Thursday, November 30, 2023

Черна дупка

 

Величественият икономически ум на Асен Василев вече започна да дава първите си външнополитически резултати.

Стана ясно, че Унгария и Северна Македония са се договорили за съвместни действия, за да попречат на България да вдига таксите за транзит на руски газ. Миналата седмица Унгария се договори за същото и със Сърбия...

Край нас се оформя политически съюз, чиято единствена задача е да се защити от неадекватните, неразумни и откровено тъпи действия на Сглобката и на нейния финансов мотор.

Трябва да си наистина голям талант да успееш само за няколко месеца да постигнеш такъв ефект. Асен Василев успя да вкара в коалиция Унгария, Северна Македония, Сърбия. 

България - центърът на Балканите, се оказва една политическа черна дупка, която изсмуква здравия разум и окончателно е дадена на концесия на всякакви външни сили и посолства.

На този фон практически няма как да се говори за успехи на управлението или за постигане на големи цели. Защото като виждаме какво се случва край нас май даже Северна Македония ще влезе преди нас в Шенген. Защото за разлика от София Скопие се научи да играе достатъчно умно във външната политика, за да може страната да е интересна на всички.

А ние...

Ние си имаме Асен Василев...

 

No comments: