Thursday, November 16, 2023

Лицемерие

 

Политическата шизофрения на ГЕРБ и ДПС лъсна вчера като задните части на разгонен макак в зоологическа градина. Двете партии, които напоследък се опитват да се давят в патетичен евроатлантизъм и критики към ПП/ДБ, напуснаха залата по време на гласуването на вота на недоверие към сглобката, пардон, кабинета "Денков"...

При първото гласуване правителството оцеля на косъм, а прегласуването бе отложено, защото паравоенните формирования на Доган и Борисов не се върнаха в зала.

Това е върховно лицемерие.

От една страна ГЕРБ и ДПС имитират несъгласие и опозиционно поведение, от друга с отказа си да вземат участие в гласуването те удължиха агонията "Денков". Но цената на този парламентарен карнавал ще я плащат всички български граждани.

Защото слагането на кабинета на такова изкуствено дишане означава продължаване на всекидневните скандали, измислените бюджети, налудничавите данъчни идеи, безкрайният рекет, политическите драми, заплахите, късанията на ризи и липсата на каквото й да е свършена работа.

Действията на ГЕРБ и ДПС са опит за бягство от местопрестъплението. Но отпечатъците им са навсякъде. С колкото и лицемерие да ги ръсят катос киселина няма как да ги заличат.

Хората виждат.

Всичко виждат.

Оставка! 

No comments: