Wednesday, October 28, 2009

Мисленето забранено!


Ленин се обезсмърти с формулата си, че комунизмът е: съветска власт плюс електрификация. Вече се налага да предложим формулата за гербаджийската реалност у нас - български авторитарен популизъм това е: ГЕРБ и "Атака" на власт плюс полицейщина в необятни размери.
Управляващите си позволиха вчера да използват парламента като полицейска палка и приеха декларация срещу Станишев и Доган. В разрез с всякакви процедури и правила. Народното събрание се превръща в мръсен ботуш, който трябва да рита опозицията. В добавка Цецка Цачева се разгневи на това, че нечия трепереща ръка на депутат от ГЕРБ е гласувала "против" и изсъска от почетното си място: "Да не се налага следващия път да гласуваме декларация срещу разсеяни депутати!". При повторното гласуване - всички са "за". Мисленето забранено!
Този монолитен терор, който не търпи чуждо мнение, който с полицейска ярост се нахвърля срещу различно мислещите, вече е симптом за това, че демокрацията е под заплаха. А приемането на подобна декларация е лицемерие в неописуеми размери. Замисли ли се някой колко точно време Борисов е бил на работното си място като кмет? И сега като премиер? Който използва декларациите като юмруци - да е готов за насрещен отговор.

No comments: