Thursday, July 31, 2014

Новият преход към абсолютното нищо
По изключение този път вместо въведение към моята невротична поредица от фейсбук-лудости ще пуснем една снимка от началото на прехода:Гениална снимка на Иван Стоименов. За младото поколение нека да обясним - човекът с расото се нарича Христофор Събев, чийто специалитет в началото на демокрацията бяха бденията със свещи. Полегналият на диванчето е Михаил Неделчев. А на човека в долния десен ъгъл съм му забравил името. Май беше премиер по едно време, ама то може ли човек да помни имената на куцо и сакато.
Пускам снимката, защото се опасявам, че след 20 години някой от младото поколение ще гледа именно с такова удивление снимки от времената, които считаме сега за непоклатими и исторически и ще се чуди – кои ли са тези идиоти, които се мотат по фотото. В крайна сметка цялата лудост на всеки един преход се изчерпва, ако си представиш с каква ли насмешка нашите потомци биха гледали към нея. Сега, усещам го с кожата си, ни предстои преход не само към нова държава, но и към нов свят. Ще люлее силно и много политически дъждове ще се извалят, но един ден след 50 години ще се върна към този текст, към тази снимка, към тези думи и ще се надявам да намеря успокоение в това, че още днес съм се хилил на абсурдите, които ни предстоят.


Вече съм убеден - небето страда от проблеми с простатата :))) Бедното - няма си телевизор, за да може да му предложат различни хапчета за справяне с проблема


-------------------------------------------Култов виц:


Две тъщи си говорят и едната се хвали:
- Моят зет е много икономичен - с една салата пие 14 ракии :))))))


------------------------------------------------


"Аржентина - натовска държава, голяма държава. Нощес фалира”. Бойко Борисов. Алоу, шефа на НАТО ти защо не си в час, че Аржентина е в Алианса? Оставка на Расмусен, че не е на висотата на визията Му :))))


------------------------------------------------


В България човек трябва да чете международните новини като Еркюл Поаро - тоест със скептично сумтене. И сега виждаме грандиозни заглавия: "Аржентина е за втори път във фалит за последните 13 години". Истинското заглавие обаче трябва да бъде: "Американските финансови вампири се опиптват да изсмучат Аржентина". Защото този прословут "фалит" се дължи на факта, че "малка" група от хедж-фондове са изкупили облигации от дълга на Аржентина от 2001 година на безценица и в момента се опитват да изкарат печалби от над 500 процента от него. Това не е капитализъм, това е вампиризъм в чиста форма. Именно тези хедж-фондове не дават пет пари за целия аржентински народ и отказват да участват в преструктурирането на дълга, защото очевидно няколко мениджъра искат да се пенсионират в имения, огромни като половин щат и с по 10 силиконови любовници. Тук вече говорим за пазар, който категорично върви срещу интересите на хората и всеки, който защитава такъв вид финансово пиратство спрямо цели страни, просто трябва да отида да се прегледа дали е роден със сърце.


----------------------------------------------------


"Искрено съжалявам, че ми се паднаха толкова неинтелигентни врагове. Много бих искал да имам умни противници, но, уви, човек не може да има всичко, което желае". Петър Волгин. Култ, култ!


--------------------------------------------------------
Хахахаха, разказаха ми готина история за която се твърди, че е истина. Аз не знаех, но актьорът Васил Михайлов има два брака - единият на ранни младини и вторият на стари години, когато се жени за студентка. Това води до интересна роднинска ситуация. Актьорът се е хвалил, че завинаги ще пази бележка, която е получил, защото текстът й гласи: "Дядо, моля те вземи вуйчо от детската градина, защото баба днес ще ходи на лекции", хахахахаха :))))))))))


-----------------------------------------------------


Време е да си призная един грях. В живота си на фанатичен читател аз съм допускал и някоя и друга грешка. Така преди около 10 години без да искам и с невинна душа подхванах да чета "Дневниците на Бриджит Джоунс" и за първи път в кариерата си на мечтател схванах, че явлението чиклит е в състояние да убива мъжки мозъчни клетки като радиация. Казвам това, за да не се чудите откъде ми идва следващото сравнение. Като чета изявленията на Бойко Борисов днес установявам, че тоя пич или е прекалил с чиклита или просто самотният като на куче живот му е прегрял чарковете. За първи път в живота си виждам Борисов да се държи като кифла в стил "Бриджит Джоунс" и като непорочно женско създание да се оплаква видиш ли, че имало съмнения в неговата политическа невинност. Съзнанието ми милостиво е заличило спомените за повечето деяния на Бриджит Джоунс, но си спомням, че нейните невинности свършваха до първата чаша с уиски. Та така и с Борисов - след бурната парламентарна нощ се събуди на сутринта и с писък установи, че кифленската му непорочност е отишла на кино. Сега видя какво й е било на БСП през цялото това време, ама според мен на него ще му хареса :)))))


-------------------------------------------------


Отдавна не съм споделял истории с таксиджии, но тази си струва. Значи качвам се аз и бакшишът в странно състояние на духа ми вика: "Тая държава отиде на майната си!". Изпитах чувство за вина, защото не бях проследил последните новини около някакъв внезапен апокалипсис. И образът, който очевидно бе слушал дебатите по актуализацията на бюджета ми обясни, че ония "педераси" гласували да напълнят с кинти някои тайни касички и подобно на всеки таксиджия напоследък така мощно изпсува Бойко Борисов, че дори Юлиян Вучков щеше да изпита творческа завист. Уви нямам добри новини и за БСП - анархистът зад волана ги взе на прицел и тях и още по-мощно ги обвини, че са дали нещо като политически допинг на ДПС като пак са управлявали с тях. Самите ДПС не бяха подминати, но използваните думи за тях бяха такива, че пръстите ми дори се изчервяват. Спомням си само, че ги нарече "прахосмукачки за пари". Реших, че срещу автентичния гняв на пролетария нямам никакви аргументи. Само се замислих дали пък напоследък употребата на синтетични наркотици не е паднала в България? Защото като се замисилш за какво ти е екстази като можеш да опиташ на вкус българската политика? :))))


-----------------------------------------------


"Ако ми го прехвърляте - ставай от тук и отивай в нашата стая...". Бойко Борисов за финансовия министър Петър Чобанов....


-----------------------------------------------


Чета Калин Янакиев и благовея пред философската му мисъл. Според него ГЕРБ - това е популярната десница на България. С други думи (преводът в ефир мой) ГЕРБ е попдесницата. Същевременно сюрреалистичното въображение на богослова описва и някаква друга десница (разбирай РБ), която не получава име. Аз смятам да допринеса философски за това и предлагам два варианта. Единият е фолкдесница, защото РБ изпълнява ролята на кръчмарската певица в българския политически живот - пее едни и същи песни до пенсиониране. Другият е "естрадната десница" - щото са такива нежни души, че чак да се просълзи човек и да тръгне бос по асфалта:))))


--------------------------------------------------


Не мога да определя себе си като суперфен на Миков. Но само за 12 часа изчетох толкова много хейт за него, блъвна такава мътна вълна, че неусетно се изпълних със симпатии към този кадър. При това, ако единственото лошо, което може да се каже за Миков е, че той ще има проблеми да си поръча пиле със зеле или пък трудно ще произнесе думата леблебия, то тогава направо с мед да го намажеш :))))---------------------------------------------------


Няколко съображения за конгреса:


1. Речта на Станишев беше силна. На места ми дойде по-захаросана, отколкото трябва, но това не променя факта, че посланията й бяха добри. Закъснели, романтични, но все пак интересни. БСП е последната партия в която някой внимава какво казва председателят, защото алтернативата е ходещата клоунада от вицове, която произвежда другата голяма партия вместо идеи за управление.


2. На мен ми харесва разнообразието от кандидати. Човек може да избира. Това е прелестта на свободата - възможността да си харесаш кандидат и да поемеш отговорност за избора си.


3. Не споделям напълно песизма за БСП. Да, позволявал съм си да бъда остър срещу паритята и нямам намерение да спирам и все пак на фона на трагичното състояние на политическата система в БСП има остатъци от жар, които могат да бъдат възпламенени.


4. Въпросът за повече блондинки в БСП придобива нова острота, защото не виждам каква по-идеална база за разширяване на влияние има :))))-------------------------------------------------------


Любимо стихотворение:


Корабли


Владимир Висоцки


Корабли постоят - и ложатся на курс,
но они возвращаются сквозь непогоды...
Не пройдет и полгода - и я появлюсь,
чтобы снова уйти на полгода.


Возвращаются все - кроме лучших друзей,
кроме самых любимых и преданных женщин.
Возвращаются все - кроме тех, кто нужней,
я не верю судьбе, а себе - еще меньше.


Но мне хочется верить, что это не так,
что сжигать корабли скоро выйдет из моды.
Я, конечно, вернусь - весь в друзьях и в делах,
я, конечно, спою - не пройдет и полгода.


-------------------------------------------


Бойко Борисов и ДПС се взеха по любов. Готино е - ГЕРБ нямаше да гласуват за актуализация на бюджета, ако правителството не беше подало оставка. Ама като подаде - изведнъж се оказаха фенове на всичките им идеи. Президентът размаха пръст пред депутатите с идеята служебния кабинет да си има джобни, пък макар и да не е ясно дали има нужда от тях. ДПС гороломно викат: "Не ние, БСП си предаде кабинета" и после - хоп! - на кафенце с ГЕРБ. През това време Протестна мрежа обявиха, че щели да стават партия. Заради това не им е до протести. Партийното строителство е по-важно. Все пак Ивет Добромирова трябва да стане капиталския Николай Бареков. Може да е проклятие да живееш в интересни времена, ама ако сърцето ти е здраво и бирата не е доубила мозъчните клетки, поне можеш да се посмееш добре...:))))


--------------------------------------------------


Плевнелиев поиска извънредни пълномощия на служебния кабинет. Проблемът е в това, че дори и тези пълномощия пак няма да накарат жена му да му направи мусака :))))


-------------------------------------------------


Поставих личен рекорд - бях телевизионен пленник 3 часа в бТВ докато чакахме да гласуват оставката. Аз, Велислава Дърева, Петър Москов и Виктор Стоянов имахме толкова много телевизионно време, че успяхме по два пъти да се скараме, да се сдобрим, пак да се скараме, всеки да начертае вариант за собствен политически проект, да се заяждаме, да викаме, после да се шегуваме и да коментираме тежката лексика на Лютви Местан. Телевизията вярно е магия, ама поне да ни пускаха по-често да пикаем докато бяхме пленници, че щях да си прецакам бъбреците...:)))))


-----------------------------------------------


Радан Кънев кърти мивки. С един статус за оставката - пет гафа. Първо - забранява на народа да се напива. Значи, мама му стара, още не са дошли на власт и почнаха с рестрикциите. Второ - препоръчва на народа като германците да си легнел след четвъртата бира. Абе, братче, ти жив германец виждал ли си? Едва след 14-ата им идва музата за лягане. Трето - вика на народа: "защото от утре е труд, пот и ... труд". И нито дума за заплати. Значи ти си държиш кинтите в КТБ, а народа - пот и труд и никакви кинти. Ако това ви е програмата дори и Калин Янакиев няма да иска да гласува за вас. Четвърто - досега народът пиел шампанско и сълзи. Това в някое любовно романче ли го прочете, бате? И най-накрая любимото ми изречение: "Пълна изолация на ДПС и БСП от властта". Пич, на тебе ти е забранена и една бира. Пийнал си две и почна да се обясняваш в любов на ГЕРБ. Просто не ми се мисли как ще си на четвъртата...:))))


------------------------------------------------------------


Както винаги всички жълти сайтове са далеч зад мен. Единствено аз, използвайки древна вавилонска магия, подуянско окултно знание и телепатия за напреднали до 2-ро ниво и 9-та раса, се добрах до състава на служебния кабинет. Да, още този не е подал оставка и това хвърля авторите на сълзливи есета в драматична абстиненция кога точно ще си напишат лигавите текстове, но дотогава ето ви част от министерския състав:


Министър на вътрешните работи и министър на образованието - Ивет Добромирова. Кой ще посмее да извърши престъпление като е заплашен да чуе нейното крякане. А за образованието - нали някой трябва да издаде заповед блаженния образ на свети Марин Райков да бъде изографисан на учебниците по история


Министър на културата - Иво Прокопиев. Човекът толкова се пъна да изглежда зализан, неолигархичен и без влог в КТБ. Заради проявеното актьорско майсторство му се полага едно постче.


Министър на външните работи - Иво Инджев. Време е гадните руснаци да видят какво е да си имат работа със супермен, който не докосва руска водка, на заглежда краката на рускини и правоверно си позволява еротични мечти единствено с Ангела Меркел. Човекът толкова статии изписа да се слага на президентчето, че е заслужил шанса си.


Министър на икономиката - Калин Янакиев. Може нищо да не разбира от икономика, ама ще ви напише силно черно есе, че, който се интересува от икономика е неморален тип с комунистически манталитет.


Министър на финансите - Азис. Като го слушаме как драматично вие в песните си със сигурност е президентска креатура.


Въвежда се и нов пост - министър на отчаянието. Негов титуляр ще е Вежди Рашидов. Като си загубил 2 милиона всичко ти е черно, пък и ще има кой да пълни сутрешните блокове с мелодраматични вопли.------------------------------------------------


Е, неее, щели да правят нещо, наречено Институт за дясна политика! Чудно ми е защо е тази политическа коректност. Нека да си го нарекат с истинското име - Институт за нестандартни сексуални практики и радикална вегетарианска диета на населението :))))


---------------------------------------------


Метеорологичните нещастия наистина не идват сами. Не само ще има градушка, но, оказва се, и втори сезон на "Четвърта власт". Източници от сериала разкриват, че Найо Тицин е измислил оригинална авторска реплика, която щял да патентова - "I'll be back". От Реформаторския блок коментираха, че са изумени от тази оригиналност и тя доказвала, че автентичното българско изкуство е живо :)))


-------------------------------------------------И така. Вчера за първи път присъствах на църковна церемония по встъпване в брак (какво да се прави приятелите ми, които са се женили досега все са били войнстващи атеисти). Докато давахме др. Христо Спасов в ръцете на булката му, се заслушах в думите на свещеника и почвам да преосмислям отношението си към религията. Свещеникът изпя, че жената трябва да се покорява на мъжа. В началото си помислих, че недочувам, ама добре, че в християнството обичат троицата и още няколко пъти се насладихме на тази древна мъдрост. Алоу, главната редакторка на "Космополитън", дали някога е чела Библията, за да види какво е правоверното отношение на жената към мъжа в християнския свят. Покорство, кротост, кулинария - все ценности, които в "Сексът и градът" очевидно не се изповядват качествено. Тогава схванах колко сме избягали напред в модерността и скоро, опасявам се, ще се роди някой св. Йоан-джуниър, който ще редактира писанието в стил - "и мъжът да се покорява и мусака да не чака..." :)))))


------------------------------------------------------


В петък, деня за поезия, ще предприемем кратко пътешествие във времето, за да се завърнем към поезията на един поет, който лично аз много харесвам - Давид Овадия. Аз обичам политическата поезия, защото именно там си личи доколко искрен е един човек. А хора като Овадия са били чисти и невинни, когато са се борили за друг свят. Заради това никога няма да приема днешните им оядени критици. Те са просто мухльовци, които никога няма да са в състояние да разберат историята. Ама никога


Помня, вдигаше прах побеснелият вятър
по смълчаните улици, пусти съвсем.
Беше пролет, тревожна и страшна, когато
ние отивахме да умрем.


Помня, газехме тежко и с мъка в нивята
(с упоителен мирис на млад чернозем!)
Бе студено, беззвездно небето, когато
ние отивахме да умрем.


Помня, крачехме дълго, безкрай през полята,
все така, все така, цяла нощ без да спрем.
Бяхме пълни с предчувствия мрачни, когато
ние отивахме да умрем.


О, завидна съдба! Да творим, да работим,
безвъзвратно отхвърлили всеки ярем!
И врага победили, да видим живота,
за който отивахме да умрем.------------------------------------------------------------Понеже виждам, че в България всички специалисти по банки сега рязко се преформатираха като мегаспецове по авиационно дело и вече не само са наясно как е паднал малайзийския Боинг, ами дори са минали през най-тайните архиви на Кремъл и вече са убедени, че лично Путин и Кабаева са дали заповед за свалянето му, предоставям списък на още възможни обвинения, които да се припишат моментално на руснаците:


1. Убийството на Кенеди. Този Лий Харви Осуалд има подозрително кремълска брадичка, която подсказва, че може да е пети братовчед на Дмитрий Медведев.


2. Бермудският триъгълник. Никаква мистерия - от години Путин отвлича корабите там, за да ги подарява на любовниците си.


3. Изчезването на първия малайзийски боинг в началото на година. Отдалече си личи дългата ръка на Москва - най-вероятно целият самолет и екипажа са в мазето на Кремъл, където по цял ден ги тормозят като ги наливат с борш. Мъченици.


4. Лейди Гага - очевиден продукт на кремълските лаборатории за объркване на съзнанията на електората.


И нещо сериозно. Не мога да твърдя, че руснаците не са го направили. Но и всеки, който твърди, че са те е в абсолютно същата ситуация. Има една поредица от документални филми "Разследване на самолетни катастрофи", която препоръчвам на всички специалисти по авиация, които се появиха. Разследването е бавен, сложен и влудяващ процес, често с противоречиви изводи. Така че всеки, който е свръхубеден във вината на руснаците просто трябва да си признае, че изводите му са емоционални, а не да търси вселенски знаци, че е озарен от някаква свръхистина. Иначе и аз съм убеден, че руснаците имат трески за дялане. Ако бяха добра сила отдавна трябваше да дадат Ана Чапман на мен, а не тоя зубър Сноудън :)))))))))


-----------------------------------------------------------------Влогът на ДСБ в КТБ разкри всички 5 опорни точки на десницата:


1. Ти си долен комунист, а мустаците са ти били отгледани от 6 отдел на 6-то управление!


2. Ти си долен комунист и агент на Путин понеже имаш плакат на Ана Чапман.


3. Ти си долен комунист, защото не знаеш, че да си откриеш сметка в банката на Сатаната е напълно нормално, морално, почтено, истинско, вдъхновено, прозорливо и добродетелно.


4. Ти си долен комунист, това ли е най-важната тема на държавата днес?


5. КООООООМООООООООНИИИИИИИИЗЗЗЗЗЗД!


-------------------------------------------------------------------"Сезони на шизофренията". Дааа, така ще кръстя роман, ако имах енергия (имам) и талант (нямам), който бих написал за краткият ми полет над новините само в рамките на половин час.


Пациент номер 1 - субект на име Бойко Борисов, страдащ от тежка форма на екстремна мегаломания. Борисов днес се е извинил за гласуване на ГЕРБ от вчера. Лидерът не бил доволен, че групата Му подкрепила поправката за банките в Наказателния кодекс. И понеже всички знаем, че групата Му и мнението Му това е едно и също нещо, в нас остава безмерното удивление в коя реалност един политик днес може да бъде опозиция на себе си от вчера. Българската политика не е пример за последователност, но скоростта на тази шизофрения я прави особено интересна.


Пациент номер 2 - субект на име Радан Кънев, който постави нови рекорди по скоротечна амнезия. Да обясним - ДСБ имали влог в КТБ, който Кънев заварил от предишното ръководство. Само се насладете на тази поезия: " След като станах председател на партията, започнах инвентаризация на наличностите и тогава установих наличието на много отдавнашен депозит на партията в КТБ...". Многоооо отдавнашен! Те го направили през 1453 година, а Радан с удивление научил за него буквално вчера. Той дори не подозирал, че партията има пари в банката на Сатаната. И егати партията. Щом могат многоооо отдавна да депозират 50 бона и изобщо да забравят за тях, тия верно са егати паралиите. Новият лидер се опита да екзекутира публично стария ковчежник на партията си. Ама старият ковчежник бойко нарече новия лидер лъжец и така шизофренията се обостри до степени, непознати в съвременната психиатрия...


С други думи май се отказвам за днес да чета новини и ще почна да разглеждам снимки на Мария Шарапова и да завиждам на Григор Димитров :)))))


---------------------------------------------------------Българската десница никога няма да спре да ме удивлява. В момента в който някой от тези редици излъчи мнение, което се разминава със средностатистическите способности на член на Протестна мрежа да обработва сложната реалност, започват да прехвърчат едни риторични фойерверки и пиротехника, просто не е истина. Костов рече две различни приказки и ето, че "Капитал" свали маската и се превърна в бухалка, пък макар и сложила леки и палави пухчета, за да не прилича едно към едно на железните лостове на Пеевски. Сектата на Костов пък вероятно ще отвърне с аутодафе на "Капитал", направено на "Витошка", докато старите реститутки пускат отровно биле върху потрета на Иво Прокопиев. Изобщо, там, където човек очаква да види безкрайна демокрация се натъква единствено на спотаен фанатизъм. Съдбата е кучка. А както казваше Райко Алексиев, на старобългарски съдба често е означавала полицейски участък. В случая съдбата е другото на име на психиатрията :))))


-----------------------------------------------------------


Благодарение на героичните усилия на др. Турхан Апдула в ръцете ми най-накрая се оказа книга на гуруто на неолиберализма Лудвиг фон Мизес, наречена "Антикапиталистическото мислене". Това е мизантропско есе, една гигантска псувня срещу всички лузъри, които според Мизес, имат наглостта и дебелоочието да се съмняват във феята на свободния пазар. Четох този тесногръд текст известно време и най-накрая загрях каква е основната мисия на Мизес. Пичът е създал творчеството си като едно свръхоправдание пред съвестта си, че той закусва с черен хайвер докато има хора, които умират от глад. Когато един ден лудостта отмине, Световната здравна организация ще класицифицира "laissez faire" като първото колективно заболяване на психиката, което е известно на човечеството :))

----------------------------------------------------------------Коментаторът кърти: "Канцлерът Меркел е щастлив" - йеееееее! :)))))-----------------------------------------------------------


Казвам ви - сега разбрах, че живея втори живот. Сутринта от София, гара Подуяне, хванах влака София - Варна/Бургас (на Карнобат композицията се разделя - това го казвам за колегите, които превърнаха в централен въпрос това за къде е бил влака, но непознаването на този въпрос издава едно твърде рязко отдалечаване от знанието за това как пътува обикновения българин), който после дерайлира край Стара Загора. Сега осъзнавам, че дори съм си позволил да придремвам в една композиция, която е пътувала към страшно фатален край. Добре, че слязох в Пловдив и не станах част от инцидента. Обаче тъжната истина е, че е живо чудо, че нещо подобно не е станало по-рано. Състоянието на влаковете на БДЖ е под всякаква критика. Железниците са страшен символ на прехода - политическа хранилка и източване с вампирски зъби. Унищожавани систематично, за да може частните превозвачи да се напълнят с пари. Не е чудно, че влаковете почнаха да дерайлират. Нима целият ни живот не тръгна натам?---------------------------------------------------------------37 е коварна възраст. Преди години четох една статия за фатализма, който тежи над тази тежка година - в нея се обясняваше как една дузина поети, писатели и интелектуалци решават точно на 37 години, че повече не могат да издържат тук и си купуват еднопосочен билет към небето. Това са миговете в които благодаря, че не съм толкова умен, че животът да ми тежи. А след като видях толкова много искрящи, възторжени и страхотни пожелания към мен, мога единствено да изкрещя като героя от "Оркестър без име" - "Живее ми се, бе! Живее ми се!". Благодаря ви за страхотната емоция, благодаря ви за всичко. Извинявайте, че не мога да отговоря на всеки - направих опит, но просто ми се схванаха пръстите. Така че, моля за прошка, радвам се, че ви познавам, радвам се, че ви има, радвам се, че живеем по едно и също време. :)))


-----------------------------------------------------------


Бойко Б.: "Орешарски е срам за всички времена, хората се срамуват да кажат , че са били премиери". Ето това не ме кефи в тоя пич - разминава се с думите си като тир с крайпътна проститутка. Май френдс (друзья мои) , какъв срам бе? Аз замалко не оглушах от безкрайните му дрънканици, че е бил премиер. И най-лошото - няма шанс да спре да дрънка...:))


-----------------------------------------------------------


Малко черен хумор преди мача: "Горе главата", каза палачът, нахлузвайки примката". Станислав Йежи Лец :)))


---------------------------------------------------------------Ето на какво мнение попаднах за себе си: "Emil Robert Cohen Сашо Симов отдавна вече не е журналист, а е просто зъл, злобен и без всякакви морални задръжки манипулатор. Беше журналист и имаше право на мнение. Но лъжите и инсинуациите никакво мнение не са и няма как да бъде защитено правото на лъжа и манипулация...". Скоро очаквам да споделят, че по пълнолуние вечерям с душите на млади десни девственици, а по новолуние обикалям в градската нощ, за обърквам съзнанията на електората. Вън от шегата - изключително тесногръда мизерия е това да възприемаш различната политическа позиция като вид манипулация. Защото това издава, че живееш с тоталитарното усещане за непогрешимост. Ами ми е писнало да обяснявам едно и също. Вече почвам да изпитвам някаква странна радост от този си кръволожки имидж, мама му стара :)))))


----------------------------------------------------------


Сензация! Български поет е предсказал резултата от мача Германия - Бразилия. След като видях, че в Бразилия играе играч на име Данте цяла вечер се мъчех да се сетя на какво ми напомня това. И най-накрая загрях. Гео Милев има една поема "Ад", която почва с пророческите думи:


"Оставете тук всяка надежда!" -
писа нявга ръката на Данте
над вратата на ада.


Данте беше andante
- и разнищваше мъдра пророческа прежда
през цялата древна и нова световна история:
Данте беше andante:
страх и терор без надежда.


Какво точно беше вчерашния мач, ако не страх и терор без надежда, а? А пък онова същество от алтернативна вселена, което се подвизава в медиите с прозвището "Гадателката на Берлускони" твърдеше, че домакините щели да бият измъчено. Даа, четете поезия, там бъдещето е описано доста по-добре :))))


---------------------------------------------------И последно. Като гледам резултата и лицата на феновете на Бразилия - май втория мандат на Дилма Русеф отиде на кино. Футболната депресия в Южна Америка твърде често се превръща в политическа ярост :))))


--------------------------------------------------------


Ето значи от какво се е нуждаела Германия да разцъфти...Един път да се случи и аз да викам за тях...:))))))))


------------------------------------------------------


Данте в Бразилия. Борхес в Аржентина. Да не би големите писатели след известно време да се прераждат като футболисти в Южна Америка? :))))))))


---------------------------------------------------------------


"В София този следобед държава просто нямаше", изхлипа Фандъкова. Нещо такова очаквам да каже, слушайте ми думата...:)))


--------------------------------------------------------------


Честит втори сняг! :))))


------------------------------------------------------------Някакъв сайт "Фактор" е написал статия за моите кулинарни одисеи с Валерия Велева и едва сега прочетох дописката. В нея срещнах следното изречение: "Смелият соц. журналист Александър Симов, който заради хонорари защитава лявата идея във всички издания на Делян Пеевски и има запазена колонка във вестник “Уикенд” за крупна сума...". Това е една не само нагла, но и гнусна лъжа. Всички, които ме познават знаят, че от една година насам "Уикенд" препечатва статии от блога ми, не само без да ме пита, но дори без поне да ми посочва блога. Нямам сили и енергия да ги съдя. Не съм взел нито едно стотинка от гнусарят Пеевски. Никога не бих пипнал парите на такъв капут. Ама никога. Заради това проклети да са всички, които в името на собствените си лъжи са готови да оклеветят всеки. Това е.


-----------------------------------------------------------------


Човек изтърве света от контрол, колкото да изпие една бира и вземе, че стане някоя телевизионна дивотия. Чета и се чудя - някой сигурен ли е, че тази вечер другарят Кирил Добрев не е заключен навън и не е оставен без вечеря? :))))) Аз вярвам, че жените не само могат да поправят, но и да наредят правилно света. Общо-взето забележете - проблемите на човечеството започват, когато то напуска блаженството на матриархата и се потапя в арогантността на мъжката епоха, която обикновено се свежда до футбол, псувни и някоя друга война. Заради това - да живеят жените! Само, когато те са добре и мъжете са добре :))


----------------------------------------------------------------Интересна случка със стария репортер. Търча в жегата към бТВ, че закъснявах за "Лице в лице" и проклинах страстта си към сандвичи и се заричах, че трябва да отслабна, когато налетях край НДК на внушителен митинг протестиращ срещу Сергей Лавров. Внушителен, разбира се, според десебарските мерки, тоест около 11 човека. И тогава преживях момент на гордост. Отдалече чух глас: "Това е Симов!". Митингът се обърна към мене и почна мощно да ме поздравява с викове: "Руска подлога!" и "Курва на Путин!". Възгордях се. Застанах пред протестърите и няколко пъти им се поклоних, за да могат да ме огледат в цялата ми прелест. Злобна лелка ме разстреля с думите, че такива като мен трябва да ги пращат в Москва. Аз й предложих да ми купи билет, а не само да злобее на думи. На десния в България обаче, когато му поискаш пари, веднага се отказва от идеите си. Крякаха ми да си ходя, а аз им споделих, че май ще трябва още дълго да ме търпят. Това май ги укроти. Осъзнаха, че наистина ще трябва да ме търпят още много време, хахаха :)))) После непознати хора минаваха и ме тупаха по гърба. Въобразиха си, че съм някой известен щом ме плюят така :))


----------------------------------------------------------Eто това е нивото на демокрацията у нас- "десетките украинци", събрали се на протест срещу Лавров, настояват за освобождението на Олег Сенцов, ама никой дума не обелва за систематичното изтребление на хора от Източна Украйна. Вероятно заради това "десетките" украинци се оказаха точно около 12 души. Аз съм за освобождението на Олег Сенцов! Но настоявам фашизмът да бъде признат като фашизъм и да има международен трибунал за Порошенко, Тягнибок, Коломойски и сие!


---------------------------------------------------------


"Работата в неделя разваля семейства и приятелства". Папа Франциск. Ето дори богословието с бавни стъпки преоткрива големите политически истини на живота. Какво доказателство повече ви трябва, че капитализмът противоречи не само на естествения ред на земния живот, но влиза в рязко притоворечие и с небесните канони. Капиталистите искат от нас само гърч, бачкане и никакви почивки, защото очевидно не божествени сили, а сатанински гласове шептят в главите им. Като чета думите на папата дори почвам да разглеждам богатството като вид демонично обсебване на човека, което го изкарва от редиците на правоверните, които знаят, че в неделя трябва да се мързелува и го запраща към онези, чието име е легион и които знаят само да гърчат...Лелее, да знаете къде мога да подам едно CV за щатен богослов към Ватикана? :))))))))


-------------------------------------------------------------


О, не, профилът на Антоанета Цонева е бил разбит и унищожен. А вие тук ме занимавате с някакви дребнотемия - войни, холокостът над руснаците в Украйна и гладът в Сомалия. Геополитическата тема номер 1 у - кой, кой, кой, кой, кой посегна на Тони? Аз подозирам дългата газова ръка на Кремъл. Всеки неин статус беше като метнат банан в лицето на евразийството. Всяка нейна запетайка - пирон в ковчега на руския борш. Всяка нейна дума приближаваше момента в който Григор Димитров щеше да зареже долната путинистка Шарапова. Не искам да казвам голяма дума, но не изключвам лично Путин да й е блокирал профила :))))))


---------------------------------------------------------------


Замислих се днес и с лека форма на ужас установих, че откакто съм активно политическо същество не си спомням такава ситуация в БСП - да се върви към оспорвани вътрешнопартийни избори и да е ясно, че лидерът ще е нов. Колкото и да се опитвам да изглеждам угрижен, истината е, че всъщност на мен ситуацията на политическа надпревара ми харесва. Това е солта на политическият живот. Да участваш в политическо състезани е ценност, защото останалото означава да признаваш, че статуквото ще е вечно. В този смисъл аз приличам на първолак, който за първи път влиза в 3D кино - всичко ми е непознато, но продължава да бъде интересно. И, егати, как тече времето. Преди 13 години си мислех, че ако някога натрупам 10 годишен стаж в българската журналистика сигурно ще мога да твърдя, че съм видял всичко. Ооо, колко наивни са могли да бъдат младите репортери :))))


-------------------------------------------------------


Българският коментатор така страда за Бразилия, сърцето му така кърви при всяка атака на Колумбия, че чакам всеки миг или да поиска политическо убежище от Дилма Русеф или да предложи колективен брак на Селесао, за да им помогне в тежките мигове...:))))


--------------------------------------------------------


Едно изявление на Лютви Местан ме хвърли в озадачение. Той е казал, че ДПС не е застаряваща селска мома, а си знае стойността. Чесох се по главата известно време, за да подтисна разрушителните импулси. Станах да се поразходя, да подишам летен въздух, но това е по-силно от мен. Ако наистина го е казал това, то определено трябва да констатираме, че и най-големите оратори рано или късно падат в капана на собствената си словесност. Защото жените, които знаят стойността си обикновено наистина заработват доста добре. Като компаньонки. И си представих как би звучала една обява на ДПС в тази стилистика: "Млада центристка партия си търси политически партньор. Предпочитания: силен на избори и палав коалиционно. Позвъни ми - с либерална нагласа съм" :))))))


----------------------------------------------------------


Парламентарен слух, който почива на съвсем реални данни. На срещата на парламентарната група на ГЕРБ днес, Бойко Борисов поетично е описал в каква ситуация ще бъдат вече депутатите от ГЕРБ: "Ще сме като мъдете - няма да влизаме!". Хахах. Паметливи припомниха, че преди време земеделецът Георги Пинчев също бе обявил от парламентарната трибуна, че някой чака на коча мадурите...Политическият контекст на фразата убягва от паметта на народа, но е важно да се знае, че тази част от мъжкия организъм очевидно има трайни последователи в политиката :))))

No comments: