Wednesday, June 15, 2016

Записки по колективните лудости
От два дни насам съм се отдал на четене на спомени на протестъри за 14 юни. Те обикновено са написани в стил пияната Джаки Колинс среща друсания Карлос Кастанеда. Защото всеки спомен, който прочетох е написан като дневник на гимназистка с необуздано въображение и повече свободно време отколкото й е нужно. И сега ще се опитам са свръхобобщя цялата споменна картина, която обходих. При това ще напиша спомена от женско име, защото българската протестърка е от особен вид. Тя държи дори цветът на джапанките с които е ходила по жълтите павете да бъде знак от вселената, че е на страната на праведните. И така ето обобщеният спомен:

Беше петък 14 юни. Небето над София беше синьо като сувенирната купичка от Бангладеш, която си донесох като спомен и за думите, които ми каза един последовател на Буда, че времето ни на тази земя е кратко като въздишка и човек трябва да действа. На обед хапнах в близкия ресторант - една лазаня с трюфели само за 57 лева порция и ударих две бутилки вино, защото нежната ми душа така или иначе въздишаше от тиранията на Орешарски. След това чух новината. Разтресох се. Толкова се разтресох, че сведох обедната си дрямка в офиса на Фондация за мегалиберални инициативи само до час и половина. След това подпалих новото си Ауди, за да отида до МС. Чух бученето в далечината. И там беше пълно с хора. Две сълзи покапаха в душата ми. Най-накрая бях намерила своите приятели. Всички, които само съм виждала по скъпите ресторанти сега бяха там. Влязох в близката кръчма за още една бутилка с вино, за да се заредя с енергия. Сега вече комунистите щяха да разберат какво нещо са активните граждани. Пътьом ударих една порция сьомга само за смешните 93 лева и отидох там, при умните, прекрасните, красивите, великолепните и най-интелигентните, въпреки, че някои не се бяха къпали от 9-10 дни. Ето как станах активен гражданин. Дори пропуснах уговорката си за спийд-дейтинг, но какво ли не прави човек в името на демокрацията?----------------------------------------

Аз предлагам на УЕФА да се отърве от геополитическите мъки и направо да приеме едно окончателно решение. То трябва да гласи - ако по време на футболна среща играч на руснаците си позволи да ритне топката, това ще бъде тълкувано като хибридна война, удар срещу стабилността на ЕС, подмолно действие срещу демокрацията, чудовищно политическо зверство в разрез с международните правила и като и като лична обида към Жан-Клод Юнкер...Само така можем да спрем тая хибридна команда на Путин, вероятно създадена в подземията на Кремъл от екип от демонични учени, за да разклатят величието на ЕС и на евроатлантическата мисъл!

-------------------------------------------------Другарят Асен Генов като млад и напет евроатлантически секретар на виртуалния обком е бацнал един скриншот от стената ми с идеята да покаже на човечеството какъв нетоларантен изверг съм аз, какво чудовище и тъпанар и заради това съвсем незлобливо е написал: "Червени боклуци! Човекоподобни!". След това дружинката му интереси е решила да даде на коварния комуняга истински урок по толерантност, човеколюбие и хуманизъм. И заради това са почнали в стилистиката на Махатма Ганди.

"Сишо Самов си е семпъл педераст!", е написал някакъв, който иначе до утре ще твърди, че е за правата на различните.
"Нещастен малоумник!", казва дама с ценности и амбиции.
"Тази дебела свиня Симов кога за последно са го били?", пита кадър с цялото си възможно човеколюбие
"Е така мачкаха 45 години! Защо ги търпите тези човекомразци? Не стига, че са забранени със закон, ами и зорлем искат да ги насаждат омраза и раздор по цялия свят! Млъкнете бе червени гниди!", демократично призовава друга леля.
"човешки отпадък", споделя недоказан еколог.

Ето това е нивото на хората, които иначе първи изискват, не, настояват, крещят, бият чело в земята, ръгат с лакти и слюноотделят да има толерантност и уважение. Много ме кефят :))))

--------------------------------------------Расисткото говорене на американските медии, а и на българските минава всякакви граници, но не усещам никаква съпротива срещу това от либералните съвести. Не е нормално, нито приемливо, във всеки текст, посветен на трагедията в Орландо така садистично медиите да се позовават на етническия произход на убиеца. Така излиза, че само това, че е с афганистански корени го е направило такъв психопат. Фактът, че е роден в САЩ и е американски гражданин, все едно няма никакво значение. Защото американците не извършват престъпления, но виж проклетите афганистанци - да. Поне така трябва да разчитаме медийните внушения.
Това е някакъв перверзен софт-расизъм, който напълно е превзел западната култура. И в миговете на ексцесия изпълзява като отровно влечуго, за да задава водещите интерпретации. Защо ми трябва да знам дали убиецът е имал афганистански корени и защо това да е най-важната му характеристика? Афганистанското тук обаче служи като върховното оправдание, политическото алиби, все едно обществената среда в америка сама по себе не ражда омраза и разделение, ами чуждите елементи попаднали там я развалят...Това е мегарасизъм. И положението няма да се оправи преди да чуем медиите да произведат следното изречение: "Половин милион жертви в Близкия изток взе политиката на масовия убиец Джордж Буш-младши, който е с тексаски и свръхбели корени...".

----------------------------------------------------


Аз, отбележете, викам за Украйна. Знам, знам, тежък избор, ама сърцето ми винаги ме тегли към лузъра. Само от едно се опасявам. Както предупреди великия Лев Щарански, ако гледаме историята има опасност целия украински отбор да се влее в редиците на германския...:))))

------------------------------------------

Сега изгледах вчерашното интервю на Пламен Орешарски пред НоваТВ и ритам с крака от смях. Репортерката се беше подготвила да бомбардира Чудовището с неудобни въпроси, да намушка с кол в сърцето този вампир, да го пръсне със светена протестърска вода и той да започне да пуши в национален ефир, а най-накрая да му размаха пред очите тениската, която Ивет Добромирова е носила на петия ден от протестите, когато се появи за първи път на тях и да го паркира безжизнен в пода на студиото.
Демонът обаче се оказа не само жилав, ами и дяволски убедителен. Хвърли водещата толкова пъти в нокдаун, че по едно време даже ми стана скучно. Но имаше един момент в целият разговор в който Орешарски просто изкърти мивката на това, което се нарича българска журналистика днес. Когато тв-водещата за пореден път се опитваше да го върне към 14 юни и назначението на Пеевски (дело за което БСП и до днес плюе кръв, а и избирателите след това се изказаха) и мотивира това с факта, че "наближава годишнина", Орешарски я смаза с наблюдението: "Не забелязах да се занимавахте с годишнината от февруарски протести, дори не я отбелязахте". Нямам какво да добавя.

-------------------------------------------

Не стига, че Путин изравни в последния момент, ами и руските запалянковци са пребили английските...Веднага звъннете в интензивното - приели ли са Манол Глишев? :)))))))

-----------------------------------

Българското "дясно" (въпреки, че какво дясно е това, това е снобизъм, получил политическо тяло) много обича да се държи като емо-тийнейджърка, която истерясва заради поредната гнойна пъпка на челото й. Днес виждаме нов повод за тъжен хленч - обществото, медиите, пропадналите дебили и селяните не оценили величавата реч на президента пред Европейския парламент. "България е република на задниците", агресира се един журналист, който ако имаше пистолет сигурно щеше да почне да стреля срещу всеки, който се е осмелил да не гледа и да не рони сълзи пред речта на Плевнелиев. Същият журналист написа, че Плевнелиев бил чужденец в собствената си страна. Това трябва да е някакъв върховен комплимент, братче. Опасявам се обаче, че като никога това е истина. Прочетете този патетичен миш-маш, който прочете (авторът е ясен) Плевнелиев. Това е текст наистина от чужденец. От някакъв страничен наблюдател в България, който дори не се интересува от процесите тук. Плевнелиев е като политически планктон, неотличим от другите, безцветен и скучен, ходеща метафора за това защо България боледува. И само обърнете внимание на нещо - когато Плевнелиев говори залата всъщност е зловещо празна. Нещо, което телевизиите у нас не си позволиха да споменат. Толкова за емо-десницата :))))

---------------------------------------------------

Понеже Плевнелиев твърди, че Украйна е Европа нека да видим как се развиват нещата в тази европейска утопия. Журналистиката Олга Бондаренко днес споделя култов факт. В момента в Украйна (Украйна е Европааааа) тече процес по масово преименуване на улици във връзка с процеса по "декомунизация". И, разбира се, заради това вероятно вече в Киев ще има улици, кръстени на Степан Бандера, психопатичен фанатик и масов убиец и Роман Шухевич, главнокомандващ на Украинската въстаническа армия, гнездото на украинския нацизъм. Но това е едно на ръка. Оказва се обаче, че Киев вече не приема да има улица кръстена на прокълнатия комуняга Суворов. Вместо улица "Суворов" обаче вече ще има улица "Михаил Омелянович-Павленко". И когато човек потърси с какво се е занимавал Омелянович-Павленко попада на удивителен факт - това е поредният националист, който е сътрудничил с нацистите и е бил част от състава на Вермахта. Украйна вече няма проблем да кръщава улиците си на нацист. Украйна това е новият Трети райх. Никаква Европа. Ама никаква....

-----------------------------------------------


Нека да оставим десните да слюноотделят като кучето на Павлов (яяя, какво путинистко сравнение) за речта на Плевнелиев в ЕП, която само за информация на НоваТВ изобщо не е първото обръщение на български държавен глава към тази институция...
Друго ми направи впечатление - покрай баналните клишета, тъпите повторения и досадното дрънкане Плевнелиев на практика се обяви в подкрепа на ТПТИ, без тази тема да е била обект на обществен дебат или поне на качествено парламентарно разискване. Вие как тълкувате тези думи: "Трансатлантическите отношения са много важни. Едно добро бъдеще за Европа е нов икономически модел, който да се възползва от новите възможности. Не бива да се страхуваме от електронната търговия, от споделена търговия". На път съм да замисля петиция този човек да бъде отстранен от поста си, защото дори и вече като човек от миналото той продължава да се опитва да натика България в блатото...За пореден път Плевнелиев демонстрира великолепни качества на слагач и нито грам държавническо мислене. Защо, Господи? С какво те разгневихме, че прати най-дефектните си творения да правят външната политика на България?

--------------------------------------------

Хахаха, Центърът за либерални простотии, пардон, стратегии бил номинирал Георги Ганев (това е един пропазарен пропагандатор, който, когато види включен микрофон дрънка едно и също) за шеф на КЗК. Използвам случая, за да поставя отново една законодателна идея. Предлагам законово на всички хора, които изповядват либертариански идеи или правят кариера като говорят колко е лоша държавата, да им се забрани да заемат държавни постове. Либертарианец на държавна работа е все едно бомбаджия от ИДИЛ да бъде назначен за шеф на ЕК :))))

----------------------------------------

Поетична радост ме обзема, когато виждам как реститутското синьо масово лее сълзи за кандидата на ГЕРБ, който навремето стана президент...:))))) Това не е обикновен стокхолмски синдром, това все едно латексова кукла внезапно да получи една мозъчна клетка и веднага да поиска да напише политическо мнение във фейсбук :)))

-------------------------------------------

Ооо, чудо! И аз не приемам постъпката на сценариста на Слави Трифонов Филип Станев да скъса портрета на президента Росен Плевнелиев. Но не...не, защото има нещо нередно в това. Трябва да си суперчовек, възпитан в манастир и да си ходил на частни уроци по смирение при Далай Лама, за да можеш да минеш покрай потрет на Роско без да се стърпиш или да го скъсаш, или поне да му нарисуваш хитлеристки мустачки, понеже тоя само това заслужава. Така че дори няма да си направя труда да чуя моралистичните хълцания на десницата за този скъсан потрет. Говорим за хора, които одобряват късането на венци и цветя пред паметници, ама иначе много нежни стават, когато въпросът е за техния човек. Друга ми е претенцията към Станев, и към дружинката му. Братче, вярно е, че през 2011 година не агитирахте за Плевнелиев, ама си продадохте душата на Меглена Кунева, която е като лошия брат-близнак на президента, само че в пола. Много ми е смешно, когато хора, които са крепили това статукво по всякакъв начин, които са преливали авторитет на кого ли не, днес вече да заемат бунтовни пози и да се правят на телевизионни величия, които едва ли не са родени вчера...Пфуу. Как са ми писнали тези пози без смисъл и патетични жестове за идиоти.

---------------------------------------

От събитието "ДА на България в ЕС и НАТО и НЕ на настъплението на Кремълската пета колона" за пети пореден път трият моята грандиозна идея за това как да прогоним проклетите путинисти, рубладжии, марияшараповисти и всякакви други хибридни орки. Просто предложих евроатлантичките в събота да почнат колективен стриптийз. Колкото и да са калявали петата колона в мрачните подземия на Кремъл, тя няма да издържи и ще си бие шута зад граница...:))) Ама ей на, трият ми мнението. Пък после се чудят защо евроатлантизмът у нас го е закършил

-------------------------------------------

Не мога да разбера радостта в дясната част от политическия спектър по повод на това, че швейцарците са отхвърлили безусловен базов доход (ББД) на референдум. Откъде може да произтича тази радост? Каква може да е причината един български десен да изпада в кататония от злорадство по повод на такова решение? Защото, ако ме питате мен обяснението е съвсем елементарно - страната с най-високата минимална заплата в света (4000 швейцарски франка, или 3288 eвро) може да си позволи да разсъждава трезво и да взима хладни решения за бъдещето. Винаги съм смятал идеята за ББД за голям социален капан и за оръжие за масово поразяване, тоест вероятно швейцарците са постъпили повече от разумно. Но радостта на десните у нас не е предизвикана от здравия разум, неееее, те просто обичат да се кефят, когато някъде богатите взимат връх. Така де - винаги е добре в аванс да се подмажеш на господарите си :))

--------------------------------------------

Оооо, няма край този комунистически терор, нагъл путинизъм и хибридни репресии. Сърцето ми на евроатлантик кърви като червената рокля на Кристалина Георгиева когато каза, че прадядо й е измислил прякора Левски. Вижте само каква тема се е паднала на кандидат студентите - "Вяра и лъжа в поемата "Септември" на Гео Милев". Поемата "Септември"??? Този брутален комунистически текст? Тази хибридна поезия, която подсказва, че великото проспериращо царство България от онези години е едно блато от постоянен терор, репресии и абсолютна жестокост към обикновените хора. Не е ли време Евгений Михайлов най-после да направи едно предаване в което да разкрие как Путин е платил на тоя комуняга да си напише поемата? Няма да се оправи тази държава, нямаааа. Поне докато не почнат да се падат теми като "Глад и вой в поезията на Едвин Сугарев" или поне "Вярата в НАТО и ЕС в творчеството на Манол Глишев" :)))))

------------------------------------------

Звездите ми го говорят - след като Кристалина Георгиева с патоса на Йоло Денев разкри, че прадядо й бил този, който кръстил Апостола Левски, то въпрос на време е бардът на психодясното Иво Инджев да открие, че пралеля й е тази, която се е опитвала да спаси Дякона да не бъде обесен от Путин и неговите хибридни орди :))))))

----------------------------------------------


Ще се опитам да напиша този статус без ярост, за да не каже някой, че съм безпринципен хейтър, който дивее из социалната мрежа и си търси жертви в джунглата. Не приемам парламентарното поведение на Ангел Найденов, който гласува "за" предложението за превъоръжаване на стойност 2,2 милиарда лева. И го направи не само в разрез с мнението на парламентарната група (което е допустимо), но в разрез с решението на самата партия, която го е излъчила на народен представител (а това вече е цинично).
Едва ли има нормален човек, който да не иска Българската армия да е боеспособна и действена. Но как точно за това ще помогнат един самолет и един кораб, някой може ли да ми обясни? При това днес България има проблеми със сигурността по сухопътните си граници и за мен остава загадка в каква помощ ще ни бъде един кораб. Ако искате да оправите армията поне гласувайте да вдигнат заплатите там, за да могат хората да бъдат мотивирани и действени.
Огромният политически натиск за този проект най-вероятно е породен от безсмъртната българска страст по разпределянето на комисионни и заради това не виждам никаква причина за съучастието на социалисти в този пир по време на чума. И не смятам, че подкрепата за такъв проект влиза в графата "принципна" позиция. Кои точно са принципите? Кое точно налага одирането на три кожи от хората в името на малко ламарина? Кое налага един социалист да се включва в политическите изцепки на Росен Плевнелиев, който по време на служебно правителство, пое ангажименти в Уелс за които никога не е бил оторизиран? Умишлено не изпадам в крайна патетика. Но пък и не виждам причини да мълча за моето мнение

-----------------------------------------

Тези дни президентът Росен Плевнелиев се похвали, че България е една от топ-дестинациите за аутсорсинг в света. Което ще рече, че тук доходите са толкова ниски, че много световни фирми изнасят обслужващите си дейности тук и така мениджърите им трупат космически бонуси. Но разбрах, че в България действа кол-център например, който обслужва софтуерно и документално някои от най-големите американски болници. Леко е плашещо дори. Аутосорсинг до дупка. Сигурно скоро ще аутсорснат и операциите - някой от България ще дава акъл по скайп, а пък друг ще изпълнява в Лос Анджелис например. Ето как капитализмът самоунищожава себе си. Достатъчно е служителите в произволен аутсорснат кол-център колективно да се явят махмурилии на работа и тогава само гледайте как екстрите на капитализма ще се разпаднат..:))))))

------------------------------------------------

Време е десницата да излезе на протест под надслов "Не искаме билетчето да е 1,60. Най-малко 3,60 трябва да струва". Така в класически стил представителите на дясното ще могат да изразят презрението си към лузърите, които все мрънкат за пари, социални помощи и други такива банални неща...

-----------------------------------------

Бях на среща в Сатовча. Бях забравил, че хората може да са добри. А там са такива - естествени, неподправени, истински, любопитни и гостоприемни от онзи позабравен вид, който е готов да те пусне да нощуваш в къщата му веднага след като ти научи името. Живеят небогато, но пък са световни хора. С дух. Вълнуват се от политиката и от видяното по телевизията, но не със злоба, а с възмущение. Огорчени са от днешния вид на България. А това са добри хора, пак да повторя. В община Сатовча има над 740 чешми. Което показва ярко отношение към света. Май няма да се успокоя докато не се върна там, за да приседна пак в сянката на някоя чешма и заедно с народа да прокълнем премиера, че съсипва такава прелестна страна. :)))

------------------------------------------

Нова политическа аксиома. Всеки път, когато прислужващ персонал на богатите ала Красен Станчев сътвори текст в който иска да убеди всички лузъри да не вярват на портфейлите си, а на него, че живеят много добре, значи ситуацията в държавата наистина върви към катастрофа. "За да различиш положителното от отрицателното в онова, което се случва, изисква известно усилие", твърди прислугата на статуквото. Ехааа, какво огромно усилие се иска да разбереш например, че заплатата ти е вдигната, че си спокоен за бъдещето на децата си, че наистина живееш добре...:)))) Десният икономист е длъжен да бъде оптимист по природа. Например един ден след ядрена война последният останал клонинг на Станчев ще пише възторжена статия как бомбите са отървали планетата от държавните регулации и сега хората живеят с пъти по-добре от преди


----------------------------------------------
Вчера гледах един репортаж по бТВ, който буквално беше озаглавен "Армия от контрольори погва гратисчиите в София". И това "армия" не беше журналистическа инвенция, или някакво малоумно оригиналничене. Просто това е властовият речник в София. На тях им трябва наистина армия, за да спрат тихия протест на гневните столичани, чиито зъби ще бъдат къртени от безбожните цени на билетчето. "Армия" не е измислица, защото и в другите новини също говорят за "армии". Армия от проверяващи на пътя, армия от инкасатори...Виждате ли къде е проблемът? Те знаят, че водят война срещу нас. Кога обаче ще го научим ние?

------------------------------------

Учете евроатлантически. Когато Румъния и Полша насочват ракети към Русия това е политика по сигурност с хуманни измерения. Когато Русия насочи ракети към Полша и Румъния в отговор, това е заплаха, агресия, хибридна война и погазване на световната демокрация :))))))

----------------------------------

Хареса ми една шега от руския нет по повод на посещението на Обама в Хирошима: " Барак Обама почете паметта на американската атомна бомба, която се взриви в Хирошима" :)))

--------------------------------------


Не знам кога хейтът към абитурентите стана любим масов спорт на България, но той леко ме дразни. Най-малкото, защото това по никакъв начин не съвпада с моите собствени наблюдения. Наскоро бях на бал и моите впечатления от девойките и младежите е съвсем различно. Видях много стилни, ненатруфени млади хора, които не се държаха безобразно или истерично, а бяха съвсем на ниво. Забавляваха се точно както трябва да правят младите хора без това да се превръща в ексцесия или някакво грандоманско, гротескно празненство. И заради това смятам, че има нещо много нездраво в ежегодното изобличаване на това какви простаци, дебили и маниаци са младите хора. Това е симптом по-скоро за болест. Навремето Левчев казваше - оставете младостта да бъде млада. В онези години този стих беше протестен, тоест оставете младите сами на себе си, не им се бъркайте, не искайте от тях да се държат като депресирани възрастни, които са изгубили радост от живота. Тъжно е, че днес подобна реплика пак може да бъде актуална.

-------------------------------------

Първата работа на новоосвободената Надя Савченко беше да се разкряска на украинските журналисти. Скоро всички автори на кампанията за нейното освобождаване и обявяване приживе за светица ще разберат какъв огромен проблем са си създали, защото сега Савченко ще има възможност да разкрие пълния си блясък и харизматична неподражаемост. Да не пропускаме и факта, че тя има запазено място в украинската Рада, където ясно ще си проличи какъв бисер и диамант представлява освободената от руски гнет и кремълски мрак украинка. Украйна тепърва ще преживява вируса "Савченко" и ви гарантирам, че само след една година никой няма да иска да комуникира с нея, а всички ще я заобикалят от двеста километра. Савченко беше изгодна на Украйна, когато беше в руски затвор. На свобода тя ще им е такъв трън в задника, че Порошенко ще се налива петорно, за да спре болките :))))

----------------------------------------

Георги Първанов днес обяви, че бил чул много закачки и хапливи реплики в последните дни по повод на неговото желание за трети мандат и за мистериозното поведение на АБВ, които отказват да питат КС дали техният идол има това право. "Но ние, както се казва, ще отговорим с любов. На всяка една такава реплика ще подаряваме по една червена роза", е допълнил още Първанов. О, йее. Сега да ги видя дали да са сериозни. С гордост обявявам, че Първанов ми дължи поне две биоферми с рози :)))))

------------------------------------------

Някакво историческо проклятие тегне над мен - винаги, когато има панаир на книгата старият репортер се оказва в кризисно финансово състояние подобно на малка латиноамериканска държава, която е слушала рецептите на МВФ. Но това, казвам си дзен-будистки аз, е философско състояние на духа. Когато между теб и мечтаната цел стои нещо толкова банално като парите, тогава човек наистина почва да си вика, че революцията е добре решение на повечето проблеми на този свят, хахаха :))))))

------------------------------------------

Честит празник! И ще се възползвам от датата, за да кажа нещо гневно, така че простете предварително.
Вчера попаднах на нещо като открито писмо на Милена Фучеджиева до премиера, в което тя се опитваше да му опише колко кофти и изнемогващо живеят талантите на България и как бедността ги премазва като валяк всекидневно. За първи път нещо написано от Фучеджиева всъщност наистина ми хареса. Но, това не отменя факта, че целият фокус на текста й е сбъркан. Какво се опитваш да постигнеш с писмо до Борисов? Да размекнеш сърцето на човека с едната книга? Или това е някакво нелепо повторение на номера на старата социнтелигенция да коленичи пред властта и мелодраматично да й се оплаква за лошото си положение. Защото Фучеджиева всъщност пише писмо на един човек, принадлежащ към прослойката, която разби всичко в България и скапа тази държава. Тъпо и тъжно е да заливаш със сълзи коленете на един човек не само със сенчесто минало, но и със сенчесто настояще. Те, сенчестите, превърнаха България в интелектуално сметище, където духовност не само не остана, но бе осмяна, притисната до стената и след това разстреляна. Духовността е вид дисиденство. Да се занимаваш с култура в България означава да вървиш срещу огромното цунами на ежедневната простащина, жълтите заглавия, скапващите ума сутрешни блокове. И заради това е тъпо да молиш този срещу когото (независимо дали го знаят или не) се борят всички тези дисиденти, да разбере. Той не е решението, той е проблемът. Борисов никога няма да чуе такъв вопъл. Няма да го разбере. Битката не е да трогнем мелодраматичното сърце на премиера, а да се надяваме, че хората, които са основни жертви на цялото това заробване, ще се събудят и ще потърсят сметка. А това може да стане не със сълзи, а с гняв. На този празник аз си мечтая за малко гняв. Признавам си откровено.


------------------------------------------
От думите на моя любим журналист от "Фьолкише беобахтер" (неизвестно защо наричан днес Дойче веле) Александър Андреев разбрах, че Путин и Тръмп са виновни за възхода на крайнодесните движения в Европа. О, даа. Няма начин да не са те, братче, няма начин просто. А Европа е невинна като млада наложница в луксозен харем и само да не бяха тия две чудовища, тя щеше да си живее в своята либерална утопия...:))) В лицето на Андреев stand-up комедията е загубила един върховен талант :))

-------------------------------------

Чета за събитията в Казахстан и се чеша по голото теме - абе тая работа с майданите не е ли вече демоде, не е ли свалена от дневния ред, кога нейните сценаристи ще разберат, че точно тази технология отдавна не работи?. Далеч съм от мисълта да смятам Назърбаев за най-добрия лидер на земята, но някой може ли да ми даде пример за държава, която се е подобрила след майдан? Украйна в момента тъне в руини, олигарсите дебелеят, корупцията е смазваща, паравоенните формирования правят каквото си искат, а обикновените украинци затъват в голяма бедност? Къде другаде по света майдан е донесъл просперитет, свобода, развитие и прогрес? Самата технология на цветните революции изключва възможността за качествена промяна, защото, когато сътвориш хаос на базата на външни влияния и интереси, след като бурята премине се появяват автентичните сили и тогава става страшно. Половината арабски свят е пример за това. Уж в тях навдигнаха глава модерните, ама най-накрая дойдоха архаичните и почнаха да режат глави. Няма ли кой да каже на американците, че номерът се провали като опита на Росен Плевнелиев да получи подкрепа за втори мандат, хохохо? :)))

-----------------------------------

Детството на Бойко Борисов все повече заприличва на комикс, който бива допълван с нови и нови приключения. Бяхме научили как лирическият герой е израснал в пълна бедност, как е карал с по една филия мас на ден и е ритал футбол с неизтощимата надежда един ден да отмъсти за убитият от комунистите си дядо. Сега научаваме, че ББ е бил и кажи-речи един малък дисидент, който нощем "тъка-тъка" отива да намества антената на къщата си, за да може народът на Банкя да гледа югославска телевизия и да се учи на свобода чрез песните на Лепа Брена. Изобщо скоро очаквам да стане ясно, че митичният Аркадий Гайдар се е вдъхновил за бестселъра си "Тимур и неговата команда" от действията на малкия Бойко, въпреки разминаването на историческите времена между двамата. Обаче съм забелязал нещо интересно - Борисов вади историите за митичното си детство всеки път, когато усети някаква криза във въздуха, някаква наближаваща пролетна буря, която може да го порази неочаквано из-зад ъгъла. В този контекст комиксът "Детството на генерала" не е обикновен опит за пиар. Аз го разчитам като чернова на бъдеща реч за пледиране на невинност :)))))))))

-----------------------------------


Росен Плевнелиев беше и все още е най-слабият президент на целия преход. Бях замислил да направя кратка ретроспекция на всички гафове, които сътвори през мандата си, но текстът заплашваше да стане огромен като егото на Бойко Борисов.
Плевнелиев е безиидеен слагач, ретланслатор на клишета, куха политическа фигура, която има за цел на своето съществуване повтарянето до безкрай на клишетата на домораслия антикомунизъм и слугинажът на едно чуждо посолство. Точно заради това никой, ама никой не може да ми даде пример дори и за едно полезно нещо, което той е направил през своя мандат. Точно обратното - при него гафът се превърна в основна идеология, разделението на обществото във върховен принцип.
Опитът на зализаната олигархия да си излъчи и възпита удобна марионетка, която в състояние на върховна тъпота да обслужва нейните интереси, се провали с гръм и трясък. Има нещо логично Плевнелиев да се превърне във върховния символ на провала на прехода. Време е ирландската пастирка да си отиде вкъщи...

-------------------------------------------

Плевнелиев се отказва от участие в изборите. Нима психиатричната помощ в България най-накрая рязко се е подобрила, че го е върнала в нашата реалност? :)))

--------------------------------------


Като гледам нивото на политически бяс, което психодясното развива към сегашното управление, което именно те овластиха, ми се струва, че не е далеч денят, когато Протестна мрежа ще излезе с официална декларация със заглавие: "Орешарски, върни се!" :))))))

---------------------------------------------------

Eдва сега прочетох драмата около връчването на орден "Стара планина" на Нешка Робева и се запознах с малоумията, които Румяна Бъчварова е плещила. Признавам си честно - не съм фен на политическите пируети на Робева, не съм фен и на духовните й търсения, но да чета как някакви еднодневки се опитват да си чешат зъбите с нея е знак за отвратителната доносническа атмосфера, която се е настанила в България днес. Нешка ли няма принос за културата? Тази, чиито спектакли са гледани от милиони в България...
Нешка е не само културен знак. Тя е и политически такъв. Във времената, когато много от днешните евроатлантически активисти са били примерни комсомолци, които надъхано са сричали стихотворения за партията и са мечтаели да станат доносници, именно Нешка Робева бе част от Русенския комитет, едно от малкото дисиденства у нас. И днес някакви наглеци без биографии, духовни лилипутчета в които се е преродил духа на комсомолските секретари, ще се опитват да й дават оценки. Ало, вярно, че живеем в държава без памет, ама чак толкова вече е прекалено. Пред Нешка Робева Бъчварова и сие са просто запетайка в историята. Кресливото малоумие обаче вече се опитва да коли и беси и да се разпорежда с държавата все едно е тяхна собственост. Аман вече.

------------------------------------------------------

Гледам днес някакви путинистки изроди и пета колона на Кремъл тръгнали да жалят за Баташкото клане. Тия не са ли чели последните проучвания на гениите Пламен Цветков, Емил Джасим и Иво Инджев, за да разберат, че само в мига в който си го помислят това и вече продават душите си на Путин? Последните проучвания на посочените таланти показват, че Баташкото клане е провокация на бг-путинисти, които се самоизколват сами, за да могат хибридно да навредят на имиджа на нашият традиционен евротлантически съюзник и съжител горда Турция. Нещо повече, още по-последните проучвания намекват, че група зелени човечета с тениски на Шойгу всъщност са изколили българите, а после най-нагло приписват това злодеяние на невинните турци. Как да живее горд евроатлантик като мене сред тия мракобесни селяни, които не искат да се потрудят малко и да повярват в грантовата история на България?

-------------------------------------

Президентът Росен Плевнелиев праща половината състав на "Дондуков" 2 на дипломатическа работа в чужбина. Подобни действия никак не прилягат на човек, който има намерение да се явява на избори за нов мандат. Точно обратното - това прилича на поведението на политик, който вече слага в кашонче почетните снимки, разчиства бюрото и смята да се оттегля на Халкидики. Май в края на юни Радан и сие и техните прозападни бъдещи коалиции ще бъдат полени със студен душ. И аз заради това смятам, че в езика трябва да се въведе нов раданизъм - "кьопав като реформатор". Дори, когато правиш интрига пак залагаш на куция кон :))))

---------------------------------------------

Кратка петминутка на омразата за нерадостното положение на европейския пролетариат. Вижте какво става във Франция - Франсоа Оланд, копърката, която дойде на власт с идеята да обложи с по-големи данъци богатите, в крайна сметка реши да си го изкара на работещите. Планът му за реформи в тази сфера е мокрият сън на всеки неолиберален слуга на големите богаташи - лесно уволнение на работници и опитът да се заобиколят колективните трудови договори. И понеже Франция не е София, в Париж се протестира за всяко социално право, което наглата власт отнеме, за да заобиколи парламента, Оланд прокарва реформите пряко през президенството. Това е феномен, който никога няма да разбера. Хората те избират като носител на социална надежда, като надежда за бъдещето, а някъде по средата на мандата си започваш да се държиш като внук на Рокфелер прекалил с кокаина. И тъкмо човек да си каже нима този път френските десни ще са носители на здравия разум в страната и човек налита на изявление на Саркози, който се нахвърля срещу Оланд, че е направил много отстъпки в полза на работещите. И какво се оказва в неолиберална Европа разликата между избора "ляво и дясно" е в това, че едните искат да те бичуват безмилостно, а другите ти обещават поне да хлипат докато ти смъкват кожата от гърба...

------------------------------------------------


Според мен е тъпо да се набърква политиката в един конкурс за песни, които почти никой след това не помни (с изключение на финландците Лорди - те бяха титанични), но след като виждам как много хора държат да триумфират политически, то тогава нека да разгледаме детайлно един много интересен факт. Вижте кои страни са класирали Русия на първо място като зрителски вот. Списъкът е интересен - Армения, Азърбайджан, Белорусия, България, Естония, Германия, Латвия, Молдова, Сърбия и...Украйна. Въпреки тежката антируска пропаганда украинците са гласували за руснака. А какво да кажем за България - нашите евроатлантици са толкова стиснати, че по един есемес не им се е откъснал от душата, за да подкрепят "демокрацията" и "либерализма" :))))))))))

----------------------------------------------------

Сега е времето да хванем модния тренд. На следващата Евровизия трябва да пратим Иво Инджев с песента "От 1965 година аз се боря с Путин". Разтърсваща балада за младия агент на ДС, който докато си е взимал хонорарите си е мечтаел за евроатлантически свят и е прихлипвал оптимистично докато е съчинявал доноси :))))

----------------------------------------------

Последно за днес. Признавам си сбърках с изречението, че Радан ни предаде. Точно обратното. Вече съм склонен да разглеждам изпържването на Плевнелиев като гениален ход на лидера на ДСБ. С тази прибързана позиция Радан бутна Плевнелиев в басейна с пирани и сега ще го гледа как се бори за глътка въздух, но безуспешно. Всъщност по този начин лидерът на ДСБ разчиства десния терен за себе си. Вече изкара въздуха на най-големия си опонент. Очаквам до месец Плевнелиев напълно да е изваден от играта. Никой не може да се закача с господин Радан :))))

--------------------------------

Свивам от Илия Гатев и официалният лозунг на новото обединение: "Радане, Радане, да те коалира кой те хване!" :)))))

--------------------------------------

Патентовам новото име на "прозападната" коалиция, която ДСБ призовава да се създаде за подкрепа на Плевнелиев. Коалиция ГНУС - Грантаджии за Ново Угодничество на САЩ :))))

---------------------------------------

Путин, мама му стара, не спря да саботира гордото ни управление. Сега кремълския гад е напукал стъклата на Ларгото. Кога ще спре тая хибридна война срещу сбъдването на мечти, което Б.Б прави на два-три дни? Когаааа?

---------------------------------------

И така - време е за разбиване на малко опорни точки. В новата морална медия "Терминал 3" попаднах на тежка и суперскучна статия, озаглавена яко "Игрите на Путин – Петата колона и важните й държави". В нея е преведен някакъв опит за анализ на естонското разузнаване за "хибридната война" и "Чудовището от Кремъл", разбира се. И там попадаме на следния текст - Кремъл използвал руската диаспора в Естония, за да подрива евроатлантическия ред. Попаднах на велико изречение: " Кремъл изкуствено създава и задълбочава проблемите". Уляля, и понеже съм прочел едно друго за руското малцинство в Естония нека да видим как точно Кремъл създава техните проблеми. Руснаците в Естония нямат почти никакво представителство в парламента, защото политическият модел на страната е създаден така, че да ги държи настрани, въпреки, че в . Също така руснаците трябва да държат изпит по естонски, за да получат гражданство, дори и да са родени в Естония. И една голяма част от тях на практика нямат паспорти. Ех, тоя гаден Путин така да дискриминира своите сънародници.
В Латвия пък с референдум бе забранено руския да стане официален език в републиката. Разбира се, това, което нашите демократични медии няма да съобщят, че на руснаците (които са близо 537 000, а 300 хиляди от тях нямат паспорти) бе отказано правото на глас. Пак Путин е виновен. В Литва пък забраниха руските телевизии. Диктаторът от Кремъл пак потъпка демокрацията. Изобщо като чета шизофреничните вопли на прибалтийските държави не мога да не забележа как те рязко контрастират с ярко дискриминационната им политика, която Европа се прави, че не забелязва. Много е удобно да виниш петата колона вместо да видиш каква купчина от глупости си сътворил. Същото, бай дъ уей, се отнася и за България.

--------------------------------------------

Психодясното е основното ми забавление в България днес. Гледам едно клипче за лешоядската им акция пред Паметника на Съветската армия и се заливам от хилене. Тези, които стават и лягат с идеята, че Путин коли и беси у нас, че властта е придатък на Кремъл, че полицията е маша на чудовището, а цялата държава приндлежи на петата колона, при първия по-лек проблем почнаха да заплашват защитниците на паметника, че веднага ще се обадят на вътрешната министърка и тя ще ги насмете...:))))))))))

------------------------------------------------

Вече е време да задълбаем по-сериозно в мистичните вярвания на психодясното, градските сноби и костовистите от последния ден. Сега разбирам, че няма само един Путин, а са поне двама. Чета за Радан Кънев, който бил казал: "Борисов клекна пред путинското мнозинство и Пеевски". Обичайно, ако Путин го нямаше Радан Кънев вероятно щеше да обикаля с шлифер на голо из София и да се чуди кого да натовари с вината за собствения си провал. Да, но тук има една малка тънкост. Междувременно вчера доскорошния заместник на Кънев Петър Москов обяви буквално: "Или сме с ГЕРБ, или сме с Путин". Това очевидно е някакъв втори Путин, защото Кънев тоя не го признава за никаква опасност ами почна да съска, че този тип мислене бил на "латинотрафиканти или на африкански човекоядци" (латинотрафиканти????, уот дъ фак из дис?). Значи Кънев се страхува от първия Путин, ама втория Путин хич не го признава. Обратното е с Москов, чийто Путин е някакъв по-различен от този на съпартиеца му. Братче, това дори Валерия Новодворския навремето не можеше да го измисли по толкова възвишено шизофреничен начин...Скоро чакам голямата битка в ДСБ - чий Путин е по-страшен. Аз отивам за пуканки...:))))

------------------------------------------

Вече е време да задълбаем по-сериозно в мистичните вярвания на психодясното, градските сноби и костовистите от последния ден. Сега разбирам, че няма само един Путин, а са поне двама. Чета за Радан Кънев, който бил казал: "Борисов клекна пред путинското мнозинство и Пеевски". Обичайно, ако Путин го нямаше Радан Кънев вероятно щеше да обикаля с шлифер на голо из София и да се чуди кого да натовари с вината за собствения си провал. Да, но тук има една малка тънкост. Междувременно вчера доскорошния заместник на Кънев Петър Москов обяви буквално: "Или сме с ГЕРБ, или сме с Путин". Това очевидно е някакъв втори Путин, защото Кънев тоя не го признава за никаква опасност ами почна да съска, че този тип мислене бил на "латинотрафиканти или на африкански човекоядци" (латинотрафиканти????, уот дъ фак из дис?). Значи Кънев се страхува от първия Путин, ама втория Путин хич не го признава. Обратното е с Москов, чийто Путин е някакъв по-различен от този на съпартиеца му. Братче, това дори Валерия Новодворския навремето не можеше да го измисли по толкова възвишено шизофреничен начин...Скоро чакам голямата битка в ДСБ - чий Путин е по-страшен. Аз отивам за пуканки...:))))

---------------------------------------

Опорна точка alert! Забелязвате ли сега как всичкото психодесен накуп (те изобщо, ама изобщо не са като извънземни буболечки с колективен разум, хохохохо) е започнало в един глас да твърди, че същинската дата на победата била 8 май. Тогава Уинстън Чърчил и Хари Труман били обявили края на войната в Европа. Тогава обаче в историята се замесил коварният путинист маршал Георгий Жуков, който бил вече в немилост пред Сталин. Същият свива подло англо-американската победа над Хитлер (нали си спомняте гордо разветият флаг на САЩ над Райхстага, хохохох) и обявява не 8-ми, а 9 май за Ден на победата. Вижте ги тия гадни рашки значи как са гепили тоя тържествен ден. Не стига, че изобщо не са воювали, ами са скатавали, ами най-накрая взимат и славата на истинските победители. А тия балъци европейците, жертви на хибридната война още тогава, да вземат да направят деня на Европа точно на измислената дата, а не на тържественият англо-саксонски 8 май. А Жуков е толкова в немилост пред Сталин, толкова в немилост, че лично той ръководи парада за Деня на победата.
Проблемът на днешния ден е, че неграмотните микроби почнаха да се правят на историци и резултатът днес прилича на роман на Паулу Коелю!

--------------------------------------

Честит Ден на победата! С нетърпение чакам да почне парада и ми е жал за всички, които виртуално скърцат със зъби от ужас в този ден. Разбирам ги донякъде. Преди 71 години техните кумири бяха наритани жестоко и пратени на спа-процедури в ада. И сега ги е страх. Страх ги е процедурата да не се повтори

---------------------------------------

Днес стигнах до един извод за избора на Садик Кан за кмет на Лондон и за това, че той бе предпочетен пред един богаташ. С гласа си лондончани показаха, че не приемат, че един мюсюлманин може да бъде заплаха. Виж не може да се каже същото за милиардерите :)))))

-----------------------------------

Видях, че видният конспиратор на психодясното Илиян Василев е изтрещял от ужас заради новината, че бТВ ще предава пряко парада в Москва по случай Деня на победата. Пред очите му се мяркат хибридни войни, Чудовището от Кремъл, далекобойно оръжие и дългокраки рускини, които разбиват на пух и прах евроатлантическите ценности. Искам да успокоя господина. Това не е хибридна война, бате. Борба за рейтинги е. Най-накрая медиите загряха какво гледа колективно народа на 9 май. Дори и Иво Инджев гледа. Ама няма да си признае :))))
------------------------------------------


Искам да благодаря на всички, които с гласа си ме направиха член на Националния съвет на БСП. Искам да благодаря и на всички, които ме подкрепяха през цялото време, които ме каниха на безбройни срещи, които споделяха с мен проблеми, надежди, разочарования. Признателен съм до дъното на душата си. Аз ясно съм заявил своите позиции. За мен левият курс на БСП не е празна фраза или кух лозунг. Това е единственият смислен път на развитие. Не виждам причини да си променям възгледите.
Искам да благодаря и на Хакимчето, която имаше търпението да ме остави да се занимавам с политическа дейност и не само ме изтърпя, но дори накрая започна да ми дава ценни леви насоки и съвети. Знаех си, че във всеки екскостовист зрее по един истински ляв революционер :))))

----------------------------------------------

БНТ бяха подготвили някакво нелепо риалити за това как Плевнелиев се готви за военния парад. Дори героите от "Съдби на кръстопът" играят по-добре. Фалш, превзетост, тъпотия. Нелепият патос на тв-журналистите пък звучеше така все едно алкохолици коментират селско дерби. А след като видяхме дефилирането на армията напълно съм съгласен с един коментар от форумите: "Добре, че беше Тато да купи малко техника, че иначе Плевнелиев пред каруци щеше да си чете тъпата реч" :)))

----------------------------------------------------

Мигът в който виждаш как "умните и красивите" прибягват до старите плакати на "Атака" срещу Валери Симеонов...:)))))))) Обичам, когато историята се държи по толкова марксистки начин и се повтаря като фарс :)) И бай дъ уей - и Валери Симеонов и умните и красивите да вървят по дяволите. Хора, които някога са се продавали на Бойко Борисов не заслужават грам милост.


-------------------------------------------------
Вече отварям като "Дойче веле" като наркоман-есктремист, който обича да взима дрога на сляпо, за да остави богът на халюцинациите да му поднесе поредния сюрприз. И така попаднах на коментара на някакъв Миодраг Сорич озаглавен конспиративно: "Нека се запитаме: кой печели от тези разкрития". Става дума за разкритията за ТТИП. Вие си мислите, че печелят гражданите, които научиха какви мизерници и слугинаж са тези, които водят преговорите от тяхно име. Хохохо, колко сте наивни. Според Сорич единственият печеливш са "Грийнпийс" и никой друг. Разкриването на документите било пиар, братче. Защото "преговорите по всякакъв вид международни договори се водят при закрити врати. И това няма нищо общо с криенето на някакви тайни, както тръби „Грийнпийс” – става дума чисто и просто за практическа целесъобразност". Практическата целесъобразност изисквала гражданите на Европа да бъдат лъгани на всяка крачка. Изведнъж се оказва, че изтичането на документи всъщност било във вреда на хората, а и на природата. Следователно Грийнпийс са гадни копелета, че развалят кефа на корпорациите. Малко след като прочетох този текст се сблъсках с мнението на Асен Григоров, че Грийнпийс били руско оръжие по време на Студената война, а сега били марионетка на Путин...Хахахахахах, с такива защитници американските геополитически интереси май сериозно ще го закъсат в скоро време. Просто, защото пропагандните им марионетки са заплашени с колективна психокриза и до един ще бъдат хоспитализирани в онези приятни болници, където стените са тапицирани...:))))

-----------------------------------------

Човек може да получи истински стомашен гърч като гледа как слугинажа на американските корпорации, пък бил той и под формата на бг-евродепутати се опитва да замаже огромният скандал с изтеклите документи от преговорите за ТПТИ. Чета как Андрей Ковачев ог ГЕРБ за миг е напуснал любимата си тема как комунизмът му е прецакал щастливото детство и с голямата баданарка се опитва да спасява остатъците от имиджа на ЕК като твърди, че изтеклите документи били не позицията на ЕС, а позицията на САЩ, която достойна Европа нямало да приеме в този вид. Да, ама това бръщолевене го слушаме от две години насам, а в крайна сметка се оказа, че ЕС не само не е повлиял на американците, но дори е на път драстично да занижи стандартите си и да пусне ГМО на европейския пазар. Пък и как човек да вярва, че европейската позиция е борбена, когато преговорите се водят в пълна секретност. Сега от документите виждаме защо е така - защото корпоративната олигархия е на път напълно да превземе Европа и да смаже всяка политическа съпротива срещу този нагъл икономически империализъм. А през това време на нас в България обичайната банда от заподозрени за пореден път се опитва да ни продава красивата приказка как българските стоки щели да залеят американския пазар и как споразумението щяло да бъде от полза за България (авторските права за тази халюцинация принадлежат на Светослав Малинов). Оставам впечатление, че някои хора и без да са прекалили с ГМО-храни вече страдат от мозъчни малформации...

-------------------------------------------


Точно преди две години величествените евроатлантици от майдановската власт показаха истинското си лице в Одеса, когато в профсъюзния дом в града бяха изгорени живи хора. И до днес никой не може да ме убеди, че това не беше планирана акция - линейките удобно се забавиха, за да могат пламъците да погълнат хората, униформените удобно се забавиха, за да не спасят никой от огнения ад, властта удобно се направи на разсеяна, за да позволи това фашистко зверство да се случи и то насред един от най-прелестните черноморски градове. Град за който са изписани толкова песни и стихове. Аз също не вярвам в официалната цифра на мъртвите - 48. Акцията беше замислена като погром, като одеска Кристална нощ срещу всички хора, които имат енергията да мислят и да се съпротивляват. С ужас си спомням за онзи нацист, който вееше украинското знаме от радост при преброяването на труповете.
И днес по снимките се вижда как властта знае, че Одеса не е забравила и никога няма да забрави. Хунтата е стоварила невиждано количество униформени и техника, за да парализира паметта за онзи кървав миг. Днес Украйна е една смазана, бедна, унищожена страна, а бандата от олигарси тлъстее все по-мощно. Това е рецепта за катастрофа, която ще се случи като библейско бедствие. Проблемът на олигарсите е, че не могат да запалят целия си народ, както и не могат да промият мозъците на всички и ще бъдат изметени. И това е моята надежда за тази изтормозена страна. Това ще е и най-истинският начин за почитане на паметта на онези, чиято единствена вина беше, че не искаха да приемат лъжата и подмяната. Поклон пред тяхната светла памет! Помним!

------------------------------------------

Честит 1 май. Това е единственият празник, който ме изпълва с истински възторг. Защото ясно осъзнавам, че за да мога да празнувам днес стотици хиляди преди мен са дали живота си в тази вечна битка за справедливост, равенство и човешко достойнство. Този свят трябва са бъде променен. Но няма да го променят излъсканите, снобарите, богатите...Историческите отговорности пак падат върху нас, обикновените, които единствено имат тайното знание за светло бъдеще. Честит празник!

----------------------------------------

Прочетох една статия с малоумна възхвала на либерализма от Александър Андреев и тъжно въздишам за това как е западнал българския ген. Защото много преди Андреев един истински гений Георги Кирков е дал оценка на либерализма в неговия бг-вид, която е като изстрел от снайперист. Той казва: "Дето стъпи либерал, или трева не никне, или остава само белег от копито. Едничкото, което ме примирява с тия опустошители, това е техният завиден апетит. Господи, с каква вътрешна радостна тревога се вслушвам аз в тяхното благозвучно мляскане, когато нарязали бюджета на България на тънки филии ги изпращат в безкрайните предели на стомаха си". Велик. Майсторът винаги е в състояние да победи обикновения пропаганден работник :)))))

------------------------------------------

Един интересен факт на който налетях благодарение на Турхан Апдула. Вижте какво е записано в доклада на Сметната палата за приходите на НФСБ - "предоставени парични средства от политически партии, участници в коалиция от партии „Реформаторски блок” – 127 212 лв., за предизборната кампания за избиране на членове на Европейския парламент от РБ, проведени на 25.05.2014 г.". Схващате ли? Реформаторският блок е финансирал НФСБ. Умните и красивите всъщност са финансирали динковците. Кой, кой, кой, кой, кой даде пари на патрЕотите, а? Радане, кажи си :))))))


---------------------------------------

Колко интересно, уважаеми дами и господа съдебни заседатели. Вижте колко смешно се получава. Днес парламентът избра своите членове на СЕМ. По предложение на БДЦ в регулатора влиза Розита Михайлова - Еленова. И сега се дръжте - тази дама е сестра на видния протестър Теодор Михайлов, член на Протестна мрежа. Хохох, иначе до утре можем да си говорим какъв боклук е Бареков, кви мизерници са тия от ГЕРБ, ама като трябва да ни избират роднините, тогава мълчим като член на ДСБ, когато влезе във властта. И само да вметна - наясно съм, че братът не може да отговаря за сестрата. Което не попречи на ПМ да искат Бокова да отговаря за баща си. Така че сега да бъдат на висотата на собствените си стандарти - очаквам от тях тежка декларация как проруският олигарх Ковачки е намърдал свое протеже в СЕМ. Така трябва, не ли?

---------------------------------------

Видях, че Петър Кичашки много талантливо ме е изпреварил, но искам и аз да кажа няколко думи за видеото за вчерашния протест, което се върти. На него се вижда група от 20 агресивни екземпляра, които приличат на хора с остра необходимост да си допият, за да се спасят от махмурлука. Тези същите почват да викат "БКП", когато виждат как депутатът Георги Божинов излиза от парламента все едно той е в основата на проблемите срещу, които са се събрали да протестират. Божинов отива да им зададе въпрос, да поговори с тях, но групичката истерясва по начин по който го правят пациентите в Карлуково по пълнолуние. След това депутатът си тръгва. Едва, когато се отдалечава част от групата начело с очевидно некъпания Манол Глишев решават да се правят на американски морски пехотинци и да преследват комунистическия терорист, но от безопасно разстояние с люти псувни. Единственото за което ми стана жал е, че полупоетът беше помъкнал своето куче, едно очевидно нещастно и невинно създание. След това умните и красиви екземпляри решиха, че трябва да изкарат агресията си върху полицията. Толкова псувни не могат да се чуят и на мач на "Левски". Все едно човек вижда развилнял се зоопарк от едър рогат добитък. На видеото се вижда как съвестта на нацията и авторите на сълзливи есета псуват, грачат, плюят и удрят. Защото единият от тях удари полицай. И най-важното - благодарение на лицемерните си приятелчета сега ще го изкарат герой. На понеже един от групичката един път се беше появил на стената ми да ми описва неграмотно какъв рай е САЩ много искам да попитам - дали в САЩ щяха да търпят една група от 20 малоумника да скача на полицаи и да търпи удари? Това е демоничната страна на България - тези, които най-много твърдят, че България трябва да е правова държава и в нея да има правила се държат като политически бай Ганювци в мига в който си спрат хапчетата, защото знаят, че ще им се размине, че медиите ще ги обожават поръчково и че малоумието ще бъде тиражирано като модел за социална гордост. Вън от това съм спокоен - умните и красивите успешно са се редуцирали до 150 души. Още два такива клипа - и по-малко ще станат.

-------------------------------------

ПИК са разлюбили Пеевски. Всяка голяма любов винаги стига до трагичен край. Така че за мен краят на романтиката е логичен. Това, което не е логично е друго. Съжалявам, че все аз влизам в ролята на злодея, който отнема биберона от бебето, но изобщо не схващам защо либералните съвести и Протестна мрежа иронизират този трагичен завършек. Нима при тях не беше същото? Върнаха Борисов на власт, обожаваха го дотолкова, че влязоха в кабинета му, за да вземат държава заплата, а сега пак им е черен пред очите и всеки ден му скачат, че е селянин...:)))

-------------------------------

"Казва се "нито ляв, нито десен". По принцип когато за някого се казва, че не е нито ляв нито десен, това значи, че е десен". Жак Атали :))

-------------------------------


Виждам, че един извод в доклада на Карадайъ много дразни протестърската общност на България. Това, че правителстото на Орешарски е върнало демокрацията в България. Въз основа на това прочетох няколко десетки гневни статуса, язвителни грантови иронии, мелодраматични възклицания и псувни изпълнени с евроатлантически патос. Какво ли може да е невярното в това твърдение? Нима летните протести са израз на дива диктатура? Нима ваденето на павета и мятането им по автобуси без полицаите да се намесят изобщо не е демокрация? За диктатура ли говорим, когато и до днес един билюк протестъри се опитват да докажат как са били преследвани, подслушвани и тормозени, ама всичко приключи само до голословни твърдения? Но да приемем, че Орешарски е бил кървав авторитарист с путинистки нокти и евразийски блясък в погледа, ама нали протестърите твърдят, че са го свалили? Нали се отърваха от него? Сега това в което живеем демокрация ли е? Това ли ни поднесоха като блюдо на трапезата - изящна четворнокоалиционна демокрация? И ако това е специалитетът защо толкова много се дърпат да признаят, че те са основните му готвачи? Много въпроси. И съм убеден, че няма да получа отговори. Само обвинения :)))

---------------------------------

Интересноооо...Гюнер Тахир, лабораторният опит на Иван Костов навремето да разцепи ДПС, днес вече е гост на конференцията на ДПС и даже му дадоха думата...Страх ме е и Осман Октай да не вземе да се появи...:))))

------------------------------------------

В едно обръщение към делегатите на конференцията Ахмед Доган във философски стил казва, че Ахмед и Доган били в хармонично единство преди 25 години, но след това тръгнали в различни посоки. Доган станал проекция на политическия социуим. А Ахмед бил култивиран материал за тази необходимост. Великолепна мисъл и заради това не мога да разбера защо основно гласоподаватели на Реформаторския блок я коментират иронично. Това разделение е иманентно присъщо на тяхната партия днес. Реформаторския излезе в опозиция, а блока остана във властта. Единият беше проекция на класическата шиофрения, а другият материал на ненаситната алчност. Морфичният резонанс не е еднопартийно явление. Всеки десебар на три водки ще ви го признае...:))))

--------------------------------------

Снощи случайно попаднах на персоната Радан Кънев в "Шоуто на Слави", но уви нямах нито нервите, нито времето, а какво остава за търпението да чуя поредната порция литературни клетви и десебарски измишльотини. Друго обаче е интересното. С години ДСБ търсеше социална опора в хейта към Слави Трифонов. И до днес, ако случайно събудите квартален десебар от алкохолен сън има голяма вероятност преди да наплюе комунистите да изсъска какъв чалгар е Слави, какъв селянин и как тормози живота на тези софиянци, които вечер четат Мерло-Понти, а не се занимават с някаква си там простотия. Радан обаче в последната една година сигурно за четвърти или пети път е гост на шоуто. Нещо повече сценаристите само, където не се разляха като захарен сироп, за да обявят колко почтен, колко смислен, колко качествен е господарят на българската парламентарна шизофрения.
Преди време написах една статия, че ДСБ и групичката около Слави ще бъдат коалиционни партньори, но, честно казано, това беше моята проява на политически сюрреализъм, поетично преувеличение, за да бъда максимално ироничен. Днес като виждам как ДСБ върви с бързи крачки към възможно най-дивия популизъм и към опитите да се впише отсега в някаква нова антисистемна вълна, която се чува как бучи в бъдещето, вече си мисля, че трябва да внимавам какво пиша. Слави и Радан ще се гушнат със същата лекота с която Радан се гушна с Борисов. Не вярвам в антигерберизма нито на Радан, нито на Слави. Първият се продаде на ГЕРБ, за да вкара хора в кабинета, вторият така гънеше гръбнак пред Борисов, че можеше да бие дори Николай Бареков. И понеже съм наясно с политическата природа на българския преход знам едно. Тук революциите не изяждат децата си. Тук децата на революцията първи се продават. Така, че с ужас чакам любовното трио Радан - Бойко - Слави в обозримо бъдеще да поднови любовните си клетви...

No comments: