Tuesday, September 14, 2010

Гол тумбак и скъпи трици


Паметливите едва ли са забравили (а и може ли да се забрави изобщо) цялата спестовническа страст на ГЕРБ. Още от мига на идването си на власт сегашният кабинет започна с жалбите как няма пари и мизерията е пълна. Незабравима ще остане и историята за това как бившият чиновник на Световната банка Симеон Дянков оряза парите за коледни картички за министерствата, защото парите не трябвало да се пилеят.
Спестовните страсти на ГЕРБ май обаче се оказаха политическа фантазия. Министерството на икономиката вчера обяви, че 6,4 милиона лева ще бъдат отделени за сайт и съпровождащата го рекламна кампания, която да популяризира 400 български забележителности. И какво се оказа - скъпи на триците, евтини на брашното!
С тази народна поговорка може да бъде обобщено цялото управление на ГЕРБ. Много шум, никаква работа. Клетви за честност, ама пък сайтове за милиони.
Нека да обясним - с 6,4 милиона лева могат да бъдат направени поне 500 сайта. Технологията нито е толкова скъпа, а вложеният труд също не е чак толкова голям. 6,5 милиона за сайт е все едно да си купиш чаша кафе за 20 хиляди лева.
На гол тумбак - чифт сайтове! Май хората са измислили толкова много поговорки, за да могат един ден да ни предпазят от такива като тях. Ама имаше ли кой да се вслуша в древните мъдрости. И сега ще си цъкаме из сайтове за милиони и ще се чудим защо здравната ни система се превръща в концлагер. Ще си разглеждаме български забележителности и ще се чудим защо училищата се разпадат.
И ще се учим как се сърба попара от политически трици!

No comments: