Friday, December 18, 2015

Дайте да се оправим в лабиринта на съдебната реформа




Дайте да се оправим малко в лабиринта на съдебната реформа, че иначе ще се изгубим в дясната мисъл като в сюрреалистично стихотворение:


1. Десните статии днес са пълни с препратки към репликата на Кокинов към Борисов "Не ми се смей, ти си го избра". Това изречение беше ясно и в края на 2014 година. Което не попречи на реформаторите да влязат в коалиция с Борисов. Важно е да се припомни.


2. Христо Иванов беше изначално слаб министър. Когато си наричал Борисов "мутра", а след това си приел да ти бъде началник е ясно, че границата на компромиса ти е доста висока. Както казваше Джоуи в "Приятели" - когато една жена се съгласи да я снимат по време на секс вече почти не е останало място какво друго да откаже. Същото важи и за министрите на правосъдието.


3. Някой може ли да ми назове реална реформа осъществена от реформаторите в този кабинет. Аз не мога. Тоест беше съвсем естествено и съдебната им реформа да се запише в списъка на безкрайните лъжи


4. Днес либералнеещите медии пишат с ирония за заповедите на премиера към ВСС. Това е обичаен стил на ГЕРБ. Което пак не попречи на техните любимци реформаторите в коалиция с тях. Също е е важно да си го припомним.


5. ВСС прецака Нели Куцкова. Интересно е да се знае, че свети Лозан Панов е избрал да не ходи точно на това заседание. Алелуя, бейби :)))))



No comments: