Tuesday, June 01, 2010

Дон Цачева


"Ние веднага дадохме да се разбере, че работим по нов стил. Говоря за стегнатост, точност и бързина, без излишно разтакаване."
С тези думи, изречени в утопичното начало на месец юли 2009 година, започна да блести звездата на Цецка Цачева. В изявленията си пред медиите напористата юристка често се позоваваше на нови морални стойности, различен стил, откритост и всички останали здравословни клишета на стъпилите за първи път в политиката.
10 месеца по-късно от мъглата на управлението обаче изплува един странен факт. Парламентарната шефка е уредила съпруга си като експерт по приватизацията на "Булгартабак". Може би през цялото време под "нов стил" тя всъщност е имала добрата стара шуробаджанащина. Друг път май ще трябва да искаме подробен отчет от политиците какво имат предвид под морал.
Съвсем наскоро бе изнесен и фактът, че депутат от ГЕРБ е уредил дъщеря си в администрацията на парламента. Тогава Цачева даде серия от бойки интервюта, че момичето самичко си подало оставката след разшумяването на случая, защото имало морал. Парламентарният бос така и не обясни защо момичето е било назначено и това връзва ли се с високоморалните идеи на ГЕРБ. Сега обаче логиката на Цачева лъсва съвсем ясно, защото това е логиката на начинаещия дон - съпруга й в "Булгартабак", герберските дечица в парламента, останалите да се оправят сами. В същото интервю от началото на юли плевенчанката твърди, че няма да има никакви чистки в държавата. Иронично е. ГЕРБ поставиха още един рекорд. Само за 10 месеца успяха да опровергаят всичките си интервюта от бодряшкия старт.

No comments: