Monday, May 04, 2015

Сафари за кметове




Американците използват дронове, за да засичат местоположението на легендарни терористи и да ги отстрелват. В България дронът намери телевизионно приложение - той започна да служи за лов на кметове.
Първо изгоря кметът на Пазарджик Тодор Попов. Показаха му огромното имение. Една седмица България изчислява колко му е голяма къщата, има ли покрит басейн. След това бе ударен кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Поредната жертва на дрона стана и хасковският кмет Георги Иванов, който бе изтипосан пред цяла България с къща за 2,5 милиона лева. За да се защити Иванов изчете цял списък с имена, които според него щели да бъдат ударени предизборно.
Не ме разбирайте погрешно - алчните управленци трябва да си носят последствията. Нито Попов, нито Кабаиванов, нито Иванов са ангели небесни. Точно обратното - списъкът с техните прегрешения може да бие няколко пъти дебелината на "Война и мир".

Но все пак едно подозрение остава да блуждае. Журналистите от бТВ, какво, едва сега се сетиха, че Иванов е кмет ли? Или, че Тодор Попов строи къща след като подобно нещо се говори от поне две години насам. Изборът на време за тези телевизионни бомбардировки с дронове е изключително съмнително и без да е конспиративно човек веднага може да хване модела. Някой много интересно отстрелва по списък всички потенциални реформаторски кандидати за кметове. И това разбива на пух и прах илюзията, че Реформаторския блок и ГЕРБ като нови гаджета ще се явят съвместно пред олтара, пардон пред изборните урни. Където има дори и само подозрение за потенциален кандидат на РБ срещу него се пуска дрон и медийното сафари започва.
Нека да направим още едно разяснение. Това не е защита на реформаторите. Напротив. Те заслужават своята съдба. Когато се хванеш на танц с вампир не можеш да разчиташ нивото на кръвта ти да остане постоянно. Реформаторите кървят сериозно, а се правят, че не виждат как дроновете ги попиляват и намаляват тяхната численост.
Бойко Борисов така ги разбира изборите. Няма смисъл да се мъчиш в изборния ден. Много по-добре е да разчистиш терена предварително. 
Когато нямаш съперници - победата ти е в кърпа вързана. Това, което гледаме по телевизии са отблясъци от телевизионната битка в управляващото мнозинство. Заради това е и съмнителен внезапният антикорупционен пламък в очите на телевизиите с дронове. Нима кметовете на ГЕРБ до един за светци? Ще пусне ли някой дрон над хотела на Иван Тотев например и да го пита след това откъде е изкарал парите?
Не няма. 
Бъдете убедени в това. 
Специално това сафари е само за реформатори. 
Лоши времена да си от управляващата коалиция, нали?

No comments: