Tuesday, May 19, 2015

Лоботомираните евроатлантици




Почвам да подозирам, че за да те обяват официално за евроатлантик трябва да минеш през процедура по лоботомия. Само с тази остаряла хирургическа операция можем да си обясним словесните пируети на министърът на отбраната Николай Ненчев по време на конференция, озаглавена в най-добрите традиции на тоталитарната пропаганда: "Готови ли сме да защитим ценностите си? Светът между дипломацията и оръжията".

Евроатлантикът на повикване Ненчев обяви помпозно: "България трябва да осъзнае, че е в хибридна война". Това трудно се схваща. И е необходимо обяснение. Хибридната война е топизмишльотината за наличието на черна кремълска опасност. Според тази версия за света Владимир Путин е толкова ехиден, коварен и подъл, че води война без никой да разбере, че води война. Тоест хибридната война е нещо, което никой не вижда, не усеща и не разбира, но евроатлантиците у нас са наясно, че ако България откъсне от залъка на най-бедните 5 милиарда за престаряло натовско въоръжение това по мистичен начин ще ни осигури сигурност, защита, спокоен живот и сутрешни блокове пълни с фолкзвезди вместо с представители на Реформаторския блок, които се пънат да се харесат на американската посланичка.
Доскоро само Русия водеше такава война, но сега от думите на Ненчев излиза, че и България била в такава. Охо, ти да видиш. Очевидно заради това евроатлантическият земеделец с присадена коса Ненчев обяви слуховете за неговата смяна като "руска пропаганда". Сега ми стана ясно какво е българската хибридна война - Путин не спи по цяла нощ и е впрегнал всичките си спецслужби, за да дискредитира блестящия военен министър, този, който ден и нощ не спира да мисли как точно да разпредели комисионните, ако белким вземе та стане сделката с НАТО.

Вън от шегата - да слушаш нашите евроатлантици е като политическо откровение. Само те могат да оправдаят безгръбначието като едва ли не ценностна позиция. И заради това следва още един бисер: "Въпросът днес е не дали споделяме европейските и атлантически ценности, а дали сме готови реално да ги отстояваме и защитаваме?". Вижте как дори и в думите на най-големия лакей може понякога да проблесне истината. Българското общество с голяма мъка може да каже, че споделя евроатлантическите ценности, защото досега не се е намерил здрав разум, който да ги формулира както трябва. Но въпреки това ние трябва да защитаваме незащитимото. В името на какво? Очевидно няма как да е в името на истината, защото, когато народът масово не мисли като управляващите по някоя тема, истината не е в ръцете на властта. По същество пред очите ни се извършва наистина хибридна война. Водят я ненчевците и техните клонинги срещу автентичното усещане на българския народ за справедливост. Заради това и евроатлантиците звучат като лоботомирани. 
Все пак те не спират да ръсят лъжи.

No comments: