Sunday, May 03, 2015

Cook-book за виртуални терористи и всякакви други интелектуалци




Заглавието, разбира се, е заигравка с прословутият наръчник за това как градските партизани да си направят бомби. Мисля, че сме във времето обаче, когато бомбите стават част от арсенала на миналото. Не казвам, че са спрели да ги използват, а че просто ефектите вече не са същите. Днес се намираме в епохата, която възкреси писаното слово и заради това думите са новите куршуми. Думите също са обект на инфлацията, но словото е като фина отрова - тя се наслагва, трупа и най-накрая възпалява съзнанието с идеи. Точно заради това тук съм събрал нови свои умотворения от размирните дни на геополитическия хаос и ги давам за безплатно използване на бъдещето. Това е нещото, което няма да се промени, убеден съм. Винаги ще бъде време за съпротива.






Психиката на средностатистическия фен на РБ е като психиката на комсомолски секретар от 1961 година. Тези, които въздишаха преди две години по голите цици на манекенката, която се правеше на Свободата, днес пишат гневни статуси за еротичните поли на две танцьорки на отбелязването на 1 май. Това е шизофреничен психологически коктейл. От една страна самовъзвеличаването им, че са носители на модерност и от друга викторианския моралистичен бяс, когато някой им покаже по-дълго бедро. Вече почвам да си обяснявам разликите в лявата и дясната еротика. Дясната, съдейки по манекенката, си пада по анорексични гърли, които си показват гърдите, но за сметка на това искат да ти цитират Георги Господинов, където им падне. А левицата си пада по земни девойки, които имат какво да покажат, а после не ти четат морални нравоучения, че днес не си купил биогрозде от по 40 лева килограма и си прочел само една страничка от Мерло-Понти :))))

------------------------------------------


Бойко Борисов най-накрая получи небесните почести, които заслужава - орден "„Свети цар Борис Покръстител” и вече е време да предупредим Началника да бърза да пише оставка и да дава поста си на по-достойния, който идва, че иначе Миролюба Бенатова такава разследваща журналистика ще му отпори, Люба Кулезич такъв разтърсващ коментар ще му сглоби, че евенгалистите ще напуснат своите любими облаци да се потят върху нова версия на Библията: "В началото Той създаде къщата си в Банкя, а после с магнолиите Си я окичи"...:))) Замислих се и за друго - какъв ли е небесния смисъл на Борисов като фигура и как ли помага на народа да се замисля върху тежката богословска тематика. После загрях. Свети премиер Бойко Изгладител така накара народа да пости и да кара на хляб и вода, че не е обикновен светец, направо светище е...:)))

--------------------------------------------------

Да живеят стратегическите анализатор! Дано здравната реформа да успее и да те имат достатъчно количество хапчета. Всичкологът Илиян Василев е написал блестящ текст. От него излиза, че драмата около ТВ7 е режисирана и е пряко насочена срещу Бойко Борисов и Румяна Бъчварова. Хахахахахахахах! Боже, ако те има, дай едно рамо на тази здравна реформа, че не може нейните пациенти да се разхождат току-така из вестниците :)))

----------------------------------------------------------

Запомнете добре имената на всички, които триумфират за това, което се случва в ТВ7! Запомнете добре имената на всички, които мляскат с очи и пишат триумфалистки статуси! Паметта е една от малкото ни останали форми на съпротива срещу мракобесите в този свят...

-------------------------------------------------------

#Кой ли прати анцузите в ТВ7?


----------------------------------------------------

Запомнете добре имената на всички, които триумфират за това, което се случва в ТВ7! Запомнете добре имената на всички, които мляскат с очи и пишат триумфалистки статуси! Паметта е една от малкото ни останали форми на съпротива срещу мракобесите в този свят...

----------------------------------------------------

Посегателството срещу ТВ7 е гнусно. В държавата в която Москов уволнява всеки, който не е съгласен с реформите му, а премиерът се снима с магнолиите Си, очевидно е дошъл ред за саморазправа с журналистите, които не искат да отразяват политиката в клишета...#Спретесебе


--------------------------------------------------------
Колкото повече чета за Москов и неговите тоталитарни изцепки, толкова повече се убеждавам, че вероятно историците още не са дооценили факта, че концлагерите може да са били идеята на нациистите за здравна реформа. Заради това предлагам на МЗ рубладжийското име на "Пирогов" да бъде сменено. Вижте колко по-яко звучи новото име: УМБАЛСМ "Аушвиц"...

-----------------------------------------------------

Слушам днес ръководството на "Софиямед", които твърдят, че акушерката, която преби бебето се държала като обладана. Гледам кадри от пресконференция на обергрупенфюрер Петър Менгеле. Ама и той се държи като обсебен. Той е управленският аналог на психясалата жена.

-----------------------------------------------------


Винаги съм знаел, че да пуснеш реформатор в здравеопазването е все едно да дадеш на алкохолик ключовете за нощен бар. Реформата на Менгелето само дотук доведе до това, че

- болниците връщат пациенти

- онкологиите една по една са заплашени от фалит

- онкологиите почват да пестят и от обезболяващи

- останали са ваксини само за около 2 месеца

- директори на болници масово искат да си скъсат дипломите

- общинските болници вече са в катастрофално състояние

И това е продукт на "реформаторство", което още няма и година в управлението. Да си мислиш, че Москов може да оправи здравеопазването е все едно да назначиш комендант на концлагер за директор на детски дом и да очакваш той да ги възпитава хуманно. Гледайте добре колапсът на здравната система - тя е най-доброто доказателство за това защо българите колективно псуват като чуят думата "реформа". Още, когато беше решил да оставя циганите без лечение беше ясно, че Москов е мракобес, ама сега вече е решил да остави без лечение абсолютно всички.

-------------------------------------------------------

Небето започна да сивее като лицето на министър Ненчев, когато си чете данните за рейтинга. Ръми все едно Плевневиев рони сълзи заради това, че не успя да комисионира 5 милиарда, за да се хареса на господарите си. Пустота и мъгла все едно са те телепортирали в черепа на Бойко Борисов. Скука и безнадеждност - все едно са те пратили в спалнята на млада реформаторка. И вероятно само Петър Менгеле се чувства добре в това време. На злодеите винаги им трябва дъжд и сивота, за да имат енергия да се кикотят демонично :)))

-------------------------------------------------------

Eдин от любимите ми поети e Пеньо Пенев. Пристрастяващото в творчеството му е неговата безкрайна вяра, неговата абсолютна отдаденост, неговато наивно, но изключително мощно усещане, че бъдещето принадлежи на трудовия човек, този, който е преборил себе си, системата и дори природата. Четен днес Пеньо Пенев все повече звучи като глас на безсмъртната идея, че светът може да е справедлив, че хората могат да бъдат братя, че не е необходим стремежът към печалба, за да може човек да бъде съзидателен и истински. Това е упоително четиво, именно тази светла до безотказност вяра прави Пеньо Пенев гений, а стихотворенията му един от малкото останали прозорци към времето, когато хората бяха уверени, че звездите и бъдещето им принадлежат.

---------------------------------------------------------

Днес в "Труд" и "24 часа" има някаква платена притурка за София, нещо като върховна свирка за Фандъкова. Изкефих се на едно заглавие, че най-голямо увеличение на работните места имало в, цитирам: "аутсорсинга и логистиката". И така - понеже тази дума аутсорсинг звучи така постмодерно, така хигиенизирано невзрачно, толкова фризирано, нека да обясним в какво точно се превръща София. Аутсорсинг е друг начин да кажат, че фирми от чужбина прехвърлят тук работни места, които в техните държави никой не би работил, защото заплащането е мизерно. Гледате хубави стъклени сгради в краищата на София, а това са модерни потосмукачни системи. Телефонистки в кол-центрове, които ги гърчат по 12 часа. Те ти булка аутсорсинг. Логистиката е също нещо подобно. Например в Германия правят коли, тук ги пращат да ги измием. Страхотно развитие на София, направо с мед да го намажеш. София - столицата на аутсорсинга. Европейското гето на ниските заплати.

--------------------------------------------------------

"У нас най-върлите русофоби са все руски зетьове. С изключение на един, който се оженил за немкиня, докато следвал в Русия за шпионин. Не знам защо става все така, може би виновна е непобедимата руска тъща?". Брилятно наблюдение на Валери Найденов :)))))))

---------------------------------------------------------

Прокуратурата почва проверка на халюцинаторните твърдения на министъра на отбраната Николай Ненчев, че му бил предлаган подкуп за продължаване на договора за МиГ-овете. От сутринта твърдя, че евротатлантическия селянин стъпи с двата крака в блатото с това твърдение, защото самият факт, че не е сезирал прокуратурата за това действие, вече го прави виновен. Тук, моят приятел, анонимният ФБ-хейтър сподели огорчено: "Гадни комуняги! Не стига, че убиха Стамболийски, но сега искат да цакат и неговия наследник" :)))))))))

-----------------------------------------------------------

Eдно заглавие в агенция днес при прозвуча толкова дзен, че го разчетох като откровение и послание за съдбата българска в нерадостните бури на 21 век. Заглавието гласеше: "Канибалът от „Овча купел” обявен и за вампир от адвокат Марковски". Поезия! :)))

------------------------------------------------------

Рашидов е просто един простак. Тъп, неприятен, неграмотен, арогантен, но простак без реална власт и вероятно заради това е толкова удобен срещу него да протестира Протестна мрежа. Истинското политическо бедствие на този кабинет се казва Петър Менгеле (Москов), човек, чиито възгледи за реформата в здравеопазването приличат на възгледите на Джак Изкормвача за справяне с проституцията в мъгливия викториански Лондон. Последното решение на МЗ да орежат лекарствата на 15 хиляди диабетици и да им предложат да ги заменят с хранителна добавка, е върховен цинизъм. Както написа един приятел (анонимен ФБ-хейтър): "Този д-р Менгеле толкова стиснат, че газ не би пуснал в камерите...". Още от миналата година стана ясно, че Менгелето мрази бедните, но пък сега виждаме, че има план как да ги избие до крак...

------------------------------------------


И така - чета решение на съда с което КТБ се обявява във фалит, но от много интересна дата - 6 ноември 2014 година. А КТБ се водеше под особен надзор от юни. Сега всички прихващания в периода юни - ноември ще се броят за съвсем законни. Е, това, ако не е начин държавата да се използва с корпоративни цели, то аз за друг просто не се сещам. Така не само парите на Вежди се легализират, но дори и ДСБ ще могат да се вземат влога в КТБ. Като гледам как се държи държавата, като вижда какви решения взима съда все повече си мисля, че имаме уникален случай на държавно рейдърство - свиха една банка по всички правила на пиратството и гадното е, че това стана пред очите на всички. Но пък какво ли знам аз. Важното е, че ДСБ са си взели парите....


--------------------------------------------

Анонимен ФБ- хейтър: "Здравната реформа на Москов се провали, не можаха да излекуват Иво Инджев" :))))

--------------------------------------------------

Понеже виждам колективен реформаторски вой по поведението на господин Вежди "Малко се насосахме там горе" Рашидов и упражнения по изящен сарказъм, черна ирония и заклеймителна патетика, искам да посоча на моите фенове от РБ, че историята засега все още не познава гербаджия, който да си е отишъл заради гневен статус на коалиционен партньор във ФБ. С други думи, ако сте наистина възмутени - скачате на ушите на Радан Кънев и настоявате - реформаторите да напуснат моментално кабинета, защото присъствието в това корумпирано, маниакално, антисоциално и антикултурно правителство е самоунищожение. В противен случай, опасявам се, всяко изявление на Веждичката все едно е от подписано от всеки реформатор в страната. Аз казах! ))))

----------------------------------------------------

И така - реших да си направя експеримент. Отварям най-известните украински сайтове. Например - obozrevatel.com. На началната му страница името Путин, както и някои негови прилателни форми -
се споменава 22 пъти! Путин това, Путин онова, разкриха тайната на ръста на Путин, краят на режима на Путин се вижда, Путин живее в свой паралелен свят, какви са тайните планове на Путин, марионетките на диктатора Путин, тайните любовници на Путин, какво вечеря Путин...В култовия сайт Перемоги не напразно наричат Путин вече "бог хохлов". Това е особен вид мистично богословие. Ако стане така, че Путин утре изчезне, цялата украинска журналистика ще изпадне в толкова остра абстиненция, че ще задмине дори Иво Инджев по печал...:))))

----------------------------------------------------

Чета за скандала между Екатерина Бончева и Велизар Енчев и си мисля нещо. Идеята за "ченгетата" е най-големият политически биберон за идиоти, който някога е получавало българското общество. Значи за проблемите на държавата са виновни кадровите офицери, които никога не са криели, че са били част от ДС, а не подлите доносници, които се пребоядисаха и сега всички на страната на ослюнчения антикомунизъм. Окей, ДС е проблем, ама къда бяха "демократичните" сили по време на прехода? Нима са били в състояние на перманентен алкохолизъм? Ченгетата ли унищожиха селското стопанство? Те ли деиндустрилизираха страната? Те ли извършиха бандитската приватизация? Че нали в основата на тези действия бяха именно тези, които днес виждат ченгета наляво и надясно. Това е признак за абсолютен инфантилизъм. Десницата все е невинна, ченгетата все са й виновни, а вероятно и един ден през 3794 година последният представител на психодясното (странно същество с татуировки на Путин) ще твърди, че ченгетата са му пречили да диша и да живее нормално. ДС е идеалното оправдание за политически мошеници. Дъвка за баламурници. Не казвам, че ДС е невинна. Твърдя единствено, че тези, които стават и лягат с ДС са с пъти по-виновни.

----------------------------------------------------------

Радвайте се, че само се е снимал пред магнолиите. Защото можеше да го щракнат как пикае под тях. Така де, нали са любимите Му :)))))

----------------------------------------------------

Готин виц:

Американски геолози, проучвайки поредното американско нефтено находище, с изненада установили, че над него има някаква арабска държава...:))))

-----------------------------------------------------

Още един журналист бе убит в Украйна. Този път жертва стана главната редакторка на „Нетешински вестник” Олга Мороз. Там става нещо страшно. Това ли беше смисълът на Майдана - да се установи държава, където журналистите, които не искат да мълчат да бъдат клани, избивани и проклинати посмъртно от бандеровската клика. А от страна на властта в Киев човек чува само конспиративни теории, че дългата ръка на Кремъл е виновна. Ама, разбира се, кой друг да е виновен? Дали Москва обаче е вложила в устата на Ирина Фарион, обсебена от демони русофобка, кадър на партията на Тягнибок, която написа за смъртта на Олес Бузина: "Убиха дегенерата Бузина", а след това споделя, че такива като него отивали в канализацията на историята, а най-накрая му пожелава мрак и забвение. И нека да припомня - нито Бузина, нито Мороз могат да бъдат наречени сепаратисти. Те просто са от нормалните украинци, точно тези, които искаха да запазят истински стойности в живота си, а не да стават роби на подмяната. И се оказа, че за тях няма място в тази "европейска" Украйна, която хунтата гради...И само един въпрос - можете ли да ми пратите линк с позиция например на Асоциацията на европейските журналисти в България за убийствата на техни колеги в Украйна? Или поне някой статус? Нещо?...

----------------------------------------------------


Под благият поглед на ЕС Украйна стана една тоталитарна държава с имитация на демокрация, правена от наемни убийци, озверели фашаги и затлъстели олигарси, които прекаляват с пиячката...Je suis Олес Бузина

----------------------------------------------------


За два дни в Киев - две жертви. Ексдепутат и журналист. Вместо разследване дясната ръка на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герасченко ехидно отбелязва, че едва ли не тече отстрел на хората, които са имали отношение към Антимайдана. Не разбирам каква е идеята - че антимайдановците очистват антимайдановци, така ли? Това вече е пълна аберация на съзнанието. Евроатлантизъм до откат. Категоричен триумф на менталните болести. Не само избиват опозицията, но дори цинично отказват справедливо разследване. Гордей се, Европо, с новите европейци...:))))

-----------------------------------------------------

Единствено и само в България в новина може да се появи изречение като това: "В студиото на Нова телевизия низвергнатият от всички големи медии Иво Инджев представи новата си книга "Течна дружба 3"...
Което е все едно да кажеш: В студиото на "Планета" низвергнатият от всички фолк-канали изпълнител...Божке, прибери си вересиите. Само тук някой, който всеки ден е в студио може всеки ден да реве, че медиите го пренебрегват и не искат да чуят поредната му теория за тайния план на Кремъл за забременяването на всяка съпруга на военен от НАТО с малки путинистчета...

----------------------------------------------------

Днес го пишете неработен ден в Украйна. Мисля, че цялата държава, въпреки забраната за руските канали, ще се нареди да гледа пряката линия с Путин. Защото човек като чете украинските сайтове остава с впечатление, че Украйна друго не прави освен да следи какво вечеря, какво говори и какви вратовръзки носи Самьй Темнейший :)))))

---------------------------------------------------

"Бяхме изключително добре и радушно посрещнати и от френския президент – социалист, знаете, и от премиера Валс, и спечелилия местните избори ръководител на десницата Саркози. Просто във всички посоки България се ползва с изключително голям авторитет в момента като правителство, за което благодаря на всички вас, на партиите, които ни подкрепят. Просто, както президентът Оланд каза: "Видя, не отидох в България година и половина докато те нямаше, а сега ще дойда, иначе щеше да се разсърдиш". Хората бяха там и слушаха". Бойко Борисов. Абе тия няма ли да монтират дрегер на входа на Министерския съвет? :)))

--------------------------------------------------------


Комисията по досиетата обяви поръчка в размер на 75 000 лева за изработването на филм за "последиците от дейността на Държавна сигурност". И заради това искам да представя на вниманието на комисията един истински сценарий, който представя истината, а не въображенията по темата.

Главният герой Харалампи Харалампиев се ражда в средата на 60-те години. Радостно чавдарче, бодър пионер, стриктен комсомолец и още на 19 години иска да стане член на партията, защото само така си представя, че може да стане шеф на завод или поне шеф на отдел в министерство. Отдадено доносничи за своите приятели. Вербуват го с псевдоним "Тенора", понеже доносите му се извисяват с литературна качества. Харалампиев активно слухти за всеки виц, който чуе, всеки ден кисне в кабинета на шефа, за да му се мазни, а нощем пише своите нови и нови доноси. Въпреки това кариерата му буксува. Жена му му слага рога, шефовете го пренебрегват, а другарите му странят от него. Добре, че идва 10 ноември и така Харалампиев се впуска в голямата политика. Записва се в СДС. Пише статия в "Демокрация" "Как гадните комуняги искаха да ме убият и се гавреха с мен". Записва в Съюза на репресираните и държи сказка за това как в годините на тоталитаризма единствено портретче на Богдан Филов му е давал кураж да издържи. Правят го син партиец от средно ниво. Харалампиев дава интервю в което казва, че комунистите са убили дядо му, прабаба му, магарето на чичо му и са изнасилили петата му братовчедка. След това приватизира завод на безценица и го продава на скрап. Няколко години по-късно излизат досиетата. Харалампиев си къса косите. Не му оставили друг избор. Комунягите го заплашили, че ако не подпише щели да го накарат да носи само сини тениски, а синьото изобщо не му стояло добре като цвят. Само няколко месеца по-късно пак дава интервюта каква жертва на системата е. На летните протести през 2013 година го снимат как кряска "Червени боклуци" и съска ядовито. Но пак му е празно. Не го издигат никъде. Не се прочува. И почва да мисли за членство в Протестна мрежа...:)))))

Ето ги последиците от дейността на ДС. Крякащите лицемери.


---------------------------------------------------

Анонимният ФБ-хейтър, който от време на време ми дава акъл и ми обръща внимание върху задълбочаваща се анамнеза на психодясното, ми прати линк от статия на Иво инджев, чието заглавие е: "МВР отново арестува български патриоти по заявка на Петата колона". Yep! Yep! Yep! Текстът е разтърсващ вопъл за това, че куките са арестували двама лумпена за поредното изографисване на паметника на Съветската армия. Както сами знаете понеже паметниците не могат да отвърнат заради това психодясното води отчайваща война с тях. Ноо - после се замислих. Че нали Реформаторския блок са в правителството. Ооооо, значи РБ стана маша в ръцете на петата колона и арестуват бг-патриоти. Кремъл ли дърпа конците на Меги пръмова и Радан Кунев? Засрамете се бе, рубладжии :)))

-------------------------------------------------------------------

Понеже вече ми писна от всякакви "мислители" и психодесни възклицания мога да кажа само едно: който смята, че няма какво да празнува на 9 май - чемодан, вокзал и да си ходи в 1933 година...))))

-------------------------------------------------------------

Починал е Гюнтер Грас...В тази епоха човек се намира в двоен капан. От една страна не върви да не отбележиш загубата на такъв титан (мразен или обичан, той си беше титан), а от друга във времената на баналния статус, на инфлацията на думите, на колективното леене на сълзи и подхълцването като виртуален театър, ако тръгнеш в тази посока рискуваш да обезцениш творчеството на един писател, който света тепърва ще преоткрива, защото Грас е ходеща съвест. Никога няма да забравя първият си сблъсък с опус-магнума на Грас - "Тенекиеният барабан". В тази книга има всичко - мъка, поезия, действие, ужас, любов, великолепен отказ на това да пораснеш и да попаднеш в света, където дядо Мраз неусетно се превръща в дядо Крематориум. "Тенекиеният барабан" е книга-ритъм. Бях чел, че Грас е казал на българската преводачка - жертвайте смисъла, ако трябва, но запазете ритъма. И сега си мисля, че той целият е отразен в този съвет. Той беше един барабанчик, който отказа да се примирява с удобните истини и винаги искаше да върви срещу комфортното статукво. Не напразно беше един от малкото германци, които се обявиха срещу обединяването на Западна и Източна Германия. По-късно се опитаха да го ударят като извадиха информацията, че за шест месеца на Източния фронт той е служил в батальон на СС. Аз така и не разбрах защо това да е нещо страшно, при условие, че неговото творчество е най-голямото предупреждение за баналното зло на фашизма. Грас не беше писател на колективните страсти, точно както съвестта винаги е самотен глас, дори и когато се появява в най-шумните времена. Заради това загубата на Грас е жестока загуба на европейската култура. От нея един по един си тръгват несъгласните интелектуалци, тези, които се бунтуваха и остават само папагалите на клишетата. В този смисъл загубата на Грас е нещо като загуба на късче съвест.
---------------------------------------------------------

По Великден, учат ни, човек трябва да зареже баналните страсти на преходното битие и да обърне поглед към вечните страсти на духа, към онзи вечен живот на който всички сме обречени и мисълта за който е непредставима, недостижима все едно човек се опитва да забие скъпоплатена манекенка. Аз обаче се зачудих за друго. Дали един ден, във вечния живот, ще сме обречени на постоянен покой на душата и нормално ли е да изкараш цяла вечност без вестници. И си викам - там отвъд наложително трябва да започна да издавам вестник и още отсега си представям заглавията: "Цената на ВИП-облаците скача по Великден". А защо не и - "Мерилин Монро без пола отново. Дали на някой му пука щом няма тяло?". А, разбира се, да не забравяме и: "Началника проговаря. Само тук - пикантни подробности за началото на времето! Какво е правил Адам в няколкото часа преди Ева да се появи. Сензационни разкрития - Люба Кулезич ли е змията от Райската градина и имало ли е ментета на сватбата в "Кана Галилейска" :))))

-------------------------------------------------------------

"Парламентарните катастрофи са единственият устойчив елемент на българският партиен живот". Лев Давидович Троцки "Балканите и Балканската война" :))))

-----------------------------------------------------------


Анатомия на убийството на работници. Голяма фирма е наета за рекострункция на хотел. Тя наема подизпълнител. Подизпълнителят намира трета фирма да му върши работата. Какво се получава - първата фирма има договора, втората прибира част от парите, а двете заедно си намират трета, която вече намира обикновени хора, най-вече роми, които да работят без договор, без осигуровки, без защита, на ненормиран работен ден и то за по 10 лева на ден. Това е схемата на българския капитализъм. Това е предприемачеството у нас. Това са тези, които движели държавата напред...


-----------------------------------------------------

Вече е официално - немската секция на "Дойче веле" е по-зле и от "Правда" от 1967 година...:)))))) Посещението на Ципрас в Москва още не е свършило, а някаква високопарна немкиня вече го е обявила за провал. Боже мой, каза си старият репортер, тоя Ципрас вярно взе страха на дойчовците...:)))

------------------------------------------------------

Боже мой, чета спомени на десни за времето на социализма и онемявам. Някои хора могат да си спомнят единствено по опорни точки...:)))))

---------------------------------------------------


"Родните овце са като немски мерцедеси". Бойко Борисов. Даа, Старият Бойко триумфално се завръща. Но тоя пич има някаква много нездрава фиксация към всякакви форми на добитък. И тук не визирам само Цветан Цветанов. То не бяха съвети младите да стават овчари, сега овцете му се видят като немски машини...Скоро кравите ще ги обяви за космически кораби, ей. :))

--------------------------------------------------------

Чета едно изявление на десния шаман Даниел Смилов и се чудя дали пък тези дни кокаинът, който тия дни е на пазара не е примесен с гипс или негасена вар. Само вижте заглавието: "Даниел Смилов: "Радикално лява политика би отчуждила голям брой избиратели от БСП". Хахахаха. Това верно само десничар може да го измисли и то десничар, който е изкарал по-голяма част от този век в кръчмите, отколото в реалността. Социалист от радикално лява политика не се плаши. Виж, нейното отсъствие е повод за тъга и отчуждаване. Аман от всезнайковци, мама му стара. При това въобразени такива...:))))

------------------------------------------------------

Няколко думи за конгреса на БСП вчера. След тежката скука, която като радиация се разпростираше в течение на поне на една петилетка, вчерашният форум ме изненада. Имаше поне 4 изключително силни изказвания (Ваня Добрева, Светлана Шаренкова, Валери Жаблянов и проф. Николай Джагаров, който се опита да бъде концептуален). За първи път от много време насам на такова събиране прозвучават автентичните гласове и точно онова, което социалистите си мислят, а не онова, което ръководството си въобразява, че мислят. Хареса ми и това, че Михаил Миков бе сложил изключително силен акцент върху бедността в своя доклад, опит за връщане на традиции на левицата, които сякаш бяха безнадеждно умрели. Тоест - все пак пак има повод за някакъв оптимизъм. Не разбирайте, че всичко е наред. Точно обратното. Има прекалено много вини от миналото и тежести на компромисите, които трябва да се плащат. БСП прилича на пациент, излязъл от кома, който почва да разпознава очертанията на околния свят, започва да мърда, да се изпълва с някакъв живот, но повечето неща са все още в мъгла. И най-накрая едно мрънкане. Подтискам се от наложената мода - младежите в БСП да говорят единствено и само за младежката политика. Отчаяно чаках някой от тях да вземе отношение към острите политически въпроси. Да посочи с пръст Ангел Найденов, например, и да му каже - ало, евроатлантика, мълчанието ти е знак за вина! Така де - другите му го казаха, сега трябва да го получи и от младите...:)))

----------------------------------------------------------


Аз съм част от друга партия, но като гледам как психодясното колективно е блъвнало киселина срещу "Българска пролет" на Велизар Енчев, ми идва да му стисна ръката. Защото историята учи - всичко, което вдига кръвното на десницата, е стъпка в правилната посока :))))

-------------------------------------------------------------

"Българският Лувър официално щял се казва Национална галерия "Квадрат 500". Възмутен съм! Можеше да се казва национална галерия "Асен Генов". От уважение към твореца, активиста и бояджията. Един Пикасо имаме и го хвърляме на калта...". Анонимен ФБ-хейтър )))
---------------------------------------------------------


"Не смятам, че това е бламиране на г-н Христо Иванов, тъй като неговият законопроект е с 60 страници по-дълъг...". Радан Кънев за това, че ГЕРБ финтираха реформаторите със свой собствен проект за промени в съдебната власт. Даа, Радан Кънев вече е принцеса...

-----------------------------------------------

И така - гилотината падна. ГЕРБ внесоха свои поправки в закона за съдебната власт и така финтираха, шутираха, бламираха и каквото се сетите още правосъдния министър Христо Иванов. Подобен финт не идва от нищото. Поведението на реформаторите досега, независимо от уверенията на сините шамани беше безгръбначно, слугинско и почти безкритично. Радан Кънев и компания трябва да научат, че даването на полугневно интервю в сутрешен блок не може да замени принципната позиция по някои теми. Това, че съскаш във ФБ също не отменя факта, че в парламента гласуваш като андроид, с програма писана от Цветан Цветанов. И това е причината ГЕРБ да си позволят да се държат с РБ като с момиче на повикване. Правят каквото си пожелаят, а сритването на РБ в слабините с отделен законопроект за промени в Закона за съдебната власт е окончателното унижение. Ако психодясното иска да оцелее има само един изход - напускане на коалицията. Всичко останало ще е продължаване на договора с бардака. И бай дъ уей - всички, които някога са писали статии за това как РБ е партия на морала и небесните принципи - да ходят да се гръмнат някъде.

-------------------------------------------------------

Понеже виждам, че темата за троловете се завръща, защото четворно-петорната коалиция вече се дразни, когато някой говори срещу нея, искам да припомня, че в България никой никога не е злоупотребявал повече с друга дума като с "трол". Припомних си например тази дописка от 17.05.2014 година. Това е една декларация на АБВ в която те реват от БСП-тролове. Много е готино обаче защо реват. Защото тези гнусни БСП-тролове, тези червени боклуци твърдели, че между АБВ и ГЕРБ имало договорки. Ах, гадни лъжливи тролове! Ах, гнусни интриганти! Ах, опорочители на невинности! Но момент - само няколко месеца по-късно АБВ и ГЕРБ официализираха техния годеж. Тогава? Троловете май са говорили истината. Така ще се окаже и утре. Тролът за властта днес е говорител на утрешната истина.

-------------------------------------------------------

Предаването "Деконструкция" системно става гнойна рана на СЕМ, защото част от членовете на този регулатор очевидно стават, лягат и сънуват Петър Волгин. Така на 10.03 тази година започва нова дискусия около предаването. И тогава шефът на БНР Радослав Янкулов казва, че като нищо ръководството на БНР може да премести "Деконструкция" в петък следобед. Заедно с това вероятно и "Конструкция", но понеже не познавам човек, който да успее без да се нашмърка с кокаин да издържи и три минути от предаването на Манолов, то очевидно големият удар е срещу Волгин. Тук следва един парадокс, който си струва да се отбележи. Една част от членовете на СЕМ и най-вече Иво Атанасов възразяват срещу подобно решение. Шефът на СЕМ обаче не обелва и дума. Което подсказва, че властовата цензура мисли нови начини да се саморазправи с мислещата журналистика. Понеже монтирането на един пазарен талибан не помогна "Деконструкция" да бъде заличена, а дори я открои като интересно и смислено предаване, сега очевидно големият опит е Волгин да бъде изтикан в девета глуха, за могат либералните мислители да си ядат черния хайвер в събота на обяд без покоят на портфейлите и душите им да бъде смущаван от някакви радикални размисли. Не разбирам и позицията на шефа на БНР Янкулов. Той твърди, че трябвало да има сътрудничество между двамата водещи, разбирай Волгин и Манолов. Братче, това е все едно да твърдиш, че трябва да има сътрудничество между концлагерист и шеф на концлагер. Единият се бори яростно срещу телените мрежи на налудничавия капитализъм, а другият просто пише есета за триумфа на пазарното мракобесие. Какво сътрудничество, какви пет лева? Но това пак поставя големия въпрос - очевидно, когато някой се осмели да рути основите на системата, той става неудобен. Неудобен не само за папионките, но и за техните господари.

--------------------------------------------------------------
Мария Габриел, евродепутатката от ГЕРБ е автор на най-големия бисер днес, който не можем да отнесем към Първи април. Пресофиса на тази шарматна дама пуска съобщение от заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, която е обсъждала Трансатлантическото споразумение. И Габриел казва: "Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще гарантира, че преговорите ще продължат по същия прозрачен начин...". Хахахахахаха! По същия прозрачен начин!!!! Прозрачен?? Едва 7 евродепутати са имали достъп до текстовете. Само преди няколко седмици САЩ забраниха на ЕК да публикува данни от споразумението. Да намериш информация за какво точно преговарят ЕС и САЩ се оказва по-трудно от това да откриеш в кое заведение Делян Пеевски черпи с коктейли Николета Лозанова, но според гербаджийката това е "прозрачно". Това е пълна подмяна на реалността със заклинания. Само че дали са останали още балъци, които да се хващат на този брюкселски новговор, който е пълен триумф на клишето над истината.

------------------------------------------------------

Breaking news! Бойко Борисов си сменя пола. Премиерът искал официално да може да кърми в моловете из столицата. В момента ДАНС спешно издирва бебе, което да се подложи на опасния експеримент...:))))))) Кандидатурата на Цветан Цветанов бе отхвърлена като неподходяща

----------------------------------------------------------

Сутринта в трамвая с двама пенсионери мощно оплюхме Даниел Митов. От моя страна имаше известна сдържаност и спазване на дипломатическия бон-тон, но един от събеседниците ми директно изрази протеста на народа, изразяващ се в използването на думата "дупедавец" по отношение на американския чиновник на българска служба. После преминахме в остри нападки последователно към
1. Премиера.
2. Военния министър.
3. Ивайло Калфин.
4. Към цялото световно положение и най-вече Барак Обама

Слизайки от возилото се замислих, че ако с нас в трамвая е пътувал някой психодесен сигурно през цялото време е треперил, че вижда сцени от хибридната война. Хахахахаха!

----------------------------------------------------

Хохохохохо, Бойко Борисов навлиза в плаващи пясъци. Значи - на 6 юни Цветан Василев отишъл да му се извини. Не да го предупреди за това, че дългите ръце на Пеевски се протягат към КТБ, а да му се извини. Брех, брех, брех. Познавайки нарцистичната същност на настоящия премиер нали си представяте как, ако срещата им беше за извинение, сутрешните блокове на телевизиите и обожаващите властта журналистки щяха да пишат дълги анализи на тема - даже мустакатия банкер са извини на небесния представител на ГЕРБ. Има нещо много измислено в това изтръгнато насила признание. Интересно как тази широка душа, която иначе създава усещането за пълен показ на живота си, трябваше да бъде притиснат от едно интервю, за да признае за такава среща. Сега чакам с интерес следващо интервю на Цветан Василев, защото очевидно той е единствения, който знае къде да натисне Б.Б, за да го накара да признава и да говори...Да не се окаже, че след ново интервю Бойко да си спомни, че освен извинение са играли и белот, а? Хахахааха :)))))

-----------------------------------------------------------

"Аз понеже имам големи гърди само за кърменето в мола не ме е питал някой". Бойко Борисов. Майката-кърмилница на народа :)))))

---------------------------------------------------------

Чета една информация, че новата власт е пуснала обществена поръчка за кетъринга на авиотряд 28 на стойност над 50 хиляди лева, която включва 12 годишно уиски, синьо сирена, калмари, скариди, папая и разни други деликатеси, защото сами знаете - стомахът на българската власт е нежен, деликатен, изтънчен, тя не може да яде това, което нагъват пролетариите всеки ден, а трябва да показва класа и кулинарни висоти. Само се чудя защо в менюто за авиотряда са скрити основните специалитети, които хапва властта. Ето ги и тях:

Кълцан реформатор с паниран лук и полят с шампанско

Абеевеец на скара с картофки соте и майонеза

Патриот на котлети с с къри и люти чушлета

Не обикновено меню, а направо европейско угощение :)))

-----------------------------------------


Хахаха, изключително актуален виц. На вниманието на здравния министър Петър Менгеле:

Две жени си говорят и едната споделя:
- Довечера мъжът ми иска да се облека като медицинска сестра, за да му изпълня една фантазия.
- Каква?
- Че е здравноосигурен. :)))

-------------------------------------------------

"Партията трябва да бъде гръбнакът за държавността, която всички очакваме". Цветан Цветанов. Хахахаха. Нека да оставим настрани тоталитарното звучене на тази фраза, която вече си фантазира, че между ГЕРБ и държавата няма никаква разлика. Сетих се за едно стихотворение на Борис Виан "Аз ще умра от рак в гръбначния стълб". И сега се замислих, че Цветанов може би описва бъдещият летален край на отечеството. Защото ГЕРБ не е партия, а ракова клетка и, ако тя трябва да стане гръбнакът на държавата, още отсега се гответе за болезнени гърчове, зловещи болки, полицейски кубинки и извънредно законодателство :))

-------------------------------------------------------

Само на мен ли ми прави впечатление това, че по темата за БТК и други предприятия Радан Кънев и Делян Пеевски са на едно и също мнение. Кой, кой, кой, кой е другарче на РБ? )))

------------------------------------------------------

Анонимен фб-хейтър: "Радан е комунист. Иска запор на акциите на компанииите, които са продават от частник на частник. Гони преки чуждестранни инвестиции от държавата с тази си пряка намеса в икономиката. Тия десебари един Мизес не са прочели през живота си". :)))) Нямам какво да добавя. 25 години воюваха срещу държавата, а сега, когато видяха дебелия се питат къде е тя. Убихте я, милички!

-------------------------------------------------

"От гледна точка на САЩ избягалият президент на Йемен е легитимен, а избягалият Янукович - не. Янукович просто нямаше нефт". Лев Щарански :))

------------------------------------------------

"А сега по същество. Очевидно сме им бръкнали дълбоко и болезнено и това е само началото. Мушмуроци, с Радан играем гръб в гръб и Ви чакаме. Елате повече!". Коментар на Петър Москов по отношение на една статия, че измества Радан начело на Реформаторския блок. Знам, че не е редно да го казвам, но, моля ви, не му давайте достъп на тоя до шкафовете със забранени лекарства. При това, когато лекар употреби фразата: "бръкнали дълбоко и болезнено" не бива да се учудва, че прякорът Менгелето му се лепва като плюнка на плакат на Реформаторския блок :))

No comments: