Thursday, June 23, 2016

Новият рокерски кошмар на психодясното




Българският евроатлантически телевизионен планктон, психодесницата, която трайно е оставена без качествени медикаменти, от няколко дни насам има ново чудовище, което да смущава съня й и грантовото й безвремие. Новият кошмар се нарича "Нощните вълци" - легендарна група от рокери, известна със своите мотопоходи и акции. Мотористите се прочуха след като на част от тях им бяха наложени санкции за влизане в САЩ и Канада, защото те активно подкрепиха връщането на Крим в Руската федерация.
Оттогава насам "Нощните вълци" бяха сатанизирани и изкарани едва ли не мото-полк на Кремъл, лична рокерска гвардия на Путин, която само дебне евроатлантическите съвести в мрака, за да ги приклещи в паяжината на хибридната война. Жертвите на този тип мислене вече се обозначиха и по медиите. Тези дни седесарят Иван Сотиров изпадна в телевизионна истерия от новината, че "Вълците" ще идват в България, за да садят липичка. Случайните зрители на импровизираните писъци сигурно са се удивили откъде в един наглед нормален човек се е зародила толкоз клокочеща ярост към хора, които не само не познава, но и не иска да познава.
Обичаен номер на психодясното. То няма аргументи. За сметка на това е добре заредено с опорни точки, поднасяни с крясъци и буреносни плюнки. Точно това представляваше тирадата на Сотиров - един ексцес на болно съзнание, което само не може да разбере, че нещата, които бръщолеви се бият драматично с етикета "защитник на свободата". Оказа се, че 12 руски рокера са най-голямата заплаха за България и недоизчезналият седесариат още разчита да спечели някой и друг самотен глас чрез такива медийни пърформанси.

Най-ироничното е, че в мозъка на седесаря е станала абсолютна мешавица от фобии. От една страна там се преследват православие, рокери, Путин и хибридна война, от друга възстановяване на сталинизма.
От една страна Путин е унищожил Русия, от друга страна 12 рокери са страшни като конниците на апокалипсиса. Кое точно е вярното?
Боя се, че на това дори и самия автор на бръщолевенията не може да отговори. Но да живеят "Нощните вълци". 
Те наистина идват с мир, но поне ни показаха в каква собствена мини-война с лудостта ние си живеем тук. 

No comments: