Monday, September 27, 2010

Упражнения по новобългарски


Човек трябва да е атачнат към бъдещето. Да е онлайн с вселената, мозъкът ти постоянно да гугълва реалността, защото иначе се превъщаш в джанк фуд, в утайка, в лузър. Капиш? Най-вероятно нищо не капиш, ама хайде...Компренде? Пфуу.


Така би звучало едно българче от 22 век най-вероятно. Наскоро учените преброиха поне 5000 нови думи в българския език. Като се вземе предвид, че българският премиер борави с около 200 думи, които върти като руска езикова рулетка, то очевидно новите думи са достатъчни за всичко. Ето как ще звучат обществените анализи след време. Нека преди това да отбележим, че българският новговор е идеален за саморазправа с политическите процеси.


Бойко Борисов определено трябва да се куулира. Йизи бе, мен. Кво се косиш постоянно? Давай го лабаво, защото политиката не ти е тараш на куки. Трябва интелиджънс, малко гламур, ти си драйвърът на тази кънтри, не може да се психираш за щяло и нещяло и да опищяваш нейбърхуда, че някви си предишни робъри, са ти свили всичките мъни и са те оставили като кофърмен да се чудиш как да си щипнеш от резерва. Пърформансът ти също не го бива, бро. В ООН беше, а пък вместо да дръпнеш една яка спийч се твърди, че си заглеждал секси-чик като Мишел Обама. Йо, бро, ама не така, щото янките са като зараза, биг спек и могат да ти налетят като извънземно от летяща чиния.


Опозицията тя също трябва да се агресира малко. Да се изтупа с по-фешън слогани. В ню политиката трябва да си като килър от трилър. Молски дрешки и ежедневно да си скайпираш с хората. Да сърфираш във фийлинга им, да усетиш фивъра...И от трибюна в парламента постоянно да свирка на говърмента - "оу, колко си прозззт!".

Тогава всичко ще бъде железно и, копелета, лайфът ще е фешън и цветен. И всичко ще е като гилане в ревю на "Долче и Габана". Капиш? Дано да капиш...


Сега за даскалото. Тия даскали трябва да стопират да бъдат такива хейтъри. Менове, кротко, щото тийнейджъриата не ги трае тия номера и не търпи такъв шит. Даскалото трябва да се ъпгрейдне, за да може да се просперира. Тийчърите и те една душа носят, може да им се кешират повече мъни, защото туй финансово юпи с цайсите съвсем скръндзаво го играе и джурка по нервната система на народа.


Ех, да има кой да чуе тоя месидж! Всичко ще стане кул, лайфът ще е хепи, и бро, няма начин фешънът да не победи!

1 comment:

Богомил Миланов said...

Може да искаш много,но ще се примириш с настоящата Bg деиствителност!Тя,отчасти е заслуга както на любимата Ви партия, така също и на някой от колегите ВИ... Сей щастие,жъни любов!! Мир и щастие има,когато всеки си върши честно и порядъчно работата,не краде чуждото,уважава "трудът и мнението" на на хората.Казано е още в най-раната ни древност.Пише го в БИБЛИЯТА (12 заповеди.)Когато е създавана,родът,племето общноста,държавата,тя е била средство за защита на всичко свързано с тях.Вяра,традиций,обичай и всичко което е обединявало, мирът и любовта между ХОРАТА.Всичко това, беше погазвано 45 години от шепа изверги, предатели на всичките БЪЛГАРСКИ светини.Не им стигна!Умитат и последната троха на скъпото НИ ОТЕЧЕСТВО, още 20 години.ВИЕ, хленчите за нещо кото се нарича еволюция на човечеството! От кадето е тръгнало там ще се завърне,до "Общата кула на народите"Там комунисти няма да има.Що касае до Боико, та ние изтърпяхме "лукавия"/Луканов/, интелигентния Симеон, мързеливия мамин руснак Сергеи, ще изтърпим и неграмотният Боико .Това го знаеме,търпяхме тате,ще търпим и бате!...Па дано бог му даде сили-поне един кръвопиец, депутат,министър или какъвто и да душманин народен да порицае пред народа .