Wednesday, October 19, 2016

Предизвестената смърт на РБ




В последните дни всички медии бяха заети с театъра на Бойко Борисов и неговата политическа мерзост и изтърваха една друга новина. Десницата пак умря. Този път се гътна с лакейски блясък, направи си верноподаническо харакири и удари чело в ботуша на ГЕРБ. Реформаторския блок, поредният опит за съживяване на старото зомби, се оказа абсолютно политически негоден. Факт, който се знаеше още от първите дни на летните протести, които върнаха Борисов на власт, но всички медии колективно се правеха, че вярват на шепата надъхани кариеристи, които обещаваха радикална промяна на обществото.
Сега видяхме какво е промяна. Промяна е Лукарски да се кълне във вярност на премиера, Ненчев да се самонаказва с възпалителни изречения, а Кунева да ръмжи на Радан Кънев, докато той е зает да пише неприлични думи по стените, правейки се на квартален и невинен хулиган.
Десницата умря като мръсен виц с изхабена актуалност.
Освен да констатираме леталния край обаче е крайно време да кажем и политически некоректната истина за дясната общност в България. Така наречените "десни гласоподаватели", които все живеят с усещането, че са мотори на промяната, пик на еволюцията, връх на богатството, писък на съвременността и полюция на евроатлантизма. А всъщност именно тази общност отново и отново гласуваха за политически чудовища. Същите, които днес се правят на умни и красиви през годините гласуваха за унищожителя на селското стопанство Филип Димитров, за наглия приватизатор Иван Костов, а една огромна част със сладострастна лига подкрепиха и подкрепяха след това Бойко Борисов. А иначе те все са невинни. Червените боклуци са виновни, а те са ангели небесни, въпреки, че с вота си вкарват България все по-надълбоко в блатото.
И днес просто можем да констатираме нещо съвсем логично. Реформаторският блок беше поредната лъжа. И той ще остане в канализацията на историята. Но неговите избиратели пак ще имат претенции за невинност и ще се опитат да призоват ново чудовище от мрака.
С цялата си невинност. 

No comments: