Friday, November 11, 2011

Божествената Дяснота




Финансовият екзекутор, пардон министър, Симеон Дянков се самоинституционализира вчера като дясна икона. С патос, който не търпи възражение и с интонация, обожествяваща радикалният финансов консерватизъм, той сподели, че никога не би стоял в ляво правителство. Уловката тук е в отговора на въпроса "какво точно е ляво правителство?". Според Дянков това е всяко правителство, което не изпълнява неговите мерки и виждания.
След като един път приемем този политически ред и, ако повярваме, че Дянков е мерилото за дяснота в тази вселена, това преподрежда наново целият политически ред в Европа.

Първо новината: целият ЕС е едно болшевишко гнездо, където наглите левичари са окупирали всички позиции. Според предвижданията на Европейската комисия дефицитът на БВП за целия Евросъюз ще бъде 4,7 %. Нагли комунисти! В прелестния десен свят на абсолютния Дянков цифричката е 1,35 %.
Според икономическите прогнози за следващата година дефицитът в целия ЕС ще бъде 3,9%, което въпреки, че е стъпка към тоталната дяснота на Дянков все пак е нагла левичарщина, която стресира и остракира истинският икономически либерал с дясна душа и консервативно сърце.

Проророкът на единствената истина Дянков обаче винаги е една крачка пред всички досадни болшевики от Европа (Саркози, Меркел, Камерън). Неговото финансово министерство, истинската цитадела на икономическата мисъл, се възпротиви да отпусне по 500 лева за наследниците на ветераните от войните за погребение. Това вече е божествено дясно. Перспективата за вечен живот не може да отмени правилата на дяснотата. Да не говорим, че има голяма вероятност в райския живот всичко да е безплатно, нелеп небесен болшевизъм, който е обида за сърцето на абсолютната Дяснота.

Кога ще се оправи Европа ли? 
Когато един ден болшевиките там изтрезнеят и започнат да правят празници на Нулевия дефицит и манифестации с потретите на Хайек, Айн Ранд, Милтън Фридман и Симeон Дянков на които ще настояват за плосък данък от 1 процент и никакви помощи при безработица. 
Само тогава Божеството на Дясното ще си позволи лека усмивчица преди да постави подписа си под закон, който казва, че ако останеш без работа веднага влизаш в затвора....


No comments: