Monday, July 07, 2014

На вниманието на US-посолството




Уважаема госпожо Марси Рийс, пишем ви това писмо от загриженост. Искаме да ви посочим няколко скандални факта, които може да сте пропуснали, докато сте били увлечени да пишете поздравлението си за столичния гей-парад.
Няма как да не знаете, че покрай посещението на руския външен министър Сергей Лавров бе организиран протест. Ние като наблюдатели на политическите процеси искаме да похвалим някои от участниците в него. Признаваме грандиозните усилия на "Протестна мрежа". Все пак с финансиране от Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа (което си е все едно САЩ, но с друго име) от 120 хиляди долара можеха да се постараят и повече. Но важното е, че бяха на улицата, а някои от тях дори се представяха за украинци в опит да придадат едно интернационално звучене на малката групичка. Ще уважим и героичните усилия на Огнян Минчев, получил 200 хиляди долара. Човекът се раздава от всяко радио и телевизия да громи Русия, евразийците и дългокраките рускини като ходещи агенти на Путин. Ще отчетем и приноса на Иван Кръстев, който се е превърнал в пътуващ проповедник по конференции, на които изпълнява поръчките, подплатени със 137 хиляди долара.

Възмутени сме обаче от абсолютния мързел на Саша Безуханова. Никой не й видя очите на протестите, въпреки че е получила 300 хиляди долара. Допустимо ли е да се скатава така в решителните мигове, госпожо Рийс? Никой не видя очите и на Йонко Грозев и Меглена Кунева, въпреки усвоените 200 хиляди долара. Ето такива мързеливци развалят имиджа на гражданското общество и подриват европейския блясък на доларите в България. Моля да вземете мерки! Наложително е.


(коментарът е писан съвместно с моя колега Юрий Борисов под псевдонима братя Ружеви)
 

No comments: