Thursday, December 27, 2012

Текат сълзите ми, каза Цветанов




Вътрешният министър, оказа се, носи сантиментална душа. 
Камерите на журналистите уловиха вчера сълзи в очите на Цветан Цветанов по време на церемонията "Полицай на годината". 
Направо като в рок-операта на фантаста Филип Дик, която носеше многозначителното заглавие "Текат сълзите ми, каза полицаят".
Със сълзи на очи Цветанов отчете, че 2012 е най-успешната за МВР от 20 години насам. И ние с радостен плач трябва да признаем, че това е истина.
През 2012 година МВР успя официално да си назначи прокурор. "Изборът" на Сотир Цацаров беше като коледен подарък за Цветанов, който му подсигурява безкрайно влияние в цялата съдебна система и абсолютен диктат на милиционерската кубинка в тази независима власт.
МВР успя да наложи и кадър на полицейската школа в Симеоново за конституционен съдия. Шефът на ВАС Георги Колев също е минал през дебрите на милиционерското право, а през 2012 шеф на ДКСИ също стана човек на МВР.
Годината е повече от успешна за Цветанов. Саморазправи се с неудобните съдии, стъпка всяка опозиция срещу себе си и въпреки, че МВР няма нито един, ама нито един запомнящ се успех, той има защо да плаче от щастие. Апартаментите му са непокътнати, Веселин Маринов прави коледни концерти, съдебната власт вече му е на една ръка разстояние. 
Позволено му е да лее сълзи.
Нали казват, че крокодилите също плачат, когато ядат своята плячка?

No comments: