Friday, October 16, 2015

Блясъци по виртуалното небе I






Някои мнения почват да ми идват нанагорно. Имаме нарушители на границата, група от над 50 човека, които не се подчиняват на заповед да спрат. В тази ситуация според някои хора "Гранична полиция" е трябвало да сервира кафе и вечеря на нарушителите, а след това да ги придружи учтиво до гръцката граница и да ги пусне да си продължат екскурзията ли? Досега бежанската вълна ни подминаваше, защото България пази добре своята граница и спазва процедурите, които други държави никак не искат да спазват. И заради това огънят срещу "Гранична полиция" е налудничав. Те си вършат задълженията. Но, ако чуят още 9-10 мнения какви престъпници и убийци са не мисля, че ще имат мотивация да продължат да го правят.
И най-важното - ген. Атанас Атанасов започва да се очертава като една от основните заплахи пред националната сигурност. На базата на абсолютно никакви доказателства той започна да твърди, че убийството е умишлено, че е направено едва ли не с цел да се нажежи политическата обстановка у нас. Такива хора трябва да си пият редовно хапчетата. Рано сутринта в сутрешния блок на Канал 3 Атанасов отказа да се включи в разговор в момента в който видя, че в студиото има опоненти на неговата теза. В студиото бяхме аз и Тома Биков. Не мисля, че някой искаше да се кара с него, но когато хвърляш димки и не искаш никой да ти пречи, значи мнението ти е безкрайно съмнително...

-------------------------------------------------------


Любовта между Жан-Клод Юнкер и Бойко Борисов вече влиза в гореща фаза. Почна се с нарисувани сърчица, а днес вече е на емоционалното ниво на турски сериал. Чета, че Юнкер днес е казал: "Борисов е златното момче на България". Едно не мога да разбера, братче. Като е толкова златно - вземете си го в Брюксел и му се радвайте, глезете си го и му слушайте мъдрите речи. На нас той ни е писнал като песен на Джорджано. Не, по-зле. Писнал ни е като самия Джорджано...:))))


----------------------------------------------------

Добре е, че бяха думите на Сергей Лавров за премиера, за да прочета какво точно е казал Бойко Борисов пред Американската търговска камара в България. Попаднах насред галактически хаос от беснотия. Впечатлиха ме думите: "Говорим за американския бизнес в България - добре дошли сте, полагаме огромни усилия, толерираме го, дори когато не е много за толериране. Когато са направени договори, които дори ме е срам да ги чета, ние ги толерираме...".
След тези думи очаквах гневна статия в "Капитал" заради това как петата колона на Вашингтон нарушава пазарните принципи и изкривява пазара като толерира чужд бизнес. Очаквах млади либертарианки на гол протест срещу тази позиция. Очаквах Иво Инджев да напише разтърсващ текст как българската политика с намира изцяло под чуждо влияние. Ама не би... Нали си представяте какво щеше да стане, ако някой премиер бе обявил, че толерира руския бизнес...В думите на Борисов има буквално признание за това кой ръководи външнополитическата линия на страната. За първи път някой министър-председател вербализира основите на лакейството по този начин.
Ама заради това обичам България. Тук истината е изкривена до такъв мащаб, че се налага да я чуваме отвън.

-----------------------------------------------------------


БНТ е велика медия. Ама велика ви казвам! Толкова е добра, че едвам дишам от възхищение. От всички възможни военни в тази страна, от всички възможни военни специалисти, от всички специалисти по отбрана, те избраха да поканят руските удари в Сирия да коментира някакъв кадър от организация на име "Съюз на офицерите от резерва “Атлантик". Йеееееееееееееее! Ето това означава да си правоверен до пръсване :))))

-----------------------------------------------------------------

С удивление научих тези дни, че лицето Делян Пеевски е водач на листата на ДПС за общински съветници във Велинград. Някои хора не се наядоха, мама им стара. Но струва ми се, че лицето се е объркало. Братче, това е градът на Пеева, не на Пеевски :)))



Чувствам гордост. Хакимчето взе първият си грантов скалп тези дни и един грантаджия (чието име не ще спомена от страх мойта песен да не оскверня) я блокира след като бе разоръжен, победен, разгромен и наритан. Бойте се, пиявици, в квартала има нов обеззаразител :))))

------------------------------------------------------------------------------------

Според ефектното определение на Тихомир Чергов - "Путлер тази сутрин не се е къпал с топла вода, а с горещите сълзи на протестъри, грантаджии и десебари" :))))))) Eто къде е тайната на вечната му младост :)))

-------------------------------------------------------------------------------

О, йееее! Любимата земеделка на народа, евроатлантическото цвете на Николай Ненчев Цветелина Сърбинска била кандидат за общински съветник от Реформаторския блок. За всички които се чудят коя е тази дама и защо си губя от безценното време да я рекламирам ще припомня, че именно на нея дължим бояджийския тероризъм срещу паметника на антифашистите на "Позитано" и заради това призовавам всички свободни граждани да изпълнят буквално лозунга й и да вкарат малко цвят по нейните плакати. Благодарение на героичните усилия на госпожа Сърбинска вече има съдебно решение, което приравнява вандализма с политическата позиция - така че шарете смело, изкажете позиция, покажете на тия реформатори как точно се прави цветна революция с маркер в ръката...:))))))

-----------------------------------------------------------------

Въпреки всичко аз не смятам Обама за лош президент. Но е факт и това, че той е в лека паника, обърква се и говори пълни глупости. Последната от тях звучи така: "Когато станах президент, Украйна беше ръководена от корумпиран президент, който е марионетка на Путин“. Йес. Колко е готино, когато опорните точки ти ги готвят хора, които пет пари не дават за фактите. Обама беше избран през 2008 година. Встъпи в длъжност през 2009 година. Ама президент на Украйна тогава беше Виктор Юшченко...:)))) Сега остава Обама да каже, че Оранжевата революция също е била дело на Путин. Оох, Барак, не поставяй на такива изпитания моите симпатии към тебе :))

-----------------------------------------------------------

Кратък коментар на интимните снимки на Борисов с Туск. Ето това е премиер за пример. Не успя да свали Меркел, а стигнаха само до "гореща точка" и ето решил е да не се отказва и да пробва с Туск. Тази харизма все някъде трябва да избие, нали? :))))

-----------------------------------------------------------------

Две наблюдения на легендарния Андрей Бабицки. Едното ще преведа, другото ще оставя без превод, за да не наруша великолепната ирония, тънкият хумор, ехидната философия и блестящият изказ на Бабицки с дърварска намеса.

Първото наблюдение е:

Нобеловият комитет реши да участва в конфликта в Украйна на страната на ИДИЛ

А второто е една характеристика на дисиденстващия руски журналист Олег Кашин, един доста глупав и нарцистичен човек, който Бабицки е заковал за стената с репликата:

"Он человек-клитор, сложивший бессистемную палитру реакций на самостимулирование эрогенной политической зоны". :)))))

------------------------------------------------------------------------------

Малко познавам творчеството на новата Нобелова лауреатка Светлана Алексиевич. Преди доста на брой години в списание "Факел" (откакто това списание не излиза светът стана с една идея по-мрачен) бяха превели нейния документален роман "Цинковите момчета", разтърсващи истории за афганистанската война и още по-разтърсващи истории не за тези, които се прибраха в цинковите ковчези, а които оцеляха...С други думи аз съм склонен да видя в наградата не само временната политическа конюнктура, а истинския жест към една писателка, която е превърнала войната в основна тема на своите текстове. И бай дъ уей през пролетта на тази година в сайта на списание "Аспекто" Иво Христов беше превел брилянтно текста й "Най-трудно се умира рано сутрин" в който са събрани автентични истории за Втората световна война от гледна точка на тези, които бяха нападнати, които се сблъскаха с истинския ужас, но оцеляха и победиха. Мисля си, че всеки десен историк в България трябва да прочете този текст, та дано поне малко се осъзнае какви ги плещи. Защото като отвори текст на някой от психодясното човек остава с впечатление, че Хитлер е нахлул в СССР, защото е бързал да отиде на партито по случай рожденния ден на Сталин...

--------------------------------------------------------------------------

"Капитал дейли" обясняват руската намеса с "вакуума, който САЩ били оставили". Представяте ли си - да оставиш едни народи да си живеят спокойно и сами да си решават съдбата е оставяне на ВАКУУМ!!!". Юрий Борисов :))))

-----------------------------------------------------------

Гугъл транслейт е най-великото нещо на земята. Вижте как е превел едно изречение от злополучното интервю на хер Радан Кънев: "Кънев е съпредседател на буржоата "Реформа блок", младшият партньор на Българската ГЕРБ на (Граждани за европейско развитие на България)". Буржоата "Реформа блок", братчееее, дори аз не бих могъл да го кажа толкова точно :)))

--------------------------------------------------------------------------

За пореден път попаднах на статия, в която се прави аналогия между операцията на СССР в Афганистан и тази в Сирия. Три листа няма да ни стигнат да изброим разликите. Но нека да посочим основната - в момента Москва не се опитва да налага определена политическа линия на Сирия, а брани съюзник. Бомбардира "ислямска държава", защото знае, че ако не се справи с нея днес в Сирия, утре ще се бори с джихадистите на своя собствена територия. И изобщо кой плосък ум роди опорната точка СССР преди и Русия днес.
Страната, която най-много прилича на маразматичния Съветски съюз от брежневското безвремие е САЩ и то не поради имагинерната слабост на Обама, а защото САЩ са в плен на съветската илюзия, че техните ценности и подходи са приложими във всяка една точка на света. Когато се опитваш на напъхаш толкова много отделни и различни страни в твоята матрица няма как да не получаваш чудовища като резултат. Аналогията е повече от стряскаща, братче. Защото точно както навремето в загниващия СССР Политбюро се опита да извади най-свежия от редиците си, за да поправя общите недъзи на държавата и света, а той прецака всичко, сега САЩ са се втренчили в животинската жизненост и поведение на Доналд Тръмп като начин Америка да върне своя блясък. Дали американската перестройка обаче няма да им заседне в гърлото. Вземете си пуканки и гледайте...:)))

--------------------------------------------------------

Хакимчето вече е бясна...А диетата й почва едва утре :)))) Но вероятно изразеното от нея желание да бомбардира половин София може да се тълкува и в положителен смисъл нали? :))

-------------------------------------------------------

Бойко Борисов съобщава какво ще направи Плевнелиев. Че щял да наложи вето върху точката за отстраняването на Йордан Бакалов, защото той (Той бе, самия Той) много харесвал Данчо. Не е ли готино? Говорете ми след това за независимост на президента. И за това, че бил самостоятелен играч. Жалко ми е само за психодясното. То толкова иска да вярва в Плевнелиев, че бедното склонно е да си затвори очите, че техният любимец си има една-единствена любов - и това е Бойко Борисов :))

------------------------------------------------------------

Много ме кефят нашите евроатлантици. Грантаджийските схеми са подложени на невиждано напрежение, защото техните клишета за обяснения на света рухнаха като маратонец, който е изпил пет бири преди да почне да тича. И сега спешно трябва да се променят опорните точки, защото иначе ще им пресъхнат потоците и ще трябва, о, ужас, да си намерят истинска работа. И кой се оказва виновен сега - Обама! Обама мама бейби прецакал Запада, защото изглеждал слаб и нерешителен. Забелязах, че всички папагали започнаха да го повтарят като мантра. Почвайки с Гари Каспаров, хахаха и свършвайки със Соломон Паси. Това е спецефект. Значи слабостта на САЩ не се дължи на изначално прецаканата им външна политика от поне 20 години насам и имперското самочувствие, че могат да налагат нов световен ред, ами Обама бил виновен. Все едно, ако се появи някой кръволок начело на Белия дом изведнъж американската позиция ще се озари с ангелски блясък, непоклатим морал и небесна доброта. Обама обаче е в много лоша позиция, защото очевидно започва сатанински танц върху неговите кости, за да му стоварят вината за големия американски провал. Проблемът на грантовата агентура по целия свят обаче е, че наследникът на Обама също няма да може да направи много, за да спре промяната. Твърде много хора загряха къде е проблема...:)))

-----------------------------------------------------------

Американски въздушен удар унищожи болница в афганистанския град Кундуз и уби над 30 души цивилно население - болни и лекари. Ироничното е това, че ударът дойде от тези, които само преди два дни лееха сълзи, че руснаците убивали цивилно население и "умерена" опозиция в Сирия, което в крайна сметка се оказа доста невярно. Ударът срещу болницата обаче е истински. Убитите цивилни са реалност. Американското състрадание към цивилните жертви се оказа поредният им двоен стандарт. И само да припомня - US-армията е известна с цивилните си жертви. Можем да припомним ударите срещу китайското посолство в Белград и срещу сръбската национална телевизия през 1999 година. Същата година американците нанасяха удари и срещу Ирак, което накара писателят Ървин Уелш да напише следното изречение в един свой разказ: "Пльоснах се върху леглото като американска ракета връз багдадски дом за сираци"...Нищо старо не е забравено.

------------------------------------------------------------------------------------

Барак Обама има нов повод да се черви. Представяте ли си колко трябва да е отчаяно положението, че иракският премиер Хайдер Ал-Абади не само приветства руските удари над ИДИЛ, но и каза, че мисли дали да не отправи официална молба към Русия да удари главорезите и на иракска територия. И това го казва управникът на американският протекторат Ирак, който очевидно с очите си вижда, че американците не воюват с ИДИЛ, независимо какво дрънкат официално. Това е иракската трагедия - да си принуден да търсиш външна сила да се справиш с официалните си "освободители" :))))

----------------------------------------------------------------------------

Кървавият ботуш на Сатрапа от Кремъл вчера освен бомбардировки при които са убити 250 хиляди бременни жени, 2 милиона души цивилно население, 150 хиляди монахини, 540 хиляди девици и около 700 хиляди проповедника за мир, посече и свободата на словото. При бомбардировките са загинали и трима членове на "Ислямска държава", които в момента на руското зверство са упражнявали свещенното си право на свободно слово като са снимали клип в който обезглавяват трима заложници. Путлер отново доказа, че мачка всички свободи на хората и че имперските му ботуши тъпчат свещенната демокрация! Докога ще търпим тоя да се гаври със свободата? Je suis главорез! :))))

----------------------------------------------------------------------

Нашите евроатлантици твърдят, че когато руските информационни агенции лъжат това е хибридна война. Уляля, а какво правим, когато западните медии масово лъготят (като с информацията, че Москва е поискала от САЩ да изтегли самолетите си от сирийското небе)? Какво е това? Хибридна свобода ли?

---------------------------------------------------------------------------------

"Не се страхувам от смъртта, страхувам се само от сълзите на майката и сълзите на любимата". Шиитска народна пословица. Намерих я в записките на кореспондента на "Комсомолска правда" Дмитрий Стешин от Сирия. Казал му я един местен от радост при новината, че руснаците бомбардират ИДИЛ...


------------------------------------------------------------------------

Чакам кога ли психодясното ще излезе с лозунга: "Je suis ИДИЛ" :)))))))

------------------------------------------------------------------------

Вече 20 души ми пращат поста на др. Тони Филипов, в който тоя пич се хвали на света как ме е изтрил от френд-листата си и обяснява какво "аматьорче" съм в сравнение с неговия титаничен журналистически талант. Мислех, че не трябва да коментирам действията на някакъв случаен човек, но очевидно се налага. И моят коментар е само този и е леко нарцистичен. Разбираш, че си станал известен едва тогава, когато знайни и незнайни капути се хвалят, че са имали "героизма" да те изтрият от листата си. Докато това се случва, аз съм спокоен, че позициите са ми правилни, мислите чисти, идеите светли, а кредитите големи... Щях да се тревожа, ако не ме триеха и не ме наричаха "аматьорче", защото тогава щях да бъда досадно удобен...

----------------------------------------------------------

В края на март 2014 година в своя реч в Хага по време на спешна европейска обиколка в стил damage control Барак Обама обяви: "Русия е регионална сила, действаща заради слабост". Европейската медия на статуквото Дойче Веле веднага побърза да прасне бегръбначен коментар със заглавие "Защо Обама е прав". В него политиката на санкции, която бе пусната в ход се разглеждаше като полубожествено решение и се твърдеше, че само до няколко месеца Русия ще коленичи, обляна в сълзи, разкаяние и западничество.
Като гледах вчера театралните опити на Обама да препотвърди ролята на Америка като своеобразен председател на земното кълбо (по сполучливия израз на футуриста Велимир Хлебников) си казах, че неговата реч е най-доброто доказателство, че миналата година американският президент е дрънкал врели-некипели. Човек не се опитва да показва мускули пред една "регионална сила". Една регионална сила нямаше да бъде изслушана пред пълна зала в ООН. Нещо повече една "регионална сила" нямаше да обере всички точки в политическият сблъсък. Защото Русия предлага решение на проблема, а Обама, уви, неговото отлагане във времето. Асад е проблем, но ИДИЛ е с пъти по-голям проблем и световната общност най-накрая започна да го разбира, защото бе посетена от призрака на виновното минало, когато американците правеха каквото си искат със света. Това, че Русия не е регионална сила си личи и от злостните коментари на нейните противници - дори и тези, които обикновено изригват като пиратки, когато пишат за Путин, сега вече признават, че близкоизточния възел не може да бъде разплетен без Русия. И Русия постигна това по време на санкции, а и на "тотална международна изолация", както пишеха удобните медии. Пфуу, да им се ненадяваш на тия регионални сили беее! :)))

------------------------------------------------------------

Вече всеки дъжд в България се превръща в бедствие... Май трябва да наричаме последните 25 години не преход, а с истинското им име - потоп.

----------------------------------------------------------------

Скандалът с немския концерн "Фолксваген" показва единствено и само колко е важно големите корпорации и мултимилиардният бизнес да бъдат контролирани от строги регулации. Оставен сам на себе си и без контрол едрият бизнес затъва в лъжа след лъжа в името на големите печалби. Не му пука нито за въздуха, нито за климата, а още по-малко за клиентите. "Фолксваген" са излъгали за 11 милиона автомобила. 11 милиона, братче, богаташите не си играят на дребно. Нещо повече - в името на голямата лъжа те са конструирали устройство, което прикрива проблема със замърсяването на техните автомобили. Ама като слушате изперкалите либертарианци в техните приказки едрият бизнес все е ангел небесен, воден от "нежният и чист" мотив на печалбата. Печалбата обаче не е чист мотив, ако не се контролира. Тя причинява зависимост като от кокаина. В името на печалбата тия са готови да лъжат и мажат...
Ситуацията е следната. Регулацията е необходима на едрия капитализъм по медицински причини. Това е все едно психиатър да открие наклонности на масов убиец у някога и след това да се грижи те да не се проявят никога. Без регулации пазарът се държи като алкохолик, който си въобразява, че още една бутилка с водка никак няма да му навреди. Или пък, че едни 11 милиона двигателя никак няма да бъдат усетени в тая безкрайна атмосфера...:)))

-------------------------------------------------------------

Борисов е паниран. БНТ му пуска дъъъълго обяснение какво е искал да каже...Тези бежанци опукаха имиджа на Меркел. Че един Бойко Хотспота Борисов ли ще им се опре...:)))

---------------------------------------------------------------

Думите са безсилни пред загубата на един светъл човек. Заради това вместо изтъркани думи ще почета паметта на Цветан Начев с едно стихотворение, което намерих едва след като той си отиде, тук във ФБ:

КАПКА ОБИЧ

ВСЯКО НЕЩО В КОЕТО СЕ ПРОБВАХ
БЕШЕ ОБЛАК В НЕБЕ АЗ-НАТРАПНИК
И НЕ БЯХ ДАЖЕ ДЪЖД В ТОЗИ ОБЛАК
НЕ УСПЯХ КАТО ОБИЧ ДА КАПНА.

САМ СЕ ВОДИХ НА СЦЕНАТА В КЛУБА
А МЕ ГОНЕХА С ЯРОСТНИ ПРЪТИ
АКО МОЖЕШЕ В МЕН ДА СЕ ВЛЮБИШ
ЩЯХ ДА СТАНА НАТРАПНИК В СЪНЯ ТИ.

НЯМАХ ПЪТ ДО ОЛИМП ДА ОТСКОЧА
С БОГОВЕТЕ ДА СЕДНА НА МАСА
НЯМАМ ПОВОД ЗА ПАМЕТНА ПЛОЧА
И Е ЯСНО ЧЕ НЕЩАТА ТАКА СА.

ТЪЙ ЧЕ НЕКА СИ ПИШАТ ТРАКТАТИ
И БЕРАТ СВОЙТЕ РОЗИ ОТ ХРАСТА.
ТУК ВЪВ БОЯ НЕ СЪМ СЕ НАТРАПИЛ
ПРОСТО ТУК СИ Е МОЕТО МЯСТО.



Сайтът "Фактор", който твърдо заема празната неонацистка ниша в българското обществено пространство, сам се е назначил за хроникьор на хибридната война на Русия срещу България. Понеже обаче доказателства за такава няма (неонацисткото дясно брои за хибридна атака всяко мнение, което не съвпада с неговото) тази медия се вижда в диво чудо откъде да сътвори събития. Резултатът е грандиозен. Вчера изтече дописка с култово заглавие "Руското консулство в Русе се изгаври на Царевец с Деня на независимостта". Авторите на дописката мелодраматично обясняваха, че пореден руски казак се е изгаврил със святата фигура на президента и демонстрирали имперско самочувствие. И тъкмо човек очаква да разбере как руснаците едва ли не са се добрали до величавите тайни на българския ремонт на МиГ-овете, когато схваща, че имперското самочувствие идвало от там, че консулът на Русия в Русе Владимир Климанов поставил венеца си на паметника върху венеца на президента. Каква чудовищна наглост! Каква политическа мизерия! Каква разтърсваща хибридна атака! Къде е Външно, спи ли? Не види ли Митов какви гаври се вършат с националното тяло на България?
Днес следва ново диво погазване на бг-евроатлантическото самочувствие. Имперските гадове в Камчия, ох, сърцето ми се пръска от възмущение, се изгаврили с България. Тия мръсници открили...паметник на Толбухин. Това е направо химическа хибридна война. 10 десни интелектуалци се отказаха да пият по пета водка в знак на протест. Каква ли ще е следващата атака на мръсните рашки? Сигурно скоро ще излезе новина, че Исаков е погазил националното достойнство, защото е решил да си върже обувките точно на великото място на което Методи Андреев за първи път е бил споходен от политическо видение :))))

-----------------------------------------------------------------------------

Сутрешните блокове на телевизиите вече се правят без грам въображение. Едноизмерни реакции на и без това плоската българска политика. От агенциите днес разбирам, че телевизионните номади за пореден път са обикаляли призори, за да говорят за промените в Конституцията. И това по всички телевизии едновременно. Все едно наведнъж да ви треснат триста грипа. Това е ефектът. Но като знам какви нещастни, жалки и исторически компромисни промени се задават на хоризонта, като виждам как дори и психодясното, което принципно няма нужда от дрога, за да халюцинира не може да им се зарадва по никакъв начин, правя една прогноза. Само след година и половина никой няма да се сеща за тези промени. Или, ако се сеща, ще е единствено някой Реформаторския блок, за да каже - "Гадните комунисти ги приеха тези промени, за да досъсипят съдебната система" :))))))

---------------------------------------------------------------------

Готин виц:

Георги Лозанов се оплаква на жена си:

- Абе, тия хакери са станали много интелигентни. Разбили са ми паролата на пощата, но нямам представа как са се досетили, че съм сложил за парола годината, в която папа Григорий IX канонизира Свети Доминик - 1234 :))))))

--------------------------------------------------------------------

Чета интересна новина. Изборният резултат в Симитли (същота тази географска локация за която народния поет мъдро се бе изказал така: "Слънце грее, дъжд вали, яж ми .... Симитли") вече бил ясен. В общината бил регистриран само един кандидат - настоящият кмет Апостол Апостолов. Апостолов е независим кандидат и е подкрепен, сега се дръжте за столовете, защото ще друса, от ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака". Извън тази коалиция категорична подкрепа за кмета са дали още над 40 партии. Слънце грее, дъжд вали, каква утопия е Симитли! Според мен трябва да настояваме този град да бъде вписан в книгата на "Гинес", защото той ни чертае светлото бъдеще на политическият модел на страната. Всички партии се сливат в една, всички вдъхновено подкрепят едни и същи кандидати. Бойкоборисовщина до повръщане. Цветановщина до пълен потрес. Едно непреходно политическо щастие. А, да, нека да припомним, че кметът на Симитли е толкова велик, грандиозен, успешен, уникален и небесен, че съвсем наскоро неговият зет удари печалба от 7 милиона от тотото. Разбрахте ли, лузъри? Не стига, че вече е кмет, ами и богът на тотото го обича. Дали този бог също е включен в коалицията, която подкрепя Апостолов? Слънце грее, дъжд вали, всички те обичат, Симитли! :)))
---------------------------------------------------------


Чета американски анализи колко е неморален плана на Путин да се бие с терористите в Сирия, ама колко е коварен, гаден, предварително обречен, демоничен, черен, подъл...Казвам ви няма да се учудя, ако тази година САЩ предложат Ислямска държава за Нобелова награда за мир :)))

-------------------------------------------------------

Правя си колекция от теории за бежанската вълна, които спокойно могат да бъдат издадени в една по-разширена "Енциклопедия на бг-евроатлантическата потрес". И така ето кратко резюме на някои по възвишени прозрения.

За бежанската вълна са виновни

1. Гадът Джулиан Асандж. Той пуснал американските дипломатически телеграми, арабският свят се ужасил, излязъл по улиците, направил "Арабската пролет", а след това почнал да емигрира... (Иво Инджев)

2. Владимир Путин. Това черно чудовище от Мордор накарало своята марионетка Башар Асад да почне да гони хора към светите земи на ЕС и НАТО и така бежанците всъщност са неговото оръжие за масово поразяване с което мъсти на гордите носители на евроатлантически ценности...(колективното бг-психодясно)

3. Гърците и конкретно СИРИЗА. Тия шибани гадове от началото на годината разсейвали гордата Европейска комисия и не й позволявали да се концентрира по проблема с бежанците и така вълната дошла до границите незабелязана... (Капка Тодорова)

4. Самите бежанци, които идват от едни лузърски страни, където не заслужават свобода, защото не са дорасли до гордата бяла раса, създала такива екстри като автомобила, двигателите с вътрешно горене и масовото унищожение... (Иво Беров)

5. ООН като такова. ООН било изчерпано, ама като се създял нов световен ред, проблемът с бежанците ще бъде разрешен...(Георги Коритаров)

Как пееше бардът на новото време Криско - А..а..а, алелуя, бейби! :)))

------------------------------------------------------------------------

Един политически съвет: ако някой иска да прави преврат сега е подходящият момент. Щото половината буржоазия така или иначе е в чужбина и тук са останали само прогресивните елементи...:)))))--

--------------------------------------------------------------------------------------

Сега като отмениха давността за престъпления след 9 септември 1944 година, дали старата кука Иво Инджев трябва да очаква полицейска акция? А дали някоя служба ще просне доносникът Петко Бочаров на пода...Не знам защо, когато дясното заговори за комунизма винаги пропуска доносниците в собствените си редици и минало...:))))


No comments: