Monday, November 20, 2023

Кой? Кой управлява

 

От три дни насам слушаме как този кабинет няма никаква алтернатива. Как цената на Сглобката била тежка и ужасяваща, но ние живеем в една и съща епоха с най-добрите самаряни във вселената и те са се нагърбили със свръхотговорната задача да управляват вместо да хващат бронзов тен из топлите острови...

Но нито един журналист така и не се осмели да попита основното: "а кой всъщност управлява?". Защото от ден на ден това става централния въпрос на държавата.

Преди два дни вътрешният министър директно обвини Кирил Петков, че се меси в неговата работа и е искал да мести в йерархията дадени служители. За втори път министър от кабинета директно сочи към Петков като рекетьор номер 1 на мнозинството. Министърът на електронното управление пък директно си поиска охрана, защото се чувствал заплашен.

Пак от Кирил Петков.

Същевременно става ясно, че нито Кирил Петков, нито Николай Денков могат да уволнят Калин Стоянов.

О, да, могат да му искат оставката по три пъти на ден, а верните алкохолици, пардон, трубадури на управлението да разнасят мита за мощта на евроатлантическите партии, но не могат да го уволнят?

Ивайло Мирчев може да праска статус след статус с подозрения за вътрешния министър и неговите чести срещи с Пеевски, но пък така влиза в откровена колизия със собствената им пропаганда. Нали те яздеха Пеевски по начин, който е възможен само в порнофантазиите? Нали Пеевски беше опитомен и превърнат в  кротко евроатлантическо агънце?

Какъв е изводът тогава?

Изводът е само един.

Този кабинет е като айсберг. На повърхността виждаме някакви бастуни и нелепи фигуранти, а тъмните подводни бездни се крият съвсем други сили, съвсем други конструкции, съвсем други хора.

Кой е назначил вътрешния министър?

Кой? 

Кой.

Спомням си, че лидера на СДС Румен Христов преди няколко месеца обяви, че е напълно нормално правителството да е създадено в девически манастир. "Пред очите на Бога", каза той, пропускайки факта, че очите на Бог определено не са очите на обществото. Но като гледам какви процеси се развиват и каква картина ни разкриват светкавици, които трещят на блатото започвам да си мисля, че това правителство повече прилича на продукт на сатанински ритуал...

Задкулисна мелодрама с демонични оттенъци и със специалното участие на Посолството.

Кой ни управлява. 

 

No comments: