Thursday, August 21, 2014

Митов - #Оставка!




Без да съгласува позицията си никого, без дори да обяви какво ще прави, външният министър Даниел Митов извърши шокиращо посегателство срещу интересите на Европейския съюз. Дългогодишният служител на Националния демократически институт на САЩ, обяви самоволно, че България подкрепя Трансатлантическото споразумение между ЕС и САЩ. Този скандален договор е ябълката на раздора от няколко години насам, защото много хора по Стария континент с основание подозират, че това е начин американските корпорации безконтролно да наводнят европейските пазари със свои стоки, без да бъдат контролирани по никакъв начин. В ЕС не само няма консенсус по споразумението, но към настоящия момент повечето страни от Евросъюза са категорично срещу него. 
Преди няколко месеца ДУМА издаде книгата на френският евродепутат комунист Патрик Льо Ярик "Дракула срещу народите" в която много ясно е описано как преговорите по споразумението се осъществяват при пълна секретност, защото повечето от договорките са в пълно противоречие с интересите на европейските граждани.

И изведнъж бившият служител на американците Митов, без да има никакъв мандат, без да бъде контролиран от никакъв парламент, скочи с двата крака в това блато. Подкрепата за споразумението е отрицание на принципа за прозрачност в политиката. Това е буквално опит за преврат, защото това съгласие и подкрепа се налага по задкулисен начин, без да бъде мотивиран, а при това и от временен министър, който утре ще си вдигне чукалата и ще отиде пак да си взима доларите. Точно това е антиевропейската политика. Тези, които стават и лягат с името на ЕС на уста всъщност най-лесно предават ЕС при първия възможен случай. Действията на Митов са толкова скандални, че можем само да кажем: #Оставка. 
Слугите на чужди интереси - вън от властта!


No comments: