Thursday, June 21, 2012

Кой продава мечтите на Щастливеца?



ГЕРБ са удивителен феномен. В отрицателния смисъл на думата. Тъкмо си помислиш, че не могат да станат по-вредни отколкото са, а те веднага те опровергават с някоя тъмна афера. Един път вече управляващите блеснаха с оригиналната си идея да подарят на концесионерите част от горите, сега лакомията им се насочи към хижите.
В закона за спорта депутатите от ГЕРБ записаха, че хижите се взимат от Българския туристически съюз и се дава възможност да бъдат дадени на концесия и така всякаква възможност за социален туризъм да бъде унищожена завинаги. Очевидно е, че лакомията е насочена към хижите, които са близко до градовете и към тяхното окончателно превръщане в СПА-комплекси за елита или пък за семействата на министрите. В този смисъл, вече трябва да го признаем, ГЕРБ са не само екологично, не само социално, те са и историческо бедствие.
Туристическият съюз е създаден от Алеко Константинов. Безсмъртният български творец е автор на не един и два пътеписа, които са пълни с изключително възхищение пред мощната сила на природата и пред нейния начин да изпълва душата с възторг. Днес ГЕРБ вече посегнаха и на всичко онова, за което Щастливеца се бе борил. Готови са да продадат мечтите му.
Очевидно СПА-комплексите са по-важни за тях от всички останали хора.
Как да не са бедствие тогава?

No comments: