Monday, January 08, 2024

Политическа семейна сапунка

 

Ако някой някога си е задавал въпроса защо ни бяха тези ужасяващи, смазващо глупави, абсолютно кухи и патологични промени в Конституцията, вече е време да спре да се пита. 

Отговорът ни се изясни вчера, когато ген. Атанас Атанасов обяви, че двамата му синове са американски граждани и, че промените в основния закон правят така, че и те да могат да участват в политическия живот у нас.

Очевидно тате иска да е сигурен, че неговото потомство също ще вдига факела на небесния евроатлантизъм и, че ново поколение с чистокръвни умнокрасиви корени ще пие на аванта по приемите за 4 юли в американското посолство, докато чакат поредната порция инструкции. Политическа и семейна сапунка.

Вероятно Атанасов смята тази лична история за политическо откровение, за превод на голямата политика на езика на смълчаните и намусени маси. Но е точно обратното. Това показва колко конюнктурно, смешно, нелепо и мелодраматично е управляващото мнозинство. Цялата им политика се свежда до лична изгода, до някакъв суперпримитивен алъш-вериш с бъдещето на нацията, а един ден, когато всичко това катастрофира, те ще са по топлите си острови, а солената цена на лъжите и перманентната измама ще я плащаме всички ние.

В своята телевизионна проповед Атанас Атанасов буквално призна и друго - че ДПС са интегрална част от Сглобката. Той обяви, че след ротацията голямата задача на коалицията ще е да подмени регулаторните органи, където се изисква мнозинство от 2/3 от депутатите. Както и да го погледнете без Пеевски и компания сметката никак не излиза. "Няма да дадем нищо на ДПС", помпозно обяви генералът, но вече и децата знаят, че това са приказки за политически наивници. Искам да видя как точно ще заобиколят ДПС и какво ще направят, за да си осигурят гласовете им без да дадат абсолютно нищо. Тук пак имаме театър на сенките. Ситуацията е точно обратната - мнозинството се простира дотам докъдето каже ДПС, а медийните експлозии на туристи в политиката са без абсолютно никакво значение.

Самият факт, че Атанасов тръгна с лични истории да защитава идеята на ДПС хора с двойно гражданство да могат да бъдат депутати съвсем ясно показва кои са босовете и кои парламентарните лакеи. Кои задават посоката и кои ги използват като телевизионни папагали, за да продължат да лъжат до безкрай.

Именно тази постоянна измама скапва политическият климат в България. Ситуацията зловещо напомня култовото стихотворение на Франсоа Вийон "Балада за обратните истини" ("До извора умирам аз от жажда..."). Правителството се ръководи не от Денков, а от задкулисието. 

Реформите им всъщност са продиктувани от зависимости. 

Политиката им е овеществен кошмар. 

А вместо градеж ни предлагат управление на флексовете.

И там, където трябва да има мисъл за хората има загриженост за това какво ще правят американските граждани Атанасови със своето бъдеще...

Надежда всяка тука оставете!

 

 

 

No comments: