Thursday, July 22, 2010

Тяхната полиция


"Моята полиция ме пазииии!" С този рефрен Веселин Маринов ужаси и последните останали фенове на ГЕРБ в героичния си опит сладостно да се увековечи като първия певец, изпял химн за българската полиция. Вътрешният министър Цветан Цветанов бършеше радостни сълзи от очите си, докато слушаше тази песен по време на празника на министерството. Красота и идилия!
С риск да се опълчим срещу цялата милиционерска култура обаче, май е време да си зададем най-важния въпрос - какво изобщо прави полицията. Вчера от МВР надълго се похвалиха за проведена акция срещу проститутките по Слънчев бряг. В същото време собственик на фирма (да го наречем с истинското му име - гаден експлоататор!) заключи 10 работници в асансьор, за да ги скрие от проверка. Когато са ги намерили, работниците са били почти задушени от липсата на въздух. Къде е пазещата полиция? На плажа да арестува жени в оскъдно облекло? Това ли е най-големият приоритет на величественото МВР?
Значи работниците в България могат да бъдат третирани като животни в обор, и то без на някого да му пука за това. Защото МВР се превърна във фабрика за кино и химни, но не и в институция, охраняваща хората.
Отидете да кажете на работниците от асансьора, че МВР ги пази. МВР се занимава с други работи. И по същество с бездействието си е на страната на мизерниците, които се държат с хората като с животни. Мечтая си за акция по залавянето на експлоататори. Защото, очевидно е - такива има. Те обаче са спокойни.
Тяхната полиция ги пази.

No comments: