Thursday, January 08, 2009

Порно и социализъм - неочаквано добра комбинация

Двама видни американски порнобарони - Лари Флинт и Джо Франсис най-официално поискаха от Американския конгрес държавна помощ в размер на 5 милиарда долара за порноиндустрията. Ето този аспект на вихрещата се като торнадо криза някакси ми е убягнал в потока на шеметните информации, които ни заливат. Новината е ужясяваща. Трябва да сте наясно с едно - мъжете не се отказват от порното за нищо на света. Няма хляб, но ако има порно, все едно криза няма. Щом порноиндустрията е засегната по такъв фрапантен начин, значи този пък капиталистите съвсем окепазиха света. Гадни копелета.


Вероятно повечето знаят кой е Лари Флинт. Неговият живот е достоен за роман, дори за няколко романа. Флинт създава порноимперията си венец на която е списанието "Хъстлър" от най-консервативните щати на САЩ като Кентъки и Индиана. Започва със стриптийз барове, за да стигне до мултимилионерския си статус. Мнозина вероятно не знаят - през 1984 г. Флинт е кандидат за президент на САЩ и провежда хитра и добра кампания срещу кандидата на републиканците Роналд Рейгън. Порнобаронът е един от най-яростните защитници на свободата на словото в САЩ и и доказал това в редица епични съдебни битки. Между другото точно тези битки, както и отстояването на правото на всеки американец да разглежда голи жени се превръщат и в проклятието на Флинт. През 1978 г. той е прострелян от един бял расист, който се афектирал от снимките на сексуални сцени между чернокож мъж и бяла жена в "Хъстлър". След тази стрелба Флинт се парализира от кръста надолу. Целият му живот се променя, защото болките са непрестанни, а той се пристрастява към болкоуспокоителните. От своя страна болкоуспокоителните са причинили вече два удара на Флинт. Кой е казал, че животът на порнобарона е цветя и рози? В житейския си път Флинт има и своеобразно религиозно преживяване. Малко след стрелбата той пероткрива християнството и в продължение на две години води изцяло религиозен живот, но не затваря "Хъстлър". По-късно забравя религиозната си отдаденост. Всъщност Флинт е този, който променя лъскава представа за еротика наложена от "Плейбой" и изживяващия се като знаменитост Хю Хефнър. Флинт залага не на блясъка, а на достъпността. Именно той налага в американския живот фантазията за "the girl next door".
Другият порнобарон Джо Франсис всъщност е продължител на делото на Флинт, но с по-софт средства. Франсис стига до гениално прозрение за еротичния копнеж на средния американец. Той разбира, че средния американец иска да вижда как млади, невинни девойки танцуват и увлечени от вихъра на танца си вдигат блузите, за да разкрият пред смаяните зрители прелестите на своите бюстове, пък били те малки или големи. Така се ражда поредицата, по-скоро цялата култура, наречена "Girls Gone Wild"...

И представете си - тези топ порнокрале са го закъсали икономически и искат държавна помощ! Порнографията навремето беше западният отговор на социалистическото сиво ежедневие. Там, където социализмът показваше усреднени и почти еднакви мъже и жени, облечени дори в едни и същи дрехи, западният отговор бяха сцени на страст и удоволствия, превърнали се в апокрифен саботьор на соцбитието.
Сега, когато американското порно го е закъсало толкова, че да иска държавна помощ вече можем да правим тези изводи. Но принципно искането на Флинт и Франсис е легитимно по същия начин по който бе искането за държавна помощ на "Големите 3" от автомобилната индустрия - "Дженеръл моторс", "Крайслер" и "Форд". "Конгресът на САЩ, изглежда, е готов да подкрепи основните отрасли на американската индустрия, и ние смятаме, че заслужаваме същото отношение", заяви Франсис.
Прав е. Порното е американска емблема, независимо, че техните проповедници прекарват по-голямата част от дните си да го заклеймяват и громят. Двамата "порнокрале" привеждат като аргумент, че хората са депресирани заради икономическата рецесия, което се отразява зле на сексуалната им активност. Ето тук вече кризата придобива застрашителния си размер. Когато финансовата криза нахлуе в душата на един човек и го лиши дори от основополагащото му желание да гледа порно, вече можем да говорим за фалит и деградация на цялата система. Щом крахът навлиза в душите на хората и не им дава спокойно да гледат подскачащи мажоретки с впити блузи, то майната му на този строй, система или каквото е там проклетият капитализъм. Усещате ли ехидната и сатанинска природа на големите спекуланти - не стига, че свиха парите на хората, но посегнаха и на либидото им. Анатема, казвам аз.

Но, ето как благодарение на една криза и на изявленията на двама порнобарона нещата постепенно си дойдоха на мястото. Порнобароните левеят, а филмите, списанията и всичко останало от техните продукции вече трябва да бъде обявено за ляв манифест. Навремето социализмът и порното бяха антагонисти. Но пък и майната му на онзи социализъм, който не дава на жените да ходят с къси поли и да показват на света прелестите с които Аллах щедро ги е дарил.
В крайна сметка Така най-после порното и социализмът се откриха. Още една причина да бъдеш социалист в този свят. Хеви метъл!

No comments: