Wednesday, October 02, 2013

Теория на перманентния цирк




Тези дни из Фейсбук се завъртя крилат лаф, че ако Мира Радева по време на своето телевизионно заточение в къщата на ВИП-брадър бе научила какви данни са извадили от "Галъп", веднага е щяла да избяга, за да може да защити на барикадите на сутрешните блокове своите любимци от ГЕРБ.
Но в политическата природа нищо не се губи. Ролята на месомелачка на съзнания бе подета от "Алфа рисърч". Едните социолози дават на Реформаторския блок 3 процента, "Алфа рисърч" - 6. Че даже и трета сила ги изкараха. ГЕРБ пък настигали БСП, защото публиката им била оценила тяхното връщане в парламента. Изобщо в България, неясно кого, е било прието разказването на вицове да се нарича социология май.

След като социологията е пълен цирк, трябва ли да се учудваме, че и ГЕРБ се държат като циркаджии. За това също тръгна крилат лаф във Фейсбук. Той гласи, че навремето, когато Сергей Станишев ги нарече "циркаджии" те са си помислили, че им дава съвет. И заради това несвикналите съзнания тези дни можеха да се насладят на безкрайни тиради на Бойко Борисов от които се вижда само едно - той все още не може да проумее, че всъщност загуби парламентарните избори. ГЕРБ може и да са първа политическа сила, но са в толкова тежка изолация, в такава самота в циркаджийското си пространство, че речите Борисови звучат лунатично. Никакви избори не са спечелили. С 97 депутата светът да обърнат не могат да управляват. Парламентът камък по камък да изринат пак не могат да съставят правителство. Това е.

И сега си личи техният направо мазен страх. Може би на това се дължи абсолютното тържество на деструкцията. След мен и потоп, креши всяка пора от тялото на Борисов и всяка нотка от истеричните гласове на герберските депутатки.
Циркът на ГЕРБ няма край. 
Но вече на никой да му е смешно. 

No comments: