, която рано или късно ще влезе в коалиция с ГЕРБ, хохохохо. Заради това анализът му е написан като писмо на невярна съпруга до бившия й в който го уверява, че ще останат приятели, а може би и от време на време, в името на историята, да си лягат заедно.
Само не знам откъде увереността, че ДАЙ, България ще е толкова мощно формирование. Аз не съм като Смилов. Аз вярвам в способностите на Кристиан Таков. Убеден съм, че тоя политически сноб е в състояние да разгони дори рейв парти и то само с три-четири изречения...:))))))


------------------------



От ЕК казват, че парите, които са отпуснали на България са 101 милиона евро и то отпуснати целево - за три нови кризисни центъра и за обновяването на един транзитен център. При Румяна Бъчварова тези кинти митично скачат на 166 147 456 евро. Неясно как.
Сайтът "Медиапул", които са се втурнали на амбразурата да бранят с голи гърди Бъчварова са замесили удивително есе, за да покажат, че БСП лъже и за това как всъщност ЕС от самото начало бил обявил, че първоначално ще даде една сума, а след това допълнително ще отпусне 52 милиона евро за защита на границата. Как смее някой да се съмнява в св. великомъченица Руми?
Аз обаче отворих едно калкулаторче на компютъра и смятам - 101 милиона плюс 52 милиона е равно на 153 милиона. Или пак има една палава разлика от 13 147 456 евро, които са в плюс в сметките на Бъчварова. Истински социолог - сърце не трае и гледа да завиши резултата, хохохо.
Опитите на "Медиапул" да лижат подметките на властта обаче бяха разбити от самия Бойко Борисов, който се ожали как не оценявали усилията му да осигури 200 милиона лева за България. Двеста милиона лева, братче. Това са кажи го речи 100 милиона евро. Ухаа, Руми, признай си, че поизлъга. Веднага ще ти олекне :)))))


--------------------------


Украинският президент Петро Порошенко днес се похвали с успешни изпитания на зенитни ракети на 30 километра от бреговете на Крим. Руските блогъри обаче са гадове. Веднага измислиха крилат виц за случката. Те твърдят, че украинските учения със зенитни ракети са пълен провал, защото нямало свален нито един пътнически самолет...:)))) Малко черен хумор никога не вреди :)))


No comments: