Thursday, June 24, 2010

Рецепти срещу демони


Еньовден е особен ден в календара. Билките ставали лековити, самодивите тръгват из горите, а магьосниците по поляните. Силите на доброто и силите на злото се срещат в света и си правят сечено. Българският Еньовден е леко тъжен, защото трябва да констатираме - демоните взеха връх и дори дойдоха на власт. Така се случи - добрите сили се разсеяха за малко (някои и за по-дълго) и злото започна да управлява. Ето защо днес ще си позволим да дадем на читателите няколко рецепти за вълшебни отвари за предпазване на душата от политическите бесове.

Първата отвара можем да наречем: "Премиерски писък". В него се слагат стрита на прах страница от актуализиран бюджет, избит зъб на невинен гражданин при полицейска акция, настърган социологически рейтинг над 97,3 процента, косъм от темето на Цветан Цветанов и слюнка от политическа реч на Волен Сидеров и всичко това се подгрява при пълнолуние на блясъка на усмивката на здравната министърка. При успех тази отвара успешно ще ви брани от масови медийни сутрешни атаки и ще ви накара да осъзнаете, че не вие сте полудял, а е луд светът, в който демоните са изпълзели.

Втората отвара е по-специфична и може да бъде кръстена: "Финансово торнадо". За нея са необходими сълза от Симеон Дянков, паднала докато говори, че кризата свършва, последната банкнота от вдовишка пенсия, прах от сцената на закрит театър, мухлясало парче соев кренвирш от хладилника на нов безработен, всичко това подлютено със сос от пенсионна реформа. Целта на отварата е да ви отвори очите за две неща: изходът от кризата са предсрочни избори или билет за самолет. Друг изход няма да има.

Време да си кажем истината. Вчера на Еньовден.

No comments: