Thursday, August 25, 2011

Цяла вселена от статуси


През август човек може да си позволи ваканция - за писането, душата, тялото и останалите си неизяснени части. Но във виртуалната епоха отпуската е проблем, защото вече освен себе си, човек е и своят Фейсбук-профил. Нима нямаш отговорности към него? Това е твоят виртуален паразит, той живее с твоите букви, с твоите мисли, без да е идентичен с теб. Абе, ненормална ситуация.

Заради летния августовки мързел (за втори път вече този месец) реших да събера на едно място една съвсем кратка колекция от ФБ-статуси, защото очевидно те са единственото неизчерпаемо нещо в мен. Откакто съм виртуален схванах нещо, което не знаех за себе си - имам мнение по всеки въпрос във вселената и, богът на електронните потрепвания ми е свидетел, държа всички да го знаят, особено, ако съм го изразил с достатъчно количество лудост.

От друга страна ми е съвестно като пускам статусите си така. В това усещам някакъв тъжен край за литературата, защото 500 знака са по-въздействащи от силен роман понякога. Но пък може би графоманите се нуждаят от това стряскане, за да проумеят виртуалната си мисия - вселената, дори и виртуалната, се нуждае от думи, за да продължи своето съществуване. Ето ви моите думи. Готов съм да чуя и вашите. :))


Човек дори и добре да живее и да мързелува като американски банкер, който чака поредната държавна помощ, рано или късно трябва да се раздели с отпуската и да се върне на работа. Отпуската е холивудски блокбастър, който се е провалил в боксофиса и няма надежда за втора част поне в обозримо бъдеще. Но пък две седмици не се чувствах длъжен да слушам глупостите на ББ - леле, отрази ми се като нова пластична опериция на Шер - тоест супееер :)

----------

Подуенски графит, който не мога да не споделя: "Какво ще стане ако взривите бомба в автобус, пълен с блек метъли? Автобус, пълен с дет метъли!", хахахаа. Така сме ние в Подуене - ако хуморът не е черен, значи е правен от трезвеници, а ние се отнасяме с подозрение към тази вселенска нагласа да не се пие :))))

----------------

О, май год! От следобедна скука реших да изключа компютъра и да си пусна телевизора, но попаднах на реклама, която рекламираше крем идеален за "анален комфорт"... Леле, човек излезе за две седмици в отпуска и очевидно Евгений Минчев, Яне Янев и Азис са взели властта в държавата...:))))

------------------

Чета интервю на Мартин Димитров, който бил убеден, че Румен Христов ще стане президент. То и аз бях убеден, че Луната е заселена с голи амазонки, ама науката ме опроверга страховито. Нещо не мога да се развълнувам от тези избори, мама му стара. Вероятно щеше да е друго, ако президентът имаше повече праомощия - например три пъти годишно да определя момичето на "Плейбой" и да има право на законодателна инициатива за въвеждане на банските като работно облекло...Ама кой да чуе мечтателите? :)

----------------

Случващото се в Либия ми прилича на извратен вариант на случилото се в България на 10 ноември. Шефът на преходния съвет е отявлен бивш кадафист, който днес ни представят като ангел на демокрацията. Ако се стигне до ново правителство, вероятно половината в него ще бъдат кадри на Кадафи, които са се отрекли и са коленичили пред Саркози, за да го целунат там, където само жена му има право да го целува. И резултатът винаги е: историческите нагаждачи - сто, бунтовниците на улицата - нула....

---------------

Лятното ми революционно мото: "Това не е живот, бееее! Това е рай" :))) А нали знаете за рай има много определения и никак не е задължително те да са традиционно библейски. Моделките на "Виктория сикрет" не са ли рай? :)

--------------------

Днес било официалното начало на космическата нова година, твърдят дъновистите, повечето от които поначало никога не са слизали от космоса. Пак днес на Англия за пореден път било забелязано НЛО, но не са установени опити на извънземните да се сдобият с телефонния номер на Наоми Кембъл :) И аз взех да си мисля, че при толкова космически събития е направо престъпление, че нито една летяща чиния досега не е минала покрай вкъщи да ми остави каса с марсианска бира, за да почетем празника както трябва

---------------

Тичане с две кучета е най-добрият начин да схванеш колко са се отдалечили хората от природния живот. След 500 метра бях изтощен като депутат от ГЕРБ, събрал сили за първо изказване и проклинах своята кекавост като гневна софийска леля тийнейджър с две обеци на ухото :) В градската джунгла, която обитаваме трябват други умения за оцеляване: светена вода срещу всекидневни вещици, съскане срещу обикновени вампири, внезапно оглушаване, за да не слушаш постоянно бърборене. Eх, какви времена дойдоха

----------------

Тери Пратчет е гений. Човек чете нещо от него и постепенно съжалява, че няма памет като на комплютъра на Бил Гейтс, за да запамети всичко. Ето един прелестен бисер: "Беше жена в такива количества, които едва можеш да вместиш, без да получиш накрая две жени" :)))

------------------

Обиколих половин България. Бях в селца, чиито имена звучат като извадени от стихотворение на Вазов. Говорих с поне с 15 шофьори на автобуси, които са псуващи ангели, които поддържат живота в селата. В Средна гора чух как чакали вият по пълнолуние. Успях да участвам и в партийно събрание и да уверя, че революцията наближава. България е изтощително хубава страна. А хората също са великолепни. Единственият проблем на българите е, че са тъжни, защото живеят зле и бедно. А може, по-иначе може...

---------------

и аз подобно на един американски комик се питам - защо никога няма позитивни дрога новини. Като например: "Надрусан с ЛСД младеж от "Надежда" разбра, че розовите слонове съществуват, къпят се с облаците и се пързалят по дъгата. Той установи, че светът е балонче от дъвката на Бог и радостно осъзна, че Бог си пада по правенето на балони. "Квооо? Тройната коалиция е виновна - прецака дори откровенията на хората", обобщи премиерът, помолен за коментар на видението". Хахаха.

----------------

Гледам какво става със света и псувам световната психоденица, че ни го причини. Чета една американка (Ан Коултър), която гневно се заканва на левицата и на социалната държава, че са превърнали хората в разглезени идиоти. Виждам, че пред „Труд“ Ивайло Дичев твърди, че светът напълно се разпада...Дааа, чеша се по главата аз, днес всички сме като в сюрреалистичен роман, писан от закален фен на екстазито – убедени сме, че светът е преебан, ама нямаме консенсус за изнасилвача :)))

--------------

Ако има Бог на ваканциите, Той със сигурност не иска молитва, а наздравица в негова чест, не иска литургия, а здрав сън, не желае религиозни химни, а изпълнение на песента „Само ти сърце си ми приятел“ по възможност към 3 часа сутринта :))) Ако има Бог на ваканциите обаче, то тогава със сигурност ще има и зли елфи на махмурлука (проклето да е името им), които да тормозят светлите души рано сутрин...Дааа, всички религии крият опасности :))

----------------

Втори ден подред гледам новините на бТВ. Гаденето започна на първата минута, сега на втория ден имам чувството, че някой ми е сипал халюцигени, а новината, че Ванга е предсказала Бойко Борисов и неговата честност ме довърши – вече издавам само отделни звуци и искам да си отхапя ушите като вълнуваща версия на медиен Ван Гог :)))

--------------

В Пловдив вали все едно си в стихотворение на Николай Лилиев, само че дъждът не е тих и пролетен, ами е шумен и августовски :) И на човек не му остава друго освен да легне да си поспи като брокер, който гледа да открадне малко сън преди борсите отново да са отворили. А като гледам какво става в България – рейтингът на Б.Б се вдигал, Венци Йосифов се кандидатирал за президент, а Камелия пак искала да прави тройка с премиера, разбирам, че идеята за дълъг сън е най-доброто, което мога да направя :)

----------------

Не знам какво е това в Англия – гняв на бедните или просто революция на боклуците. Но кой е казал, че боклуците нямат право на мнение? Все едно капитализмът е започнал отначало. Тепърва ни предстоят големи бунтове, нови синдикати, нова вълна от протести и защо не – нова революция? Може би все пак ще има малко разлики – днес ще е тъпо да вдигнеш революция без цигански оркестър и отряд от фолкпевици. Кой е казал, че те не са революционна сила? :))

------------------

Светът уверено върви към нова рецесия – в Лондон гетата се бунтуват, американските брокери освиркват кредитните агенции, а френският президент не е уважавал жена си от три месеца заради тревоги и други капиталистически гадости :)) Това е нов жанр в световната икономика – икономическо порно със садо-мазо елементи :))) Сега ако и плейметките откажат да се събличат – мисля, че светът е заплашен от революция. Еротоманите – те ще са авангарда на новите бунтовни сили :))

----------------

Пловдив е като кротка лятна утопия – едно такова зелено и слънчево все едно боговете на лятото се фукат с уменията си да накарат мъжете да гледат романтично, а жените да бъдат с къси поли :))))

--------------

Дневник на отпускаря, звездна дата 001: красотата на всяка отпуска е, че в нейния първи тя ден тя изглежда дълга като краката на Адриана Скленарикова или като парламентарен контрол с по-скучните министри. Старият репортер смята да се запилее малко из страната като съвестен проучвател на бирената демокрация в България и революционер на мързела на свободна практика. Хаха, и има още цяла седмица преди да започна да мрънкам, че отпуската всъщност е твърдеее кратка :)))

----------------

Фейсбук може да бъде зъл. Човек тъкмо се навечеря и сяда с една студена бира, за да види клюките и хоп! - като предложение за приятел ми излиза главният фашист на Републиката - доктор Емилова, дето ходи като Дянков да обяснява колко е полезен глада за здравето...:))) За около 15 секунди бях пълен с кулинарни угризения и диетоложки дилеми. После реших, че ако диетите те карат да изглеждаш като доктор Емилова, значи трябва да пряждаш всяка вечер, за да спреш опасността навреме. Наздраве :)

-------------

Анонмният подуенски мислител мъдро беше заключил: "Ако занаят се учеше с гледане, всички щяхме да сме стриптийзьорки". Значи занаят не се учи с гледане. Аз ще пробвам да видя дали става с продължителен сън. Ако вселената е хубаво място, може би ще се събудя професор по квантова физика :))

-----------------

Клоунът Юзеир Юзеиров отиде да се регистрира в ЦИК по боксерки днес в знак на протест срещу потъпкването на правата на малцинствата. Хей, имаме късмет. Можеше Фидосова да реши да отиде по бельо да подава документи, а нали знаете - ние го наричаме парашут, при Фидосова това са прашки :))

---------------

Чета в "Дневник", че българската борса е имала своя черен четвъртък - акциите са се сринали и милиардери са били забелязани да си купуват банички и да се пазарят за цената на бозата :)))) Бившата банка на Цветелина е изгърмяла с близо 8 % спад, а разни други олигархични фирми също са гръмнали като силиконов бюст в самолет :)) Eхх, толкова млади манекенки ще останат без море това лято, направо сърцето ми се къса....:))) Няма да има кой да ги заведе :P

----------

Eдин мъж на 30 години върви и държи две бири в ръката си. Хората го наричат алкохолик. Те дори не знаят колко са прави - той е изпил две каси и може да мушне още две. Хората наричат едно момиче дебело. Никой не знае, че името й е Искра Фидосова и може да стане още по-дебело. Хората наричат един стар мъж отвратителен. А пичът просто носи роклите на жена си. Сложете това на стената си, ако сте наясно, че пиенето прави света приемлив и искате да почерпите :))

------------------

Светът се разпада. Американците паразитират върху световната икономика и лудват грандиозно. Арабските диктатори стрелят срещу народа си. Десните психари избиват деца. Лейди Гага щяла да записва песен в дует с Веско Маринов. Дженифър Лопес категорично отказва да се снима за "Плейбой". А Симеон Дянков все още е финансов министър. Нека само някой да ми направи забележка защо съм си примъкнал една бира на работа...:)))))


No comments: