Thursday, June 28, 2012

Зона без достъп



Решението на НЕК да не допусне представители на БСП на площадката на АЕЦ "Белене" хвърли в известно недоумение редакцията на ДУМА. От официални източници (думите Му) ние знаем, че "Белене" е само един гьол, само подла схема на тройната коалиция да точи пари, игричка на Станишев, машинация на БСП...
Сега в официалното обяснение на НЕК четем: "В съответствие с изискванията за безопасни условия на труд и от съображения за безопасност ръководството на НЕК-ЕАД взе принципно решение за недопускане на външни лица на площадката". Ама нали там няма нищо? А може би НЕК е загрижена за здравето на соцръководството и се опитва го предпази от комарите там.

Наложи се в ДУМА да проведем сериозно разследване, за да открием логическата мотивация на този отказ. Ако предположим, че "Белене" е паметник на алчността и кражбите, както каза самият Той, то какво пречи някой да бъде пуснат да го огледа поне. Или поне да види останала ли е риба в митологичния гьол, за който толкова много се говори.
Много по-вероятен обаче е другият вариант. Изпълнителната власт прави всичко възможно да саботира подписката за "Белене". В някои общини от доброволците се иска да плащат тротоарно право, другаде партийците от ГЕРБ ходят да контролират кой се разписва. Очевидно властта изобщо не иска да чуе мнението на хората. А и доста се страхува от него. Пък пусто, нали се твърди, че кабинетът се къпе в народна любов, защо толкова много се преследват тези, които искат да си кажат мнението.
Властта не спира само идеята за референдум. 
Тя се опитва да превърне не само площадката на "Белене", но и себе си в зона без достъп.

No comments: