Monday, March 24, 2014

Оръжието АБВ




АБВ ще разшири електоралната база на левицата. Спомняте ли си това шаманско заклинание от страна на формацията на Георги Първанов при нейното шизофренично възникване? Уверяваха, че възникват, за да помагат, а не да пречат. А сега нека да видим как точно изпълниха своята заявка.
В пернишкото село Богданов дол хората на Първанов яростно играеха срещу кандидатката на БСП. Те бяха готови и влязоха в коалиция с "България без цензура", Реформаторския блок и други партии, само и само да съсипят кампанията на БСП. С оглед на тези враждебни действия резултатът е логичен - БСП загуби със 17 гласа разлика. Нямаше как да е по друг начин при такъв отворен вътрешен фронт в левицата, особено когато една част от него е готова да се съюзи и с дявола, но да покаже нововъзникнали мускули.

Изборите в Богданов дол обаче разкриха истинските механизми, по които ще действа АБВ - безскрупулно, враждебно и целенасочено срещу БСП. Така не само не се разширява базата на левицата, но се постига точно обратният ефект. Хората се обезверяват и отказват да участват в този братоубийствен цирк. АБВ е инструмент, който е задействан да бъде оръжие срещу БСП и нищо друго. 
Всякакви правоверни клетви, че те работят за автентично ляво представителство, за решаване на проблемите на левицата, са само поетична лъжа. Защото това, което може да изглежда красиво на думи в национален мащаб, прояви истинското си подло лице на местна почва. АБВ играха срещу невероятен и млад кадър на БСП, а лидерът на отцепниците само ден след вота дори се снима с победителя. Позорно е.
И тъжно.

No comments: