Friday, March 16, 2012

Математическа формула за вътрешния свят на Б.Б



Отдавна се чудим дали има математически  формули, които да направят разбираем потокът на мисълта на премиера Бойко Борисов. Вчера съдбата ни се усмихна и ни даде възможност експериментално да установим формулата по която може да се надникне в премиерските откровения.

По темата за АЕЦ "Белене" Борисов каза, че централата няма да се строи, защото двама министри били пратени специално да кажат това на руснаците. Да наречем това - твърдение X.  Това твърдение обаче влиза в странно противоречие със следващото (да го наречем твърдение Y), че Борисов все още чакал анализ за рентабилността на АЕЦ, въпреки, че той бил убеден, че не е рентабилен проектът. Твърдение Z вече смазва логиката, защото ни запраща направо в друго измерение, защото Борисов уведомява руснаците, но в същото време го занимава мисълта за диверсифициране на проекта. Значи, след като нещо ще се прави с този проект, той все пак ще се прави. Освен това, щом ще се търсят и други партньори, което означава "диверсифицира", то първите партньори в някакъв смисъл ще си стоят, макар и в друг обем. Да, ама Борисов пратил двама министри да им съобщи, че няма да си стоят, защото няма да има такъв обект.
Все пак, ще се строи ли "Белене"? Връщаме се в изходна точка. Какво се оказа - X, Y, Z всъщност са едно и също нещо, след като от X стигаме пак до X
Бойко Борисов е като алгебрист от друга вселена, самозатворен мисловен свят, абсолютна монада, ако се позовем на друг математик - Лайбниц. Мисълта се ражда и умира в един и същи миг, а математиката се гърчи от ужас като манекенка на диета.

"Най-добре е да каже народът", излиза от математическа клопка Борисов и казва, че ще иска референдум. Да, ама такъв конкретен въпрос не може да има референдум.
Чак сега ни светва защо чуждите инвестиции бягат от България като министър от парламентарен контрол. 
Специалисти казват, че освен ниски данъци и ниски заплати, чуждите инвеститори се интересуват най-вече от политическа и законодателна стабилност. За мисловна стабилност на премиера специалистите нищо не казват, защото може би в световната практика такива случаи са единици. Мисловна стабилност може да има само там, където все пак тече мисъл.
Черни дупки се получават там, където Господ е делил нещо на нула, проницателно се шегуваше навремето комикът Стивън Райт.
Политически хаос се получава там, където Бойко Борисов е изравнявал всичките си политически мнения едновременно.
Разбрахте ли формулата?
Абе, да си признаем - и ние нищо не разбрахме от нашата формула.
Не четете този текст.
По-добре решавайте судоку.

(коментарът е написан съвместно с моя колега Юрий Борисов под псевдонима братя Ружеви)


No comments: