Monday, October 01, 2012

Циганско лято без край




Когато навремето Владимир Висоцки написа песента „Бабье лето” едва ли е подозирал колко много истини е казвал в нея. Песента започва лирично и веднага те настройва за радостна есен:



Клены выкрасили город
Колдовским каким-то цветом.
Это скоро, это скоро
Бабье лето, бабье лето.



Циганското лято събужда надеждата в душата на човек. Изведнъж отделния индивид започва да си въобразява, че вселената играе в неговия отбор, че климатът е в съзвучие с неговите душевни пориви и, че вечността на една ръка разстояние. Защото лятото, което продължава и през есента е символ на събудената душа, която вече не иска да тъне в покой. Вероятно и заради това песента на Висоцки продължава в още по-лиричен тембър:



А я кружу напропалую
С самой ветренной из женщин,
А я давно искал такую,
И не больше и не меньше.



Дай боже всекиму да открие жената, която иска (не повече и не по-малко)! Точно това е магията на циганското лято. Най-дълбоките желания изглеждат възможни, мислите сами се материализират от дъното на душата, а съзнанието трепетно гледа звездите и сънува най-далечните краища на вселената. Вероятно си мечтае за място, където винаги е циганско лято, където нощем ветровете носят хладен покой, весели сънища и искристи мечти. Именно предположението, че вселената може да бъде идеалното място кара хората да искат вечност.
И да се радват на циганското лято. Макар и по виртуален начин.










Аааааа, значи това са били сирени!!! А аз тъкмо си мислех, че това е бил любовният зов за размножаване на Бойко Борисов...:)))))))))


----------------------------------------------------------


Аллах да поживи Блогър и тяхната статистика за това от кои страни четат блога ми. И така моят топ 5 на страните, които ме четат е: 1. България (човек не е пророк в собственото си село, ама все пак помага да пишеш). 2. САЩ (хелоу, Памела). 3. Руска федерация (конечно, конечно). 4. Обединеното кралство (оф корс, оф корс). И сега се дръжте днес на пето място категорично ми е излязъл Китай! Какво да ви говоря - вече се чувствам гражданин на света. Четат ме от великите сили, значи съм заслужил мокър бар на работното си място, нали? :))))))))))


-------------------------------------------------------------------


1 октомври, а навън е 30 градуса. Някоя небесна сила определено иска да се изфука...:)))) Старият репортер обаче се замисли, че в свят с вечно лято, богословието със сигурност щеше да изглежда като брой на "Плейбой". Дали св. Хю е наясно, че в друг свят можеше да е глава на църква? :)))))


-------------------------------------------------------------------------


Ангел Джамбазки бил казал, че е готов на всичко, за да защитава националните символи на страната. "Готов съм да стигна докрай", допълнил младият националист. Геополитически анализатори предполагът, че под "докрай" недоклатеният фашист всъщност имал предвид, че e готов да изостави гумената си секскукла в момента в който я заподозре, че е непатриотично настроена и издиша отнякъде...:)))))))))


-------------------------------------------------------------------------


Промих си мозъка тези дни с картините на шантавия Robert Bissell. В началото си мислех, че художник, който рисува животни не може да ме накара да мисля, ама сега вече съм на друго мнение - тази картина се казва "Пристигането". Уникално странна е:




------------------------------------------------------------------



Каквото и да се говори - голямо нещо е българин е да оглави ПЕС. Това вероятно ще се случи отново едва при следващато преминаване на Халеевата комета. Поради небесни причини (тоест - четене на космическа фантастика) не успях да проследя пряко случилото се в Брюксел, сега обаче прерових целия сайт на ПЕС за информация, че човек трябва да е в час със световните тенденции. И вече мога да дам компетентно мнение за събитието. Станишев оглавява в тази партия в най-трудното време, ама това е мегаяко политическо усещане. Европа се тресе. Десните залитнаха към психиатриите, ЕС се сведе до съюз на пет големи банки. А - тук вече е болезнената част - европейската левица има проблем. Тя е плашлива и все още е в единия крак с миналото, там, където левите идеи и големите капитали живееха задружно около масата с шампанско. Ако това продължи, цялата европейска политика ще стане игра на руска рулетка. Европейската левица може да стане мощна, истинска и два пъти по-шумна само, ако откровено застане на антикапиталистически позиции без да й пука. Това е истината, това светът. С други думи - на Сергей Станишев му предстоят приключения. Ако се срещнем под портрета на Че Гевара - ще пием по бира :))))


--------------------------------------------------------------------------



В ръцете на стария репортер стои книгата "Капитализъм без граници", която той реши да прочете като демонстрация на широк идеологически дух. Първият ми сблъсък обаче беше със съдържанието: "Героите на капитализма", "Моралното превъзходство на капитализма"...Нямам проблем с това, ама къде са важните теми? Къде? Очаквах книгата болезнено да отговори на въпросите: "Капитализмът за избора между брюнетки и блондинки", "Силиконовите бюстове и капитализма", "Капитализмът по въпроса за харема и бирата", "Капитализмът за проблема с тройките", хаххаха. А после капиталистите се чудят защо светът се бунтува срещу тях. Изостанали са идеологическите. Големите теми на новия ден отсъстват :))))


--------------------------------------------------------------------



Един богословски виц:


Две бременни жени седят на една и съща пейка в парк. А през това време ембрионите им (вероятно телепатично) си говорят.
Единият пита:
- Какво ли е според тебе там навън?
Другият отговаря:
- Не знам. Никой не се връщал, за да разкаже :)))))



----------------------------------------------------------------



Заглавие в Медиапул: "България е без нито една регистрирана биокрава". Ебаси, всички крави ли станаха силиконки? :))))))))))))))))))


------------------------------------------------------------------


Днес (за пореден път от началото на вечността насам) старият репортер се осъзна класово. Покрай Софийския университет видях една солидна група от юпита (мъже и жени), които говореха на всичко друго, но не и на български език. Вместо за работни места, те говорят за корпоративни позиции и за "релевантни на позицията сиви-та" (WTF???), говорят за някакви митични същества от постмодерната мениджърска
митология "ейчари", "пиари", "су-хари" (добре де, последното си го измислих). Този шибан новговор може да ти унищожи съзнанието като свръхдоза хероин. То вероятно заради това костюмарите мязат на зомбита. И тогава старият репортер схвана, че всъщност светът винаги ще се дели на две революционни класи, които стоят дори и над политическите разграничения - на глътналите по два бастуна зомбита и на лежерните свободни маргинали, които искат от света не точно кинти, а свободно време за бира и удоволствия...:)))) Осъзнай се класово!



-------------------------------------------------------------------


Имам една икономическо-сексуална теория. Капитализмът е като брутално изнасилване на обикновения индивид. Докато управляващата класа е в състояние да слага между изнасилвача и изнасилвания известно количество вазелин, тогава процесът не е чак толкова болезнен и дори определени хора могат да извлекат удоволствие от него. В години на криза обаче, когато вазелинът свърши и производството му е напълно приключило, нещата стават брутални...Вижте какво става в Европа - тя се тресе по шевовете си като вулкан, който всеки момент може да гръмне и да отнесе континента. Европейските правителства приличат на полудели касапи с кървав сатър в ръката. Не знам докъде си мислят, че могат да режат, но тази финансова бесовщина вече започва да заприличва на абсолютен садизъм. Политиката на ограничения е сравнима с това не да се опитваш да изплуваш от потъналата подводница, а да се избиваш хората на борда, за да може въздуха да остане само за тебе...:)



-----------------------------------------------------------


Някой да ме ощипе и да ми каже, че не е вярно. В Нюз.бг чета за една от целите на новата партия на Касим Дал и Корман Исмаилов. Тази цел е формулирана така: "усъвършенстване и популяризиране на природните методи за лечение и лекарства на билкова основа, които биха допринесли за по-доброто здраве на партията"?????????? Уот да фак из дис? Да не би Касим Дал да е изпаднал в творчески климактериум или търси природни начини да избегне високите цени на виаграта? :))))


------------------------------------------------------------------



До всички социалисти, които от вчера постват "Не вярвам в ГЕРБ, но вярвам в герба". Втората част на тази реплика издава толкова голяма историческа непоследователност, че дори се чудя откъде да започна. Първо, паметта за най, ама найстина за най-близката история на БСП показва, че левицата изключително дълго време беше основен противник на идеята за герб с корони (аз и до днес не го харесвам, признавам си откровено, нека прокуратурата да се самосезира). По времето на Виденов имаше вариант за герб без корони (сравниха го обаче с емблемата на "Пежо"). С други думи тая новооткрита вяра в герба, на мен като на крайноляв социалист ми е много съмнителна. Защото гербът с короните носи проклятие. БСП навремето правилно не искаше да има корони, защото тогавашните депутати от левицата очевидно с кожата си са чувствали, че коронка на герба един ден ще означава Симеон Сакскобургготски на власт. А знаем, че от Симеон почнаха модерните бедствия на тази държава, включително и Бойко Борисов. Така че тая вяра в герба - не на мене. Аз вярвам в световната революция и в това, че задните части на Дженифър Лопес вероятно имат нещо общо със световната революция...:)))))))



-------------------------------------------------------------------



Доживях! Българският рап стана обект на парламентарен дебат. Какви възможности открива това пред перото на гения. Първо-създаваме жанр - "рап-опера". Второ, кръщаваме я: "Бум, мада фака, в парламента - мамата си трака" и започваме да си представяме отделните речитативи.


ГЕРБ:


Опозицията опикава магистралите,
а преди - гепеха с чувалите.
Ало, Цецо, къде е таз милиция -
белезници за шибаната Тройна коалиция.
Камелия иска тройка с премиера,
наш Бойко води Меркел на вечеря,
Барозу, майна, откри в София метрото
а вие, бум, мада фака, газите просото...


БСП:


Опозицията, братче, знае как да прави секс,
имаме си тренинг - Позитано и затворен комплекс
нещо повече - имаме си президент на ПЕС
а вие, мада фака, крадец до крадец...
Сергей го гледат в очите в Европа
и пичът, значи, е фактор в Европа
а вашият Бойко си бройка мобифона
гледа жалко, ебахти ембриона.
Идат избори, време е за шут,
2013-а - Бойко капут!


----------------------------------------------------------------------



Подслушан подуянски разговор:
- Колко литра ракия ще правиш тази година?
- Чух, че зимата ще е тежка - поне 300. А ти?
- И аз под триста няма да падна. Ако зимата наистина е тежка значи ще ми трябват 400!


Замислих се за преходната политика и непреходните страсти на електората. И тогава схванах нещо много важно. За автентичните пиячи на ракия политиката винаги ще бъде просто временен сън, докато следващата реколта не излезе на пазара :)))) В този смисъл България и ЕС ги свързва само временна трезвеност. Когато народът пийне - ЕС изчезва като мисъл в главата на министър по време на заседание на кабинета :))))


---------------------------------------------------------------------------



Бум, мада фака - след като феноменалният Гошо от Почивка написа песен за Бойко Борисов, сега Биг Ша, известен като Мишо Шамара ще пише песен срещу него. И кво сега - Йист Коуст срещу Уест Коуст на българска почва е за/против премиера. Култово, бро! Единият плюеше старите, че останал без пари за мекици. Сега новия ще плюе премиера, че е останал без пари за цици...:)))) Изобщо българската криза е създадена за рап, мен :))))


-----------------------------------------------------------------------


ДСБ сериозно трябва да отидат да се прегледат. Гласуваха за този кабинет, после вдигнаха ръце от него. После пак гласуваха за този кабинет и пак обявиха, че вдигат ръце от него. Подкрепиха Росен Плевнелиев, сега го обвиняват, че реставрирал живковизма...Хей, това не прилича много на поведението на партия. По-скоро напомня мелодраматичните напъни на простутка, която всяка сутрин си обещава, че вече ще бъде невинна...)))))


-------------------------------------------------------------------



"Абе тоя Цветанов има глава като на носорог, окастрена от перка на хеликоптер и ме гледа нежно като магистралка, прочела първата си любовна стихосбирка..."


Международната седмица на книгата е.... Така ли, леле, тогава аз защо ви преписвам изречения от тайния дневник на Бойко Борисов....:))))))



-------------------------------------------------------------------


Новата американска посланичка Марси Рийс записа видеообръщение в Ю Тюб към България. Няма лошо, няма лошо. Ама да ви кажа мечтая си за дните, когато янките ще ни пратят не поредната дипломатическа вещица, а посланничка, която ще бъде представяна не от клип в Ю Тюб, а от домашното й порно, което можеш да дръпнеш от Замунда...:)))))


-----------------------------------------------------------------



Ако човек прегледа икономическите данни за съвременна Турция ще се впечатли като десен икономист пред гола снимка на Айн Ранд. Дори в годините на най-голямата криза (2008 - 2010) Турция изобщо не влиза в рецесия, а растежът на страната е изключително висок. И тъкмо човек е готов да обяви Турция за балканско икономическо чудо, окото се натъква на следния плашещ факт - бутилка с Йени Ракъ струва 50 лири или както и да го погледнеш 40 лева. Лелеее. Товаа е единствената причина да се съмнявам в просперитета на съвременна турция - цената на алкохола е твърде висока, за да се чувства сигурен човек, че хората ще обичат властта :)))))))


--------------------------------------------------------------------------



"А аз се чудя къде изчезна главния герой. Уж беше във влака, а сега седи вкъщи, женен и с четири деца...и с друго име. Обаче си викам, те сега така ги пишат романите, че да не може да се разбере от първо четене". Абсолютно гениална реплика от филма "Оркестър без име" :))))))


----------------------------------------------------------------------------------


Капитализмът ми е триж по-омразен в неделя. Ако небесата си падаха по пазарната икономика нямеше да я определят за почивен ден, нали? В този смисъл си мисля, че кратка дрямка на работното място може да бъде отчетена не като мързел, а като протест :)))


-------------------------------------------------------------------------


Винаги съм изпитвал културно изумление около факта защо поетите отдават толкова голямо значение на циганското лято. Днес разбрах. Септемврийските недели са създадени очевидно като рекламен плакат на циганското лято. Небето синее като най-романтичния поглед на Памела Андерсън, слънцето прави последен опит да се опита да накара жените да не се отказват от късите поли, вятърът се държи културно като първолак след час по етика, облаците приличат на нещо правено с небесен Фотошоп, а понеже по улиците няма много хора зад цялото циганско лято човек може да види онази София, която навремето беше хубав и лъчезарен град...:))))))))))))


-----------------------------------------------------------------------------



Любимият ми цитат от Фейсбук вече: "Alex Res: А "Солидарна България" са бригадата антибългари на онова същество Александър Симов, дето прати куки и омбуцмани срещу почернената майка на зверския убития от циганите Боби Райнов". Даааааа, пазете се от мен, аз съм черен антибългарски демон, душата ми е изтъкана от "толерастки" мрак, имам си армия от демони-антибългари като мене и тероризирам сънищата на самотните градски фашисти....:)))))))))


---------------------------------------------------------------------


"В държава, където само полицията притежава свобода на словото, побоят се превръща в единственото изкуство". Нинус Несторович. Пфуу, у нас Цветанов дори и с това не се справя - побоите са си все така банални и неоригинални :)))


-------------------------------------------------------------------------


Кратък преглед на Космо-речника - "Вашите малинки заслужават удоволствие"! "Погрижи се правилно за своята катеричка"! "Прасковка за отличен!". Уау. Човек се озадачава изведнъж - откога Космо стана кулинарно списание? :)))))


------------------------------------------------------------------------


София изсивя като душата на десен финансов министър :))))))) Природата няма право да ни лишава от наслаждението по минижупите по толкова неочакван начин? Дали Вселената има Касационен съд - подавам жалба срещу неуместното поведение на климата :)))


--------------------------------------------------------------------------


Идеята за Яне Янев като борец срещу корупцията твърде много ми напомня за идеята педофил да се грижи за детската безопасност...:))))))) Или пък, ако трябва да говорим с модерни термини, твърде много прилича на това Черната Златка да напише предговор към разширеното издание на атласа на света :))))))


No comments: