Wednesday, July 22, 2015

Минижупът като съдебна реформа - как функционира психодясното




Психодясното отдавна е елемент от психиатричния пейзаж на софийските потайности, околности и изтрезвители. Но смятам, че автентичният електорат все още не наясно с механизмите по които работи тази лудост. Трудно е човек да се ориентира в грантовата логика, най-малкото, защото почти никой в тази държава освен тези паразити не получава пари, за да не работи. И понеже на хонорарния лист на "Америка за България" са се наредили подобно на шимпанзета на палма, доста маймуни, дайте да опишем как точно работи писходясното. Важно е да се знае това, особено с оглед на слюнките, които хвърчат из медиите и писъците, които ни заливат всеки път, когато някой попита какво точно работи Асен Генов, или пък Антоанета Цонева.



И така, какъв точно е механизмът на действие.  Взимаме един важен, но страничен проблем и го превръщаме в светая светих на градските сноби. Например - "време е фризьорките да ходят само с минижуп на работа". След това се натиска бутонът за действие.
Първо се активират блогърите. Нервната акула пише сълзлив текст, че докато на фризьорките се забранява да си показват краката, това общество на потни мачовци винаги ще бъде под ботуша на Кремъл и Путин ще коли и беси у нас. Иво Инджев се включва със статия - "Фризьорките с дълги поли - последния остатък от съветския социализъм". Иван Кръстев дава дълбокомислено интервю пред "Дневник" със заглавие: "Провалът на минижупите при фризьорките ще отвори път за политическия екстремизъм". Илиян Василев ще напише безкраееееен геополитически анализ в който ще докаже, че дългите поли при фризьорките досега са пряко следствие от монопола на "Газпром" на европейския пазар и опит за намеса на Кремъл в автентичните пориви на българската еротикъ. "Кога ще отстоим своята идентичност и суверинитет от ръцете на рубладжиите. Министър Николай Ненчев като активен минижупец подкрепя тази прогресивна кауза, защото Ненчев е Той, а дългата пола е КОЙ", ще напишат в сайта си от реформаторското БЗНС. Ивет Добромирова ще напише яростен статус, че баба й партизанката всъщност се е борила не за социализъм, а за минижупи при сервитьорките и ще нарече "гниди" всички, които не се съберат в името на прогресивната кауза пред парламента.
След това Протестна мрежа подхваща акция - "Търсим поне 160 фризьорки, които да бъдат с минижуп". Идеолозите на групировката минават по всички телевизии и твърдят, че всеки, който е против тази кауза е слуга на олигархията и лакей на КОЙ. Веднага се намира някой тежък либерално-грантов анализатор, който в "Дойче веле" да даде мнение, че българското общество е разядено от тежък патриархално-битов дискурс, но модерните граждани вече не искат да търпят тоталитарното иго на дългата пола. Юлия Берберян се появява в сутрешен блок и твърди, че дъщерите й играели тенис с мини-поли в знак на протест срещу нечовешкия комунизъм, който ги тъпчел с пари и привилегии по най-гнусен начин. Едвин Сугарев обявява гладна стачка докато и последната сервитьорка на тръгне с къса пола. След това обявява, че ще напише седемтомно разследване за комунистическите далавери на шивачите на дълги поли и ще издаде стихосбирка "Откачалката си иска своя розов минижуп".
Парламентарната група на Реформаторския блок чете декларация в парламента. Радан Кънев казва, че централният въпрос на нашето общество е докога няма да виждаме краката на фризьорките и допълва, че гражданите вече се борят за ценности, а не за някакви презрени социални права. Виктор Стоянов кара филхармонията да изпее заедно с Васко Кръпката песента - "Ти си моята фризьорка, аз съм твоят минижуп". Огнян Минчев изригва във ФБ, че путинистките отрепки се опитват да спрат волята на българското общество, но фризьорките с минижуп са последния шанс за отстояване на националната идентичност и ценности. Калин Янакиев пише статия в портал "Култура" - "Евроатлантическата телесност срещу евразийския дискурс в контекста на хибридната война".
Феновете на ДСБ почват да пишат с хаштага #ShowMeYourLegs, за да покажат, че нямат нищо общо с българските селинджъри, които не само имат наглостта да не знаят английски, ами и нехаят за най-важния въпрос във вселената без който мирозданието ще рухне. Преподавател от НБУ обявява, че с фризьорки без къси поли България директно отива в евразийските лапи на газовата мечка и на нейния върховен Сатана. "Представяте ли си сега, ако не бяхме в ЕС - щяхме вече да сме задължени да носим бурки", казва проф. Евгений Дайнов в революционно есе с мистичен характер. Българските либертарианци и следовниците от сектата на Айн Ранд и богаташите от последния ден почват да твърдят, че етатисткият социализъм, който задушава свободния дух на предприемачите и болшевишки ги принуждава изобщо да плащат данъци са довели до комунистическия консерватизъм без който икономиката не може да дръпне. Институтът за пазарна икономика праска анализ, че държавата всекидневно губи по 790 милиарда долара от това, че фризьорките не носят минижупи и допълват, че Стиглиц и Кругман са комунистически агитатори и нищо не струват, защото тройкаджиите от УНСС в ИПИ са къде-къде по-качествени икономисти.
Свиква се протест пред парламента. 25 души начело с Йоло Денев викат срещу путинисткото мракобесие. "Дневник" пуска специална рубрика: "Скандалът с минижупите". В Медиапул се прави разтърсващо разследване "КОЙ блокира новите минижупи".
Психодясното изтрещява...


No comments: