Wednesday, July 30, 2014

На кого да платя, за да стане премиер Близнашки?




Някой знае ли колко трябва да се бръкна и да платя на президента Плевнелиев, за да не се отказва от своите намерения да направи Георги Близнашки служебен премиер? По-добър подарък БСП и да иска, не може да получи преди изборите. Ако целият интелектуален ресурс на "Дондуков" 2 стига до номинация на професора - протестър за министър-председател, значи може би е време просто да се откажем от идеята, че България има президент.

Моля да бъда разбран правилно. Близнашки, така твърдят експертите, е качествен правист, а имаше и времена, когато в БСП той казваше доста истини. После обаче, когато дойдоха трудните времена, се оказа, че тази идейност не идва от морални подбуди, а е проява на его, което е огромно като това на Бойко Борисов, умножено по две. А егоманията е страшно състояние на духа. Така се стигна до ситуация, в която "антиолигархичният" Близнашки ходеше по семинарите на ГЕРБ, за да ги муфти за подписи по искането за референдум на президента, и се снимаше с тях, все едно са ангели, а не партия, която за малко да убие демокрацията у нас. Той е "социалистът", който се гушна с най-мракобесната десница и стана като момче за мокри поръчки на президента. У всеки човек е възможен катарзис, но катарзисът на Близнашки твърде много прилича на низост.

В последната една година, в лятото на своите протестърски страсти, професорът разви дори идеята, че БСП трябвало да бъде забранена. Как да не поискаш да забраниш партията, която те направи човек, депутат и любимец на медиите - точно в този ред? А БСП става най-силна, когато някой иска да я забранява. Заради това Близнашки е най-добрият подарък, който президентът може да направи на левицата. Той просто е символът какво се случва с тези, които плюят в своето минало. 
Кажете ми колко да платя, за да го видя премиер?

No comments: