Monday, May 25, 2009

Да идва правителството!

Месец след тържественото си откриване отсечката на метрото до “Младост” аварира и се наложи да бъде временно спряна. Причината не са призраци, подземни фантоми или други градски легенди, а авария в тока. Жалко за общината. Толкова шум се вдигна покрай откриването на отсечката, а само месец по-късно започнаха дефектите. За какво беше цялото свирене на оркестри и возене на мотриси? 
Аналитичното наблюдение ще покаже, че всъщност всяка общинска дейност в София неизменно стига до под кривата круша. Усилията на кмета да чисти града ни докараха невиждана криза с чистотата. Наложи се правителството да идва на помощ с камиони. Усилията да пуснат метрото в предизборно време ни остави с дефектна линия и спрени вагони. Май е време кабинетът да се намеси и в метрото. Да вземат да го направят, както трябва, че иначе като нищо утре новите спирки ще бъдат затворени и ще потънат в прах.
Ако проследим всяка общинска дейност, можем още отсега тъжно да прогнозираме, че метрото съвсем не е единственият обект, който се нуждае от спешна правителствена намеса. Напоследък общината вдига шум около детските градини, тържествено се обещават нови 1500 места. Щом вдигат шум, значи ще има провал. И кабинетът трябва да идва на пожар... А, да. Самият Бойко Борисов вдигна доста шум около навехнатия му глезен. Страшно е да се прогнозира - но като нищо ще се наложи правителството да рита и вместо него на футболните мачове. Съдба!

No comments: