Wednesday, October 02, 2013

Не Слънчев бряг разваля британската младеж - тя си идва тук развалена!




И аз не мога да се сдържа да не кажа няколко думи за филма на БиБиСи за алкохолния туризъм у нас и за Слънчев бряг като място на порока. За този филм се изписа много. Всички медии му отделиха внимание, а пък хотелиерите вдигнаха врява до небето за антирекламата, която прави на българския туризъм. Изгледах филма и мисля, че мнението за него съвсем не е необходимо да бъде дълго.



Вярно е - сами прецакахме нашето Черноморие. Унищожихме го с бетон, барове, дрога и ол-инклузив, който прилича на нещо, създадено в секретните лаборатории на Сатаната.
За неприятните гледки по Черноморието сме си виновни самите ние. Превърнахме нещо, което можеше да прилича на рай в бетонно гето, където човек може да броди с години без да срещне дори малко обществено паркче. Обаче не можах да разбера патоса на английската разследваща журналистка.



Не Слънчев бряг разваля британската младеж, май френдс. Младежта им си идва тук развалена, просто евтиният алкохол и свободата не им понасят много добре. С какво Слънчев бряг е виновен на британците, че младото им поколение с държанието си тук е в състояние да насади траен евроскептицизъм във всеки българин? Гледката на пияни англичани, които се държат като шимпанзета е кошмарна. Всеки, който е бил на Слънчев бряг вероятно е виждал тази картина. Те нямат спиране в запоите, в неприличното поведение, в крясъците. Държат се като хора, които никога не са виждали цивилизация. Но защо за това да е виновен един курорт? Ние сме виновни само за това, че превърнахме курортите си в притегателно място единствено за такива хора. Но тези хора не се развалят тук, те си идват прецакани.
И до днес една от най-гнусните гледки, които съм виждал е маса в българска закусвалня след като нея са вечеряли германци. Не съм наясно как точно са употребявали храната, но масата причилаше на бойно поле, където е воювано със зомбита. Англичаните го владеят същия този номер



Аз лично не съм чул и видял организирани групи от българи, които се държат така, в която й да е точка на света. Всичко е въпрос на култура, възпитание, ценности и смисъл. Англичаните в своята огромна част просто не притежават тези неща. И това им проличава най-добре тук.
В този смисъл патосът на разобличението не трябваше да е Слънчев бряг, а самата британска образователна и социална система, която произвежда алкохолици на конвейр, които повръщат по улиците и се държат така, все едно са дошли от джунглата.
Лесно е да обвиниш Слънчев бряг, трудно е да видиш проблема в себе си :)))
Абе, английска им работа.

1 comment:

ronal said...

очевидно е че не си живял в Студентски град.