Wednesday, October 24, 2012

Глупакът, МВР и пияницата




България е като страна от антисвят.
Лошите са добри.
Добрите и пет пари не струват.
Говорителката на полицията във Варна с многозначителното име Калинка нарече "селски глупак" човека, който е снимал спящите в патрулка полицаи. Езикът на МВР, който иначе е скучен и клиширан, изведнъж стана остър и обиден, когато са приклещили техни служителки в издънка.
Защо ли трябва да бъде наречен "глупак" един човек, който е снимал хъркащите полицаи? Кой закон е нарушил с това? Нима няма право на подобно действие? С какво такъв човек е заслужил МВР да му се нахвърли като хищник и да се чуди как да го изкара тъпанар, самотен комплексар, търсещ внимание мегаломан?

Човек има право да се изправи срещу една институция. Това е геройство. Когато институцията се нахвърли отгоре му с ботуши, това е полицейщина. Но добре е, че ги има "селските глупаци". Без тях нямаше да можем да видим нищо от фуражки...

Друга история от антисвета: социалният министър Тотю Младенов обвини колективно родителите, че пропиват детските пари. Очевидно в тази държава тече страшен алкохолизъм.
А ние какви гаранции имаме, че заплатата, която министърът получава, отива само за ангелски нужди? По тази логика трябва да бъдат спрени парите на всички, защото коварно могат да ги изпият. Да спрем и помощите за безработица, че тези депресивни глупаци сигурно ги пропиват от мъка. Че с това подозрение бюджетът може и с излишък да го изкараме...
Така се живее в държавата на селските глупаци и пияниците.

No comments: