Wednesday, March 29, 2023

Аман от слепци

 

"Децата отново не са тема в предизборната кампания"

Това твърдение на президента Румен Радев няма как да не подразни със своята тенденциозност и най-вече с абсолютното несъобразяване с истината.

Защото е крайно време да спрем да използваме децата като аргумент в предизборната битка. Бъдещето на страната е твърде голям залог, за да го хабим в скандален популизъм, който граничи с върховното лицемерие.

Ако някой наистина е загрижен за децата, той щеше да отбележи най-малкото, че от години това е една от основните теми в политиката на БСП. Нека да припомним - социалистите извоюваха повече пари за втората година от майчинството, безплатни учебници за децата от 1 до 12 клас, безплатни детски градини, помощи за учениците от 1 до 4 клас. Децата не са просто тема, а реален обект на лявата политика на БСП. Някой друг през годините да е направил нещо повече за тях?

БСП инициира подписка за референдум - така ненавиждан от големите медии, срещу разпространението на джендър идеологията в училищата. Той е изцяло в полза на децата, за да имат нормално детство и смислен, щастлив живот като възрастни.

Точно децата са една от основните теми, за които БСП ще се бори винаги, не само в следващия парламент. 

Политическата слепота на Румен Радев, обаче, няма как да го види.

No comments: