Sunday, April 15, 2018

Пръскането на радостни плюнки е строго забранено!Рано сутрин по медиите имаме някакъв панаир на войнстващата посредственост, озверели полуексперти, които с наслаждение описват военният удар на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия като някакъв акт на божествена справедливост. Трябваше да им сложат табела: "Пръскането на радостни слюнки е строго забранено". Но и подборът е железен. Как пък не се появи поне един глас, поне един, който да обяви, че това е някаква лудост, че тези евроатлантически ценности така лесно минават в режим на ракети, че човек започва да си мисли, че там има само жажда за кръв. Отвратително е да гледаш как дефилират хора, които говорят за "зверствата на Асад", без да е дадено нито едно, ама наистина нито едно доказателство за тях.

И всичко това ще се върне като бумеранг. 
Не е нужно да си голям експерт, за да го предвидиш. Това трябва да го знае най-вече Макрон. В момента той заема страната на тези, които вече няколко пъти атакуваха Франция и разтърсваха Париж. Ето докъде е стигнала Европа в своите политически гърчове. Ония я атакуват, а тя отива да им помага. Вероятно някъде из лудниците се разказват истории за подобни пациенти.
Не е нужно да си велик експерт, за да знаеш и друго. Подобна атака не само не подрива, а укрепва Асад. Сирийците са нормални хора. Те са жертви на голяма война от толкова много време и ясно виждат кой е на тяхна страна и кой помага на чужденците, които от години са инфилтрирани като раков тумор в тяхната държава. И напук на поетичните усилия на псевдоекспертите по нашите медии, западните страни отдавна са престанали да бъдат носители на каквито й да е ценности в Сирия, а и в региона. Няма как да те обичат като подкрепяш някакви брадати изроди, чиято цел е да върнат всички общества в Средновековието. Няма как да те обичат, когато отказваш да видиш къде е основния конфликт и да говориш за "червени линии", които именно твоите хора са престъпили.
Не мисля, че светът приближава към война. Тези удари го показаха. Те са дежурни, нелепи, смешни и политическата им цел се губи някъде. Те са опит за демонстрация, който се превръща в комедия. Просто някои хора трябва да се научат да си пият хапчетата в мига в който си замечтаят да праснат още няколко ракети някъде...
Според мен руснаците вече спечелиха информационната война за новите удари в Сирия. Американците навсякъде по света се нуждаеха от експерти, които да сложно обяснят какво са постигнали и да изплетат комплицирани политически паяжини. А руснаците просто трябваше да покажат статистика. От 103 ракети 73 са прихванати. Нито една от тях не е стигнала до летище или реален стратегически обект. А, да - и да кажат, че френски самолети не са засечени да участват в нощните удари. Макрон май се е опитал да мине само с "политическа подкрепа"... 

No comments: