Tuesday, October 10, 2023

Тиктакането на политическа бомба

 

"Ако не победим", стене пред електората си Бойко Борисов, "ще има сглобка във всеки град"... 

Тези болезнени мозъчни спазми са се случили в Кюстендил, където генералът е навестил електората, за да ги облъчва преди местния вот.

Чета житието на политическите страдания на лидера на ГЕРБ из страната  и се чудя да не би Удхаус да е станал от гроба и да се цанил за сценарист на предизборната кампания на ББ.

Защото това не е общественото послание, това е политическият еквивалент на тиктакането на бомба със закъснител.

Нали ГЕРБ победиха на предишните избори?

Нали станаха първа политическа сила?

Резултатът от това беше тази Сглобка, която като раков тумор изсмуква силите на страната, дави се в собствената си епохална некадърност, излъчи за премиер един фигурант и се заобгради с интелектуална жандармерия, която вижда във всеки руски агент, провокатор и саботьор.

Ние живеем в политическо средновековие на мракобеси и Борисов е до лактите в кръв от тази уйдурма.

Той е Сглобката и да прави кампании с призиви срещу нея е все едно пияница след бутилка с ракия да обяви, че от утре вече ще се отдаде на трезвеност.

Всъщност Сглобката във всеки град е съвсем реална опасност, защото ГЕРБ и ПП/ДБ вече нямат проблем ръка за ръка да посещават коалиционната спалня и да се наслаждават на резултатите от своето управление.

ПП/ДБ и ГЕРБ не са противници в тази битка.

От толкова гореща управленска страст в централното управление не виждам как могат да бъдат алтернатива един на друг на местно ниво.

Тези отдавна са коалиция "Сглобка" за която важи великото изречение на Оруел: "Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е..."

Според мен въпрос на година и половина е ГЕРБ -ПП/ДБ да се слеят в една-единствена партия. Партията на Посолството.

Така най-накрая записът на ПП ще бъде осъществен докрай.

Авторите на новата партия ще са по топлите острови, а ние тук ще плащаме сметката за всичките им дивотии.

 

 

No comments: