Wednesday, November 19, 2008

Внимание: ГЕРБ!

blog_1311.jpg

"Във връзка със зачестилите прояви на политическа логорея, неуместни общински шегички и медийно гербаджийство до умопомрачение, Световната академия за борба със злите сили предупреждава, че атмосферата в София е опасна за здравето на живеещите в нея. От името на всички пострадали ясно искаме да заявим, че политиката не е състояние на обществена лудост и медийни изяви в нарцистичен мащаб, както обикновено ни се демонстрира в столицата. В България все пак има и подготвени политици, които не биха използвали пресцентровете си като оръжие за масово облъчване на народонаселението и като канал за пускане на безвкусни шегички в обществената сфера.
От името на Академията за борба със злите сили категорично заявяваме, че сме подали запитване до суверена на демокрацията - българският народ, дали ГЕРБ изобщо има представа какво прави в управлението на столицата. Искаме да напомним, че управлението е отговорна дейност, която трябва да се упражнява от подготвени хора, които имат поне минимална представа какво искат да направят. Ако не получим спешен отговор, очевидно ще трябва да тормозим астралните сили с нашия въпрос.
Искаме ясно да предупредим, че участието в политиката е дело отговорно и участниците в нея наистина трябва да полагат психотестове преди впускането в това приключение. Ето защо с остра сила пред нас остава да стои въпросът дали отговорната за управлението на София фигура е наясно в коя реалност пребивава в този момент. Уважаеми граждани, трамваят на политиката ще продължи да се движи, въпреки цикличните прояви на локално хулиганство в него. Академията за борба със злите сили ще продължи да настоява за отговор това ли е начинът, по който кметът Бойко Борисов разбира собствения си свят!"


Така би изглеждало едно примерно съобщение на все още несъществуващата Академия за борба със злите сили. Но след вчерашната проява на пресцентъра на Столичната община спокойно можем да кажем, че още една граница в медийната манипулация бе прекрачена с ентусиазъм от партия ГЕРБ. След като пуснаха театрално съобщение, че са отправили запитване дали Станишев има правоспобност за ватман и то заради участието си в клип, това отваря големи възможности. Нека следващия път, щом Силвестър Сталоун дойде да снима филм у нас и се качи на кола, кметът да очаква от мен остър сигнал и питане дали американецът има шофьорска книжка и защо е допуснал подобно беззаконие, ако се окаже, че господин Сталоун е лишен от свидетелство за правоуправление.

No comments: