Sunday, November 13, 2022

Кървавата мутра на коалиция „Война“

 

България определено не е свикнала с подвижните пясъци на плаващите парламентарни мнозинства и идващото с тях усещане, че политическият модел, такъв какъвто го познаваме всеки момент се сгърчи в агония и ще експлоадира във великото нищо. 48-ото Народно събрание от самото начало ни демонстрира подобен политически пейзаж. Днес сме в ситуация в която всяко отделно гласуване се прави от плаващи мнозинства. Тематични коалиции се раждат и се разпръскват във въздуха на всеки половин час, който даже не стига ордите от зомбифицирани политически фенове да напишат кресливи статуси, че тази или онази партия се е продала и е въпрос на време да видим коалиционна сватба. Защото във времената на 700 плаващи коалиции за ден дори и обвиненията и размаханите пръсти вече са изчерпали своята сила и заряд. Трудно е да измислиш нова обида, нова интриги, нова колиция, нещо, което не е правено хиляди пъти в последните две години с все по-спадащ коефицент на полезно действие. В колелото на тази мелница попаднаха последователно БСП, ПП, ДБ, дори и самите ГЕРБ - обстрелвани от всички страни, сочени с пръст, заклеймявани, защото българският политически климат не търпи тази неизясненост на ситуацията. Доскоро изборите носеха поне някакъв отговор на поставените въпроси. Днес вече не притежаваме този лукс.

В рамките на парламента обаче със сигурност се видяха и очертанията на митичното чудовище, наречено "евроатлантическа коалиция". Нейният размер и форма ясно се показаха при гласуването на позорното решение за изпращане на оръжие за Украйна. В една и съща кървава лодка се гушнаха ГЕРБ, ПП, ДПС, ДБ и "Български възход". Последните бяха изненадата в коалиционната спалня, но като вземем предвид, че Стефан Янев е влязъл в смъртоносна спирала от гафове, то вероятно това трябваше да се очаква. Това е коалиция "Война". И тя показа, че когато става дума за прецакване на интересите на българските граждани - винаги ще се намерят партии, които да осъществят тази мрачна фантазия. Евроатлантизмът в България винаги е бил другото име на националното предателство.

В предишния парламент пак имаше гласуване за Украйна, но благодарие на това, че БСП беше част от управлението депутатите така и не гласуваха оръжие за Киев. Поехме единствено ангажимент за ремонта на военна техника. Това го казвам за всички онези кресливи кръчмарски разбирачи от политика, които изписаха тонова помия за това, че левицата трябва веднага да напуска управлението. Ако БСП ги беше послушала отдавна щяхме да сме обезкървили българската армия откъм оръжие. Ето колко е важно да се участва отговорно във властта. И колко по-важно е някой да вдига щита през безотговорността на цяла една прослойка от политически паразити, които системно работят срешу всички граждани на тази изтормозена страна.

Ето това е големият проблем на българските оргазмични евроатлантици. Те с такава политическа похот искат да направят България част от войната, че мисловните им продукти опасно много приличат на съдържанието на химическа тоалетна. Аз лично много се вдъхнових на един статус на депутатката от ДБ Елизавета Белобрадова, която обяви, че един-единствен път не била спала през живота си - когато НС в предишното си издание отказа да даде оръжия на Украйна. Сега обаче съвестта й била чиста, защото парламентът изпълнил завета на нашите будители. Не знам откъде може да се вземе толкова кръвожадност у една майка и инфлуенсър. Ако такива хора с такава комикс-мотивация определят нашите геополитически приоритети, то България определено ще е страна без бъдеще. Белобрадова и компания категорично отказват да отчетат дребния факт, че мнозинството от хората категорично се противопоставя на идеята на Украйна да се изпраща оръжие, нещо, което се доказва от всяка онлайн анкета в публичното пространство и от отказа на повечето социологически агенции да направят задълбочено изследване по темата. Но всички от сектата, пардон коалиция "Война" много държат да опаковат своята кръвожадна позиция в цяла паяжина от клишета и моралистични изхвърляния. И то практически с нулева полза за България. Защото дайте да не се лъжем - даването на оръжия за Украйна сериозно ще оголи нашите собствени отбранителни способности. Формула "дайте оръжие на Украйна, а пък ние ще ви дадем модерно натовско въоръжение" просто не съществува. Всички българи знаят, че в тази сфера тепърва започват големите далавери, титаничното бъркане в джоба на данъкоплатците, сериозната корупция и астрономическите комисионни. Тогава такива като Белобрадова ще бъдат бележка под линия в историята, но щетите, които са нанесли ще тежат с десетилетия на българския народ. А какво да говорим за т.нар. "интелигенция"? Четох някакъв статус на Тео Ушев, човекът, който никой не знае какво точно прави. Но и той реши да се прави на кървав ястреб - интересувало го само България да прати оръжие за Украйна, защото от разгрома на Путин зависела съдбата на света. И това го казват хора, които, разбира се, никога няма да хванат сами автомат и да участват в кървавата част от войната. Това са клавиатурни микроби, които знаят само да пръскат войнолюбиви слюнки, защото за тях това е безопасно. Те дори пет пари не дават и за Украйна, защото всеки ден война означава нова жертви, нова пролята кръв, нови списъци с трупове. Тези хора са раковия тумор на света и на България. И това не спира да ме изумява. Изумява ме до ужас и болка.

Откъде изведнъж в България изникнаха такива фанатични войнолюбци? Българската история, литература и памет трябва да ни е научила само на едно нещо - войната е зло. Последното, голямото, ужасното зло. Войната е експлоатация, ужас, кошмар и единствената смислена политика на една държава е да я прекрати. Без да прикрива сластта си от смъртта в статуси за будителите. А да бъде на страната на мира активно и яростно, защото всяка друга ситуация е антинародна и античовешка.

И заради това е чудовищно да се наблюдават журналистически реакции и политически изхвърляния по темата. България се е оплела в някакво лепкаво кълбо от пропаганда и скъсване с реалността, което води до кошмарни изпълнения и до превръщането ни в геополитически ястреб. А това ще е фатално, защото именно по гласуването по въпроса за оръжията един ден ще се определя кой е бил на страната на хората и кой си е правил сметката да получава по-често покани за коктейли в различни посолства.

Българският парламент с плаващите мнозинства се посрами напълно. И да, въпреки, че са враждебни партии една към друга - чест прави на БСП и на "Възраждане", че отказаха да участват в този кървав спектакъл на нарцисите. Че чуха своя народ и останаха на негова страна. Ето това е истинското лице на евроатлантическата коалиция у нас, коалицията на войната, коалицията на кръвта, коалицията на кошмара. В нея няма никакви ценности и никакъв друг смисъл освен пълното делегиране на българската външна политика в чужди ръце. И никакви статуси, никакви есета във фейсбук не могат да скрият факта, че предателството е огромно, а историята винаги е безмилостна с предателите. 

Това не е заплаха. 

Констатация е.

 

No comments: