Monday, February 08, 2010

Записки по българските протести


Директорите на болници заплашиха с протест заради драстично намаленото финансиране на болници. Полицаите отново заплашиха, че ще излязат на улицата заради двойните стандарти на кабинета. Ветеринарите във Варна също заплашиха с протестни действия заради това, че не се сключва договор с тях. На този фон в морската столица и търговците на риба се настроиха бунтовно заради липсата на рибна борса в града и обвиниха областния управител за проблемите...
Тази съвсем кратка хроника на бунтовните настроения е твърде плашеща. Само за 6 месеца ГЕРБ оправдаха и най-лошите очаквания от тяхното управление. Метафорично казано - с неадекватна политика, свадлив и социално нечувствителен финансов министър и премиер с наострени уши, но само за чужди езици, кабинетът успя да вбеси българите. Цели социални групи установиха на практика, че управлението на ГЕРБ е като руска рулетка - слагат патрона в барабана, въртят го и после стрелят. Не срещу своето слепоочие - срещу нашето. Ако има жертви, се извиняват, ако пистолетът не гръмне, се обявяват за спасители.
С други думи, никак не е чудно, че българите вече не искат да търпят. При това са минали едва шест месеца от новата власт. Помислете какво ще стане наесен... На фона на новото недоволство трябва да си припомним старата мъдрост - внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне. ГЕРБ е като сбъднатото чудо, за което вече всички започват да съжаляват.

No comments: