Friday, October 16, 2015

Блясъци по виртуалното небе II




Охх, ще се самопохваля. Заплетохме се в един спор за разликите между фашизъм и капитализъм и аз стигнах до едно поетично откровение за това, че разлика наистина има: "Фашизмът е това, което всеки капитализъм иска да бъде, но го е страх да си го признае публично :))

---------------------------------------------------------------------

Моята любима Протестна мрежа, която напоследък се е превърнала във фабрики за сигнали, дали ще подаде сигнал за нарушаване на Конституцията от страна на президента. Днес лицето Плевнелиев номинира двама души за КС, единиято от които е Филип Димитров. Благодарение на виртуалната памет обаче стана ясно, че Ф.Д или Фил Кенеди, както се го боготвореше "Демокрация" в кинжалските му години, не е пригоден да бъде кандидат. И тук не визираме психическата му стабилност, която е силно дискутируема. Става въпрос за друго. Димитров е вписан в Софийската адвокатска колегия от 15 февруари 2002 г. Той има още 2 г. юридически стаж като адвокат във Втора адвокатска колегия (1987-1989 г.). Но дори и да се сумират годините отпреди 1989 г., няма да му достигнат няколко месеца, за да отговори на изискването в конституцията. Точно поради тази причина, припомнят пак паметливи, бившия министър-председател не бе одобрен през 2007 г. за български съдия в Европейския съд по правата на човека. Защо, по дяволите, питам се аз - тия дето най-много крякат как Конституцията трябва да се спазва, я нарушават при удобен повод и то така, че нарушението прилича на опит за изнасилване. И още нещо - лицето Ф.Д, наречен от "Дневник" наскоро "рицар на моралния капитализъм" представлява ходеща метафора за бесноватите сили, които преходът събуди и до днес е въплащение на мракобесието, както и символ на разрушението. Да дадеш на такъв човек да тълкува Конституцията е все едно да пуснеш Владо Кузов в детска градина...:)))


----------------------------------------------------------
Юлия Ал-Хаким: "Абе какво всички честитят първия учебен ден? Това е като на теб да ти честитят първия работен ден след отпуската. И това ми било християни..." :))))))))

---------------------------------------------------------

Офф, напоследък ме е страх да отворя фейсбука. От всеки ъгъл ме дебнат толкова орди от загрижени за християнската цивилизация хора, че човек очаква да пуснат подписка за свикването на нов кръстоносен поход или петиция за това всеки нехристиянин да бъде давен във водите на Средиземно море. Ако християнската цивилизация е толкова крехка, че е в състояние да загине от една бежанска вълна, пък била тя и във вид на политическо и социално бедствие, дайте да разтурваме седянката и да си търсим нов континент...:)))) Но един съвет от мен - фактът, че участваш във филма "Светът е подтискащ и мюсюлмани дебнат да ми сложат бурка от всякъде" не е оправдание за пълзящата ксенофобия, която като отровен газ е превзела част от виртуалното пространство. Сблъсъкът на цивилизациите е възможен, но от това ще изкярят само ония брадатите с автоматите, които стоят в пустинята и разрушават Палмира. С което не казвам, че бежанците не са проблем. Те са социален проблем, който ще е дяволски неразрешим. Но изобщо не схващам притесненията за християнска Европа. Ако беше толкова християнска - щеше ли цялата власт в нея да е дадена на германските банки, а? :))))

-------------------------------------------------------

Бежанците трябва да въздъхнат облекчено от това, че германското гостоприемство вече свърши. Винаги е притеснително германец да те кани да му отидеш на гости. Няма как да знаеш къде точно ще те вкара и кога ще почне да ти мирише на газ...:)))))))))

------------------------------------------------

Голяма победа за Джеръми Корбин. Още от първия тур стана лидер на Лейбъристката партия във Великобритания. Туморът " трети път" най- накрая е мъртъв. Пътят винаги е бил само един. Наляво. :)))

-----------------------------------------------------------
Днес от информация в "Блумбърг" научаваме, че Обама бил недоволен, че България е спряла руски самолети. Точното изречение е: "Президентът на САЩ Барак Обама не е знаел, че Държавният департамент е поискал от България и Гърция да затворят небето си за руски транспортни полети...". Така ли? Държавният департамент бил поискал от България да затвори небето. Ама нали нашето Външно министерство обяви, че това решение било "самостоятелно"? Нали Плевнелиев каза, че лично той бил дал "зелена светлина"? Нали казваха, че България била суверенна държава? От тази информация излиза, че тия пак са лъгали като умопобъркани. Пак са ни разправяли врели-некипели. Пак се оказва, че Плевнелиев лъже още с отварянето на устата си, а Даниел Митов бодро върви по неговите стъпки. И моят извод от всичко това е - да живеят американците! Ако не бяха те ние никога нямаше да научаваме истината, защото естественото състояние на българският евроатлантизъм е безкрайната лъжа...

----------------------------------------------------

Днес наистина е време да си спомним за 11 септември. За онзи почти пролетен 11 септември на 1973, когато в Чили един кървав сатрап, едно чудовище, което ще се пържи в ада като генерал Пиночет смазва надеждите на чилийците за различно и независимо бъдеще. В огъня на този 11 септември изчезват Салвадор Алиенде, великолепният Виктор Хара и още десетки хиляди, които стоят неотмъстени. Този кървав преврат не е направен единствено и само, защото САЩ с години живяха с идеята, че Южна Америка е техен заден двор. Цялото това кошмарно злодеяние бе сторено, за да могат касапите на Милтън Фридман и разни други психомонетаристи да имат държава в която да експериментират налудничавите си икономически идеи и от чийто действия Чили и до днес не може да се възстанови. "Чикаго бойс" нали така им викаха? Тия гледаха как Пиночет потопя Чили в кръв, но дълбоко не им пукаше, защото в тяхната икономика хората съществуват единствено и само като абстракция. На същият този ден Салвадор Алиенде се самоубива в президентския дворец в Сантяго, миг преди да се докопат до него. След това стрелят по него - 30 куршума намират в тялото му. Но вече е късно. Той не попада жив в техните лапи. И, разбира се, след това влиза в историята. Но не трябва да забравяме никого, че САЩ смазаха Чили в името на корпорациите и юпитата, които и до днес като зараза се опитват да заличат виновното минало. От нас зависи да помним и за този 11 септември.

---------------------------------------------------

Време е Петър Москов да се самосезира за казусът "Плевнелиев" и да види дали в Курило няма свободно легло и усмирителна риза. Случаят вече придобива маниакални форми. Днес, доколкото разбирам, ел-президенте се е изкарал основен мотор на забраната над небето на България да минат руски самолети. "Като държавен глава съм дал зелена светлина за всичко, което българската държава направи", са точните думи на Плевнелиев. Прегледах Конституцията за правомощията на президента и вече съм убеден, че този тип халюцинира на живо. Нищо, ама нищо от неговите правомощия не предвижда той да дава "зелена светлина" на такова решение. Сами знаете - в нашият основен закон президентът е нещо като анимационен герой с представителни функции. Тоест - това, което говори сега Плевнелиев е абсолютна измишльотина. Че по конституция президентът няма официално право дори да избере какво ще вечерят неговите гости, пък какво остава да имата думата за прелитащи самолети. Но очевидно в момента тече състезание за това кой от властта ще обере лаврите за слуга номер 1 и призът за творческа креативност за лакеи. Плевнелиев има особени таланти. Спомням си, че беше ходил на несъществуващ митинг на 10 ноември, тъй че защо да не си фантазира как лично той с голи гърди е спрял руските самолети. В мечтите няма цензура :))))


----------------------------------------

28.05.2015 г. - Георги Кадиев: Ако групата на БСП ме изключи, ще напусна парламента.

10.09.2015 г. - Георги Кадиев след изключването си: Засега няма да напускам парламента, тъй като съм единственият депутат от БСП избран с преференции.

Принципност, последователност, честност....:))

-------------------------------------------------

"Ако на 9 септември 1944 г. по българската земя не беше нагазила Червената армия, сега малкият червен принц Тодор Славков щеше да пасе патки в Правец, а Евгения Живкова щеше да е шивачка в Бусманци. Първанов щеше да крепи с летви нужника в Сирещник, а Миков може би все още нямаше да знае какво е водка...", така започва един анализ на някакъв си Георги Георгиев в неонацисткия сайт Фактор.
За първи път виждам някой от психодясното да поставя честно въпроса. Заради това ги е яд на 9-ти. Че лузърите получиха шанс. А беше предвидено тия гадни и безни тъпанари само да си бичат в калта и да не проявават грам политическо съзнание. Този свиреп реваншизъм, примесен с малко лудост и подлютен с отровни слюнки и до днес всяка година съживява образа на тази дата. Именно през кипящата злост и маниакалните опорни точки можем да видим, че отрочетата на комунистическата номенклатура днес се изживяват като духовен наследник на потните фашаги отпреди 9-ти. Не е ли иронично? Аз пък точно заради това харесвам тази дата. Един-единствен път в българската история някой е наритвал богоизбраните елити и им е показал на практика, че са съсипали държавата. Не съм виновен и на психодясното, че с тяхната пародийна омраза събудиха точно обратните чувства на тези, които целяха. Само за 25 години постигнаха непостижимото - докараха народа до чувството за такова отвращение, че знае ли човек - следващата дата на която българската история ще бъде разтърсена може би предстои. Те май заради това и са толкова бесни...:))))

-------------------------------------------------------------------


Като чета последните новини на сайта на реформаторското БЗНС усещам как в мен се зараждат провидчески способности. И заради това мога да си представя следното съобщение и то само след няколко месеца: "Днес по заповед на кремълския сатрап Владимир Путин и след таен план на петата колона рубладжии у нас простатата на отдадения евроатлантик Николай Ненчев алармира по-рано от обичайното и го накара да се гърчи като самолет МиГ след ремонт в Полша. Доблестният рицар, честният управник, ангелът от светлина Ненчев обаче не се поддаде на путинистките провокации на тялото си и се изпика гордо, без да пищи твърде много от болка, за да не дава поводи за радост на Путин и на Кабаева. Ето как гордият български евроатлантизъм за пореден път удържа победа в хибридната война, която се ожесточава от ден на ден" :)))

-----------------------------------------------------------

Има един политически парадокс в "смелото и самостоятелно" поведение на Външно министерство и цялото правителство покрай отказа да пуснат руски самолети над наша територия. Министър Перукан твърди, че България ги била спряла, защото те носели оръжие. Приемаме, че гаднярът Путин е заплел интрига и е излъгал доблестната евроатлантическа власт. Окей, ама те носят оръжие, защото Русия очевидно се готви за операция срещу Ислямска държава. Спирайки оръжията за тази операция ние всъщност помагаме на Ислямска държава и призракът на Абу Бакр ал Багдади трябва да прати поне три девственици от отвъдното като дар на Даниел Митов. Стига, разбира се, Даниел Митов да знае какво точно трябва да прави с тях. Ако пък в самолетите не е имало оръжие, а наистина хуманитарна помощ - то българската държава се превръща в съучастник в разгарянето на хуманитарната криза в Сирия, което е поведение на пълни тъпанари. И в двата случая "самостоятелното" решение все ни води до гадни изводи...

-----------------------------------------------------------

Четем в новините, че България е отказала на Русия въздушен коридор за оказването на хуманитарна помощ на Сирия, както и че посолството на САЩ в Атина е настояло гръцката държава да не дава небето си на руснаците. Външното министерство истеряса от някои подозрения и обяви, че не взима решения под натиск. Да бе, братче, вярваме - навикът на слугата вече ти е втора природа.
Причина за отказа - от Външно се съмнявали, че истинският товар е хуманитарна помощ. Ееех, какви шерлокхолмсовци се извъдиха. Ако така бяха реагирали, когато янките вкарваха оръжия на полигона в Анево, просто цена нямаше да имат. Но отказът да пуснем руските самолети повдига един огромен въпрос. Нали сме членове на НАТО, пълни сме до откат с евроатлантически ценности и сме толкова лоялни съюзници, че често ни бъркат с крайпътни простутитки. Излиза, че нашата власт се държи като съюзник на Ислямска държава. И още един въпрос имам: когато един ден се докаже, че това решение е било взето по чужда команда и е в пряко противоречие с интересите на Европа, Даниел Митов дали ще се запише доброволец за освобождаването на Палмира?!

------------------------------------------------------------

Честно казано, дори с лек елемент на нездраво злорадство, Европа заслужава всяка глътка от горчивата чаша, която в момента пие. Европа наистина не може да бъде сведена до бюрократите, но истината е, че всички страдаме заради тях. Съучаствахме в побъркването на света с проамерикански блясък в очите. Точно заради това и заради годините виновно мълчание Европа заслужава да мине през тази долина на сянката с надеждата в края на пътя, тези граждани, които не са доволни ще наритат самодоволните елити. В този смисъл бежанците не са проклятие, а нов шанс. Трябва да сме благодарни на тези хора. Те ни отвориха очите...

-----------------------------------------------------

Чета една новина, че Джон Кери звъннал на Сергей Лавров да се оплаква от руските войски в Сирия. Според информацията на която попаднах Кери разлеждал това присъствие като възможност за ескалация на военните действия и потенциална възможност за увеличаване на бежанския поток. Представяте ли си? Кери да изразява загриженост за положението в Сирия е все едно масов убиец да напише книга за моралните ценности. Фактът, че САЩ в течение на няколко години си затваряха очите за истинската ситуация там и въоръжаваха "умерената опозиция" доведе до тази ескалация на изстрадали хора, които търсят подслон и спокойствие в Европа. Ангажирането на руснаците в Сирия всъщност е един от основните начини на тази криза да бъде сложен край. Кери и компания обаче не го искат, защото съобразяването с Русия на практика ще наложи нова политика по отношение на Близкия Изток. Знам, че арабските страни са страдалци - те са разкъсвани между интересите на различн велики сили, но е време да го кажем - САЩ прецакаха Близкия Изток с изключително некадърната и удивително слепогледа политика. И вместо да изразява загриженост за потенциални и нови бежански потоци Кери дължи обяснение на какво се дължи настоящата криза. Сирия е отворена рана, която постоянно ще ражда единствено хаос. И след тази гневна реакция на САЩ почвам да се питам - нима САЩ искат този хаос да стане траен фактор? Което ни води и до другия въпрос - от какво толкова се опасяват американците? Че някой най-накрая реално ще пребори Ислямска държава ли? :)))

---------------------------------------------------

В деня за поезия едно великолепно, ама наистина великолепно стихотворение на Виктор Хара, гениален поет, невероятен музикант, станал жертва на кървавия сатрап Пиночет. Историята, разбира се, ще запомни поета, а не чудовището.

С ДУМА ЕДИНСТВЕНА

С дума единствена, кубинецо, само
нека твоя труд да прекъсна за малко.
Твойто мачете сече надалеко,
по-надалеко от утрешните жътви,
по-надалеко от утрешната орис,
по-надалеко от гнева на тирана -
и тъй близо до нашето братство,
до нашето братство американско.

Тъй както той живя, сега живеем ние
с кожа, обгорена от героизма
на Сиера.
Той вървеше по билата сини
и във всяко дърво,
и на всеки хребет,
и във всяка птица ще живее
завинаги команданте Гевара!

С дума единствена, кубинецо, само
твоя труд нека да прекъсна за малко
Твойто мачете сече надалеко,
по-надалеко от утрешната орис,
дума единствена, кубинецо, само,
едничка дума:
другарю!

-------------------------------------------------------

О, всемогъщи Аллах и ти, негова съпруго, о, пресвета Протестна мрежо, още не мога да се оправя от политическо-виртуалния шок, който изживях. Влизам днес във ФБ и там като отряд талибани залегнали в напечената пустиня ме причаква мнение на др. Асен Генов, който като американски прокурор на нелегални препарати ми вика: "Дума няма да обелиш как червените боклуци спряха антикорупционния закон..."
Хахахахахахаха! Човек понякога трябва да чете управляващите, за да се изпълни със самочувствие. БСП с нейните могъщи 39 народни представители е толкова мощна, яка, силна и подмолна, че са успели да спрат закона на управляващата коалиция, която комай имаше парламентарно мнозинство, че даже и конституционно си намери...Егати - тия червени боклуци са като суперзлодеи от холивудска продукция. Супермени на парламентарното зло. Гордите и бодри реформатори, видиш ли, непорочно заченати и невинно опънати отзад, за пореден път са били прецакани. Не от собствените си коалиционни партньори, ами от червените боклуци. Величествено! Даже гледам сайтовете на демокрацията почнали да пускат списък с имената на хората, които гласували против закона. Ето това е - червените боклуци не само спряха закона, не само преобърнаха мнозинството, не само накараха Кунева да хленчи, ами сега и са пуснали препарати в чашите с кафе на журналята, за да ги върнат обратно в 1955 година. Ооо, пресвета Протестна мрежо, затуй ли скачахме по жълтите павета? :)))))))))

-----------------------------------------------------------

Този парламент стигна дъното. НС одобри частните детски градини и училища да получават държавна субсидия! Ето това вече си е за оставка. Преди известно време ми хареса един лаф, който разкрива цялото безумие на тази философия - това, че частните училища взимат държавна субсидия, защото и държавните получават, е все едно собственикът на ферари да получава пари за бензин от държавата, защото държавата отпуска такива пари и за училищни автобуси...Ама пък и тия частници в България са мамата си трака, за 25 години така и не измислиха нищо по-добро от това да смучат от държавните пари. Пфууу.

----------------------------------------------------------------

Анонимният фб-хейтър отново кърти мазилка: "Май в парламента са направили исторически компромис и пак са го турили на РъБъ" :)))) Не е ли време да обогатим Кама Сутра с поза "Исторически компромис"- сложен акробатичен номер без вазелин и други аматьорски простотии :))))

------------------------------------------------------

Забелязах нещо много специфично при описанието на финансови кризи напоследък. Финансовата криза от 1997 година е наречена "азиатска". През 1998 година имаше "руска финансова криза" Сега в новините говорят за "китайски синдром"...Тия янки са пълни с оправдания за собствените си изгъзъци, мама му стара :)))) И един път няма ли кризите да бъдат наречени с истинските им имена - "оливане на алчните спекуланти". Така де, ако не си говорим истината, никога няма да стигнем до решение :)))

----------------------------------------------------------

Цял ден се чудех дали да коментирам снимката Му с кучето, защото смятам, че дори и премиерите имат право да се разнежват предизборно. Обаче визуалният образ не е избран правилно. Защото в исторически план ни напомня, че премиерът винаги е предпочитал кучетата пред хората. Да ви припомням ли как в разгара на една криминална драма Борисов не намери добри думи за хората, ама препоръча на кучетата да бъдат дадени пържолки. После пък при една своя обиколка стресна една собственичка на домашен любимец с откровението, че "българите са като кучета - трябва да ги държиш здраво". Посланието е ясно - кучетата на премиера пак ще ядат пържолки, но виж българите да му мислят, тях ще ги държат здраво, пък и кой е казал, че трябва да се яде всеки ден...:)))))

-------------------------------------------------

Къртещ виц:

Попитали м-р Москов:
- Довечера на линия ли си?
- Ми не, на трева...

-------------------------------------------------------------

Пратиха ми едно мнение на полупоета, полуинтелектуалеца и екстремисткото мамино синче Манолчо Глишев за това как за всички проблеми в Близкия Изток днес е виновен, дръжте се за столовете си, СССР. Не друг, а СССР, братче. Трябва да ви обясня иначе няма да разберете - съветската окупация на Афганистан от 1979 година принудила САЩ да въоръжат талибаните. И това принудило доблестните янки да изсипят с тонове оръжия, да обучат брадатите главорези на модерните партизански тактики и да създадат Бин Ладен като полеви герой. Брех, че са гадни тези Съвети. Сигурно те са принудили след това САЩ пред 2003 година да нахлуе в Ирак и да го окупира при това на базата на една изключителна лъжа, която оттеква днес в цял свят. Иранската революция също се дължала на СССР. Това е толкова безумно като твърдение, че не е ясно откъде да почне неговото разобличаване. В книгата на Ришард Капушчински "Шахиншахът" (ама то полупоетите освен да пишат трябва и да четат) много ясно са посочени причините, които водят до възхода на аятоласите. Мохамед Реза Пахлави е един безумец, подкрепян от американците, който изсипва милиарди от ресурсите на Иран в ненужни военни сделки със САЩ. През това време Техеран става витрина на шокиращо неравенство. Богатите европейци ходят на шопинг в събота и неделя в Техеран, а огромна част от населението мизерства. И именно това шокиращо самозабравяне води до това, че аятолах Хомейни идва на власт на крилете на ислямската революция. Което не крие и друг факт - колко са били слепи американците за този процес. Капушчински описва легендарният случай на американска журналистика, която година преди революцията пише книга за Иран - в нея няма нито едно изречение за аятоласите. Слепотата е непреходно явление.
И последно - изкефих се на едно изречение на Глишев - "Кой днес осигурява командуващия състав на ИДИЛ? Недоизбесените офицери от някога просъветската партия БААС". Охх, ако говорим за иракската партия БААС, ще приемем, тя може да бъде наречена просъветска по същия начин по който е и проамериканска. Някои хора много обичат да забравят, че Садам Хюсеин беше любимият съюзник на американците. Толкова любим, че те му дадоха химическо оръжие да го използва срещу кюрдите. Толкова любим, че се опитваха да му набутат все повече и повече оръжие. Ама за това сигурно също е виновен Съветския съюз. Не смея да твърдя, че СССР няма своите вини в арабския свят. Но модерната драма, новите конфликти, днешната преселническа вълна, безпорядъкът и ИДИЛ са пряко следствие на тъпата американска външна политика, която не успя да се освободи от своя комплекс за божественост и от идеята, че трябва да се меси навсякъде, където е възможно. СССР не съществува от 1991 година насам. Но е истина, че трябва да вярваме в призраци. Защото единственото място, където СССР е жив е в мозъците на антисъветчиците. По логиката по която обаче се твърди, че СССР е виновен днес можем направо да кажем, че всъщност САЩ са невинни, защото още Чингис хан е оплескал нещата. Днес съм многословен, но поне съм праведен :))))

----------------------------------------------------

Готин виц, който не мога да не споделя:

Списък с изискванията на българска фирма работодател

Ние търсим да назначим млади, мотивирани специалисти на възраст от 25 до 30 години.
Очакваме от вас:
-опит от минимум 15 години в бранша
-не по-малко от две висши образования + докторантура
-свидетелство за правоуправление на валяк, подводница и хеликоптер
-поне един доказан случай на убит от вас триглав змей
-умения за програмиране на всички възможни компютърни езици
-перфектно владеене на основните езици в ЕС ( добрият китайски е предимство)
-уверено боравене с телекинеза в рамките на задълженията Ви
-висока концентрация на мидихлориани в кръвта ви
-златен или сребърен олимпийски медал по кърлинг
-наличието на Нобелови награди за мир и биохимия е предимство
Ние предлагаме:
-ненормирана работна седмица от 160 часа
-бюро, стол, компютър и канцеларски материали
-атрактивна брутна заплата от 480 лв

------------------------------------------------------

Чета някаква статия със заглавие "Живков наистина изгради две Българии: една за народа и друга - за номенклатурата". Честно казано съгласен съм със заглавието. Всеки, който е чел епохалният труд "Номенклатурата" на Михаил Восленски е наясно с тези два паралелни свята на соцежедневието. Само едно не разбирам - защо десните днес толкова негодуват срещу това разделение? Че това винаги е бил техният блян. Да нe би сега Българиите да не са две - едната на корпоративната олигархия, на зализаните сноби, които потребяват свръхлуксозни стоки като държат работниците на по 300 лева заплата, на маститите дебеловрати бизнесмени, възхвалявани в дясната мисъл като пионери на предприамачеството и тези другите, затънали в безкрайни и безмилостни кредити, тъпкани от високомерни капути, без надежда за какъвто й да е просперитет. Тези, които днес се възмущават от скритото разделение в НРБ не могат да проумеят откъде извира носталгията по онези дни и в своята безпомощност я обявяват за някакво политическо инженерство. Пълна тъпанарщина. Онова старото общество беше разделено, но хората имаха живот, който им позволяваше да си направят поне елементарен план за бъдещето. Днес бедните, онеправданите, смачканите могат да си направят план само за следващите 15 секунди, всичко отвъд това е рисковано. В този смисъл заглавието на статията трябва да е: "Днес България е пряко и арогантно продължение на политиката на Живков. Преди имаше България на номенклатурата, днес има България на антикомунистическите отрочета на номенклатурата". Банално като стар виц, тъжно като меланхолично стихотворение.


----------------------------------------------------------
Сядаме в заведение. Хакимчето си поръчва бира. Аз си викам една ягодова скрежина. Сервитьорката ни загледа озадачено. Дааа, традициите не са това, което бяха...

---------------------------------------------------------

Днес си направих един експеримент. Минах по всички официални протестърски страници, които само преди две години не спираха да постват призиви за гражданска революция, смяна на правилата, морал и величествена промяна. Експериментът извърших (това го казвам за всички, които искат да минат по стъпките ми) без да се налага да бъда облечен в скафандър, въпреки, че малко съжалявам. И така - там, където преди време се бяха събрали горди, истерични и пискливи граждани сега царува една меланхолия, нарушавана тук-таме от някой плах линк с опит за критика срещу Боко. Този опит за критика съвсем не е толкова силен, защото останалите администратори отдавна съзнават, че посетителите на страниците им се броят на пръсти и в повечето случаи са като мене - политически археолози. Там се прескачат едни меланхолични настроения, една депресия, а дори и Делян Пеевски (горд участник в конституционното мнозинство) вече не може да събуди някаква чувства. При това линковете се пускат от дъжд на вятър, колкото съответният човек зад страницата да може един ден да кандидатства за грант. Иначе е една тишина. Леко страшна и доста смешна. Голямо нещо е победилата революция на морала, промяната, новите правила и съдебната реформа!

----------------------------------------------------------

Гледам из фейсбук хората се опитват да проумеят бежанската криза, търсят първопричините й, спорят...Можете да спрете вече. Юлия Ал-Хаким обясни процеса най-разбираемо: "Богатите страни изсмукаха ресурсите на бедните и бедните като видяха, че не могат да се ползват от ресурсите си в собствените си държави, отидоха при богатите..."

-----------------------------------------------------------------

"Затова трябва да гледаме на проблема от европейска гледна точка, а не от национална. Европа наистина е силна, когато ние всички изповядваме едни и същи ценности и няма как си позволим да гледаме от национала гледна точка, трябва да гледаме на проблема от Европейска гледна точка и той трябва да бъде решаван заедно от всички". Ева Паунова, евродепутат от ГЕРБ, коментира темата за бежанците. Няма друга такава кифла, камарада. С лек превод нейните думи всъщност гласят - България трябва да спре да мрънка и да приема бежанците, които Германия й връща с чувството на множествен оргазъм :))))))

-----------------------------------------------

Имам предложение за законодателна промяна. Както не допускат педофили да работят в детски градини, така не е ли крайно време законово да се ограничи възможността либертарианци да работят на държавни служби. Че либертарианец на държавна служба ми звучи като Ханибал Лектър - щеф на хуманитарна организация :)))))

---------------------------------------------------------

Николай Слатински, който вероятно е най-добрият анализатор на десницата, напоследък е затънал в мрачен политически апокалипсис и тези черни видения, почват да му се отразяват. Той прилича на проповедник след ядрена буря, когато единствените му слушатели са мутиралите призраци. Тези дни Слатински е изригнал с едно мнение, което си струва да бъде отбелязано. Емигрантският поток, казва той, доказва кой е победителят в спора "в какво общество искаме да живеем". А след това затъва в любимия въпрос на българския десен - що емигрантите не ходят в Русия, Бразилия и Китай, ами търсят Франция, Англия, Германия, САЩ и други. Аз имам един възможен отговор. Ами, защото именно тези страни бяха колонизирали страните от които идват емигрантите. Да не би Франция и Англия да не си организираха либийският експеримент под формата на бомбардировки, които унищожиха Либия като политическо понятие и създадоха там черна дупка. Накъде да се насочат имигрантите - разбира се, че натам, където са силните. Това преселение на народите не става по естествен начин. Огромни райони на света бяха захвърлени в кошмарна нестабилност от калпава геополитика и воденето на войни с лъжлив предтекст. Разбира се, че хората искат спокоен и мирен живот. Въпросът обаче е - дали ще го получат, ако попаднат в така жадуваните от тях страни? Защото едно време, когато тези страни се нуждаеха от евтина работна ръка, имигрантите бяха добре дошли понеже осигуряваха просперитет. Сега, когато трябва да се плаща сметката за годините скрит колониализъм, изведнъж тези хора се превърнаха в проблем номер 1. Тоест така формулиран парадокса на Слатински всъщност показва огромната подлост на съвременната политика. Но, когато живееш във вечен апокалипсис е трудно да видиш истината. Много по-добре е да си играеш с фантазиите си.

---------------------------------------------------------

Гадният пиар на властта в опита й да скрие нейната безпомощност става все по-малоумен. Само се чудя защо медиите безкритично транслират този словесен бъркоч, който получават вместо реални отговори. И така във връзка със ситуацията с бежанците в съседна Македония, а вече и Сърбия получаваме заглавие, което гласи: "Хеликоптери на "Гранична полиция" следят ситуацията на границата с Македония". Как само звучи? Все едно е останала някаква държава, а тя е поела нещата в ръцете си и оттук-нататък всеки да се чувства защитен.
Сега дайте да разровим малко по-надълбоко. Всъщност хеликоптерите на "Гранична полиция", които стават за нещо са, дръжте се, точно 3 броя. От които в течение на година и половина летеше само един, защото за другите нямаше резервни части. Това е мощният потенциал на България да следи бежанските вълни, разбираш ли. С други думи - хвърлят прах в очите на хората. И нищо не правят. Най-вероятно единствената форма на държавно действие, която е предприета е да се стискат палци с надеждата, че заплахата сама ще ни отмине. Тия верно ни смятат за идиоти, мама им стара. Обаче заглавията по вестниците не решават проблеми. Ситуацията ми напомня за една стара шега от сериала "Злостър - Черното влечуго" в който играеше Роуън Аткинсън. Там героят му по време на 1-вата световна война попита един от генералите: "Да не би генералният ни план за войната е всеки да се спасява както може", а генералът отвърна: "Леле, в щаба ни има къртица"...В нашия си нямаме къртица, а хеликоптер :)))))

----------------------------------------------------------

Чета новината, че СПИН покосява бойците на "Ислямска държава", понеже тия само като вземат властта се отдават на промискуитет, многоженство и разни други секс-екстри. Но ето сега - природата отвръща на Ислямска държава. Някой трябваше да посъветва ЦРУ като ги обучават да пъхнат в корана им по една допълнителна сура. Например - сура "Контрацептиви" :)))))

------------------------------------------------------------

Заваля така силно и унищожително все едно Александър Йорданов рони сълзи за изгубената душа на Крисия в Крим...:))) А както казва моят приятел анонимният фб-хейтър - Протестна мрежа вече трети ден не излиза с позиция по въпроса. И тия се продадоха на Путин :)))))))))))))))


No comments: