Monday, February 15, 2010

Костов, обади се!


В първия ден след кинооперацията "Октопод" Иван Костов се появи пред медиите. Направи го, за да даде своята версия за нещата. Всички знаем, че версията на Костов може да бъде обобщена с едно изречение: "Не съм виновен аз, другите го направиха." Така любимото дете на СДС Алексей Петров бе приписан на всички останали партии, а Командира успешно се самовъзвеличи в ранг на светец.
После някакси Костов зачезна от политическия хоризонт и потъна в доволно мълчание. Светът обаче не спря на едно място. Фактите около мътната драма на Трактора и всички останали селскостопански машини започнаха да се изясняват. Хора, които не бяхме чували отдавна, се появиха отново, за да дадат и те своите версии. Бившият главен прокурор Никола Филчев обобщи, че парите от престъпната приватизация днес позволяват на Костов и подопечната му партия да са като цял център за интриги и манипулации. Волен Сидеров от далечна Германия също се нахвърли срещу синия мит за невинността. Единствен Атанас Атанасов стои на амбразурата и се отрича от творението си. Започнаха да се припомнят стари факти, нови данни и много други историйки. А Костов точно сега никакъв го няма. Къде ли зачезна Командира точно в миговете, в които истината започна да бляска като заря по случай Деня на победата?
Навремето една млада социалистка призова с билборд Сергей Станишев да й се обади. Къде са и има ли ги изобщо красивите десебарки да направят на лидера си един такъв плакат и да го призоват от политическия мрак? Костов, обади се! Недей мълча точно когато стана най-интересно...

No comments: