Friday, February 10, 2012

Послания от Антарктика на Балканите



Невижданите студове, които заклещиха България и се появиха от нищото като пиян министър на благотворителен коктейл, не успяха напълно да парализират социалния живот, но със сигурност вдигнаха пулса на виртуалното битие. Ако ескимосите в своите иглута от лед имаха уайърлес със сигурност не биха коментирали студа, времето и пингвините, които всички засънуваха, толкова шумно, колкото българската фейсбук-общност, която отдавна не беше намирала кауза, която толкова топло да я сплоти като проклятията срещу времето и минусовите температури.
Като се връщам назад в съвсем близкото минало чрез своите собствени статуси, виждам, че самият аз почти не съм наблягал на тази тема, което се дължи не на липсата на възмущение, а единствено на закодираното ми в ДНК желание да се правя на оригинален всеки миг и час. Бъди оригинален или умри, трябва да гласи кредото на стената си. Заради това май основно се посветих в издирването на други, странични мисли, които да описват като диспечери полетите на моята мисъл и мисловните катаклизми, които съм преживявал.
Това е виртуалният живот.
Животът се измерва с мисли, а не с пулс.
Пък били и тези мисли арктически и пълни със студен вятър.






Министър Мирослав Найденов: До април всички кокошки у нас ще са щастливи :)))) Това заглавие даже не се нуждае от коментар :)))))


-----------------------------------------------------------------------


В петък е най-досадно да се работи, защото душата човешка капитализъм не я лови и тя излиза в уикенд много по-рано от тялото. И стои душата ми и си мечтае. Тя е чувала някъде (най-вероятно в някой филм за палави тийнейджърки), че галактиките във вселената се разбягват, тоест - отдалечават се една от друга. Това я кара да изпитва кротка надежда, че един ден вселената ще е разделечена по такъв начин, че тя ще си стои в кръчма с оркестър, а работното й място ще бъде в съседна галактика...:))))))


--------------------------------------------------------------------------


Днес бях пуснал мозъкът си във ваканция, защото рекапитулацията на деня ми донася тъжно, че не съм допринесъл с нищо към културната история на човечеството. Но за сметка на това обогатих политическите теории с един скромен принос. Той гласи: ""Да си гербер не е политическа позиция. Това е единствено еволюционна деградация" :)))))


-----------------------------------------------------------------------------


Ооо, май френдс, дори и представа си нямате каква дата е днес! На този ден (9 февруари) , преди 119 години млада, прогресивна и свободолюбива танцьорка от "Мулен Руж" е направила първият стриптийз пред публика и така завинаги е променила историята на планетата. От 1893 година насам вече човечеството не е същото - просто оттогава насам като чуят музика мъжете винаги се оглеждат очаквателно дали някоя млада и либерална танцьорка няма да реши да се впише в прогресивните редици...:)))) You can leave your hat on :))))


----------------------------------------------------------------------------


Таксиджията: "Човек трябва да живее ларж, брат ми. Ако не си ларж - кво си изобщо? Ей ме сега - карам при минус 20, ама карам, щот' ми е кеф, а не ти висим като някой катаджийски х*й край сгрешен пътен знак, за да гепя някой шофьор и да го изсмуча като проститутка на Околовръстното..." :))))) Казах на шофьора, че ми звучи като анархист. Той не се съгласи с мене. Каза, че е просто един смотан бакшиш с вкус към живота. Съгласих се с него. Дори реших да не си искам рестото, о, йе. Ако не си ларж - кво си изобщо? :))))


----------------------------------------------------------------------------


Според кметът на Пловдив Иван Тотев пухкавият сняг в града създавал илюзията, че улиците не са почистени :)))) Хаха, по същата логика жените с пухкави дрехи би трябвало да създават илюзията, че са голи, а пък те си стоят облечени :))) Днес някъде формулирах основното правило на местните управи в страната - всеки сняг над 1,5 сантиметра е най-големият в световната история, направо е митологичен снеговалеж, който е непознат като явление в други части на планетата :)))) Абе всичко е пухкаво..:)



------------------------------------------------------------------------------


От всички обяснения на министри и друг едър рогат добитък започвам да си мисля, че кметът на Харманли едва ли не сам е отишъл да сложи взрив на стената на язовир Иваново, за да саботира техните величествени усилия да осъществят шаманския ритуал, който наричат "водна реформа". Има нещо много цинично в този опит кабинетът да се разтовори от цялата си вина и да я прехвърли върху кмета на един малък град. Тяхната първа работа е винаги да си търсят виновни, винаги да търсят начин да се оправдават, винаги да търсят начин да снимат върхушката си върху БТР, която имитира загриженост...И защо винаги от бедствията страдат обикновените хора? Защо? Защо никога язовир не отнася сградата на Министерския съвет? :)



----------------------------------------------------------------------------


2697 години затвор грозят капитана на „Коста Конкордия". Според мен пичът е изтеглил кармичен джакпот с тази присъда. Защото винаги ще имаш аргументи пред небесното правосъдие, че още е рано да те вземат от земята - все пак трябва да си излежиш наказанието. До привеждането на достоверни доказателства, че в Рая има кръчми със студена бира, 2697 години в затвора са за предпочитане, пред принудителна небесна трезвеност :)))))


----------------------------------------------------------------------------



Тази вечер от 20 часа старият репортер отново ще бъде удостоен с правото да разгроми управляващите от екрана на СКАТ (те са си в една лудост, аз съм си в съвсем отделна). Като се обадиха да ме поканят, аз първаначално възразих - "Сега не е време за политически анализи. Сега е време за откровени псувни срещу властта". Оттам обаче ме увериха, че ако намеря поетичен начин за тяхното изразяване, няма да имат проблем с моят анархистки светоглед, който вече си представя Бойко Борисов в затвора, а Цветан Цветанов, принудително върнат в 8-ми клас поне да научи български език :))))) Така че пак ще се упражня върху актуалните теми от деня. Дано да не ме питат за битката между Станишев и Първано? Данооо. Не заради друго, а защото ще кажа точно това, което мисля....:)))))


---------------------------------------------------------------------------


"Един германец произвежда средно двойно повече изпражнения от един французин. Налице е свръхактивност на чревната за сметка на мозъчната им дейност". Умберто Еко, "Пражкото гробища". Хахаха, от тази гледна точка - тандемът Меркози е доста неравнопоставен, нали? :))))


-----------------------------------------------------------------------------


Румънският премиер Емил Бок подаде оставка. Ех, по примера на Кенеди и аз ще кажа - их бин айн румънец :)))) Днес и аз се чувствам румънец, защото нашият премиер лично аз съм го уволнил за себе си още на 5 юли 2009 година....:))))))


----------------------------------------------------------------------


Нека да видя дали съм разбрал правилно. Ако искаш да има АЕЦ "Белене" - лошо. Ти си руска агентура, втори братовчед по зло на Путин, рубладжия, който едвам чака да дойде времето руските ботуши да тъпчат черепите на правоверните български либерали :))) Но това, че лично САЩ ще ни пращат пратеника си по енергийни въпроси да надзирава енергийните проекти и ще ни пращат група мащабни лобисти, които да ни обясняват колко еко е да добиваш шистов газ е добро, вълнуващо и гарантира светло бъдеще. Щом го иска Путин - лошо. Щом Хилъри Клинтън каже нещо - политическият оргазъм е сигурен :)))) Че то е лесно да си политик в България. Просто трябва да развиеш инстинтка на кученце пред кого да се мазниш и лигавиш :)


-------------------------------------------------------------------------


Ах, проклетият сняг - вместо да обикалям книжарниците се закрепостих вкъщи и се отдадох на двата си порока - разглеждане на картини и четене на новини. Така видях интересната новина, че Меглена Кунева отново обикаля България и във всеки град дудне едно и също - как почти вървяла към правене на партия "България на гражданите". Едно нещо никога няма да спре да ме изумява в българското общество - скоростта с която никнат персонални проекти на незадоволени и амбициозни егоманиаци. В последните 10 години съм се нагледал на нови партии, които за ужас на всеки здрав разум дори влизат в парламента, а две от тях направо поеха властта. Това говори за изначална нестабилност на политическите възприятия на всички българи. И заради това тукашното политическо време лети така бързо - винаги се появява нов маниак със собствен проект, който да ни забавлява :)))) Сега е ред на Кунева. Знаете ли, нямаше да бъда толкова злобен, ако поне беше кръстила проека си правилно. Например - "България на вещиците" :))))))


-----------------------------------------------------------------------------------


"Не вярвай на хората, които печелят от някоя ситуация. Принципно те винаги са лошите". Култов съвет от екшъна "Стреляй смело". Хей, покрай толкова екшъни най-накрая ще взема да помъдрея :))))


--------------------------------------------------------------------------------


"Къде се дянаха лидерите?". Виждам, че такъв надслов е имала дискусията във Варна на която е участвал Първанов. Мен, ако ме питате - аман от лидери! Смятам, че във всеки социалист трябва да има дремещ анархист, който като чуе думата лидер да търси автомат и да стреля :)))) Но честно, няколко пъти чета и слушам какво смята да прави Първанов и не мога да схвана. С годините експрезидентът е развил жестоко медийно качество - говори, слушаш го, ама най-накрая, ако искаш да го преразкажеш, че рухнеш в недоумение...Ситуацията е странна. Първанов има само един силен коз - ГЕРБ очевидно се страхуват от него, а Николай Бареков го мрази в червата. Това е симпатично, но не е достатъчно БСП да се връща в своето минало....Абе, аман от лидери. Цялата власт - на стриптизьорките! :))))


-----------------------------------------------------------------------------------


"Нарцис - содомит: обича звяра в себе си". Станислав Йежи Лец. (Велико удоволствие: след една събота в която си се скъсал краката от бачкане да се прибереш в леко късния следобед, да си отвориш една книга, да налетиш на велика мисъл и веднага я да споделиш със света. Хеййй, как са живели аборигените преди ФБ - изобщо не схващам) :)))


-----------------------------------------------------------------------


Интересен научен факт. Мравката се оказа живото същество, което има най-голям мозък спрямо своето тяло. Мозъкът й е толкова голям, че представлявал цели 6 процента от нейното тяло. Уау, този факт е наистина стесиращ. И показва само едно - еволюцията обича да се забавлява естетически и не върши всичко в името на рационалността. Нали сте виждали мравки - тези образи по цял ден не спират да бачкат. Хей, каква е ползата от големия мозък, ако не можеш да измислиш начин да си мързелив, а? Едва, когато видя мравуняк, който си прави бира, ще повярвам, че е от полза да имаш чааак толкова голям мозък :)))))


---------------------------------------------------------------------------


"Полицейското досие - нашата единствена надежда за безсмъртие". Милан Кундера :))))))))


------------------------------------------------------------------------


Чувам, че Фейсбук ще излиза на борсата. Чувам, че компанията щяла да кешира мощно от това действие. Но не чувам Марк Зукърбърг да има идея да дели кинтите с които ще се нагуши. Какво да ви кажа и във ФБ цари дивашки капитализъм и нечовешка експлоатация - ние му правим сайта, потим се да е интересен, а накрая милиардера прибира сухото, а за нас остава намръщените погледи на началниците, които изчисляват как с присъствието си в един сайт сме му вдигнали цената до милиарди...:)))) Дали пък един ден няма да има ФБ революция? Долу Зукърбърг, цялата народна власт - на профилите! :))))


----------------------------------------------------------------------------


Eхей, станах приятел с Винарна "Кукуш". Аз вече поддържам строг ФБ-етикет - с фирми, хотели и търговски марки не се сприятелявам. Не поради друга причина, просто не знам каква е етикецията в обръщението към цял хотел, нито пък как може да се поддържа разговор с толкова много хора накуп. Но винарна "Кукуш" - това е идилично място, където музиката не спира, а човек от само себе си се превръща в Лучано Павароти на кючека, е едно изключение от моята етикеция. Дори и виртуално - идилиите трябва да бъдат поощрявани :))))


----------------------------------------------------------------------------


С известен поетичен възторг отбелязах едно родово наследяване. Вероятно мнозина си спомнят Георги Петров, известен със своето има Гошо Тъпото (между другото същият навремето заведе дело срещу Петър Слабаков, че го нарича от парламентарната трибуна така и го загуби, което го прави първият и единствен юридически доказан идиот). Същият беше депутат от СДС, после от НДСВ, а най-накрая стана шеф на Комисията по хазарта. Но днес чета, че неговият син Георги Петров-младши е назначен за шеф на отдел в ДАНС. Това, което ме хвърли в поетичен възторг, разбира се, е родовото предаване на псевдонима. Синът на Гошо Тъпото носи прякор Малък Тъпчо, йееееее! Но това повдига сериозни въпроси. Как ли биха наричали синът на Путин или пък на Курумбашев например?. Хеййй, не ме гледайте обвинително за цинизъм - вселената е виновна...:))))


No comments: