Saturday, October 17, 2009

Шизофрения или подлост

Страхотната идея, че цялото управление на ГЕРБ дотук е по-измислено от роман на Дан Браун и по-нелепо от пластична операция на българска фолкзвезда, може да обземе всеки, които се запознае с реалните им действия. Съвсем сериозно.
Кабинетът обяви вчера, че ще кърпи бюджета с 64 милиона лева от 6 държавни фирми. Нищо лошо. Криза е. Но само преди един месец в разтърсващи интервюта ни бе обяснявано, че повечето от тези дружества са били източвани от демоничното предишно правителство. Вчера с официално свое решение кабинетът призна истината - дружествата са в добро финансово състояние. Нищо от помпозните фрази не е било истина.
Разминаването между думи и дела може да има две определения - шизофрения или подлост. В първия случай пукането на балона би било все пак извинимо. Лекарствата са скъпи, а и здравната система никаква я няма. Вторият вариант обаче е плашещ. Няма друг кабинет, който да се е превърнал в производител на повече нелепици от този. Никой обаче не взима отношение. Единия месец - фирмите са източени. На другия - о, не, те имат пари. Управлението на ГЕРБ прилича на тенис мач. Главите се въртят наляво и надясно, докато на цялата публика не й стане лошо от взаимоизключващи се твърдения и министри, които отчаяно имитират Бойко Борисов. Затегнете коланите обаче! Почти сигурно е, че най-доброто от световъртежа, който могат да ни причинят, тепърва предстои.


No comments: