Wednesday, October 22, 2014

Танцуващата калинка на служебния кабинет




Оставката на назначената задкулисно и порочно Ива Йорданова като началник в Държавната агенция за българите в чужбина не само не дава отговор на въпроса: "Как? как? как се случи това?", но дори заплита цял кръг от нови въпросителни.
Ако ви остане време прочетете писмото, с което Йорданова се оттегля. В него няма да откриете грам разкаяние или осъзнаване. Точно обратното - то е пълно с пошъл нарцисизъм, напомпано самочувствие, моралистични клишета и откровени дивотии. Йорданова, екстанцьорка, която е на 27 години, живее с усещането, че ако утре я назначат за председател на земното кълбо, тя изобщо няма да се затрудни с неговото управление. Дамата подавала оставка, защото искала да се яви на конкурс, който да се излъчва в интернет, за да докажела на света, че е способна. Изобщо кадровата банка на служебната хунта Близнашки се оказа много шумна и нелепо патетична.

Йорданова дори се фука в оставката си с биографията на заслужил борец. "Подавам оставка, защото съм представител на протестиращите хора", казва тя, вероятно давайки знаци на приятелчетата си - протестърчета, да се хвърлят в нейна защита.
Отвъд това дебелоочие обаче зрее истинският проблем. Навремето протестърите обявиха, че оставката на Делян Пеевски от шефското място в ДАНС не е началото на изкупление, а въпрос, който трябва да получи отговор. Точно заради това кризисният пиар на Йорданова с оставката се проваля с гръм и трясък. Нали сега управляват небесните и неземните - защо задкулисните и порочни назначения продължиха? Това лицемерие е задушаващо. Нито една от крякащите "морални" съвести от миналата година не видя нищо лошо в скандалното назначение. Което означава, че сега на власт са дошли отново арогантните калинки, които са скачали от ужас, че тяхното управленско царство свърши. Злостта им няма край, каквито и морални трепети да имитират танцуващите калинки в своите писма. 
Кой? Кой? Кой излъга българите, че вие сте нещо различно, лицемери такива!


No comments: