Monday, August 27, 2012

Оптимистична теория за Фейсбук-нацията



Откакто светът има едно виртуално съзнание, той има и общи теми за обсъждане и мислене. Фейсбук не е вавилонската кула, а просто вавилонското общежитие. Проблемите на всеки един могат да станат общи. Това е като електронен вариант на сталинска комуналка. Светът се смалява до размера на малка стая, където всеки крещи и иска да получи внимание. Което не е толкова лошо. Сега за първи път в своята история човечеството има шанс за равен глас. Разбира се, нека това да не ви заблуждава. Свободният глас нищо не означава, защото копелетата с пари и власт не им пука за него. Той дори им служи като защита, когато човек поиска справедливост и повече млади жени.
Но в един свят в който вече дори и шепотът може да бъде като протестен глас, бъдещето се очертава неясно, но все пак светло. Когато хората говорят заедно, те може би не се чуват, не се разбират, но поне имат желанието да стоят на едно място и през това време не правят глупости.
Кой каза, че няма място за оптимизъм в глобалната епоха?
Аз съм жив пример за това. Изписал съм сума ти глупости във ФБ, но в описвания период не извърших нито една.
Има човек с какво да се гордее.









Замислих се за мистичната природа на правописните грешки. Ето видях наскоро написана думата "психолок" и установих, че тя много повече ми харесва от баналното "психолог". Психолок намеква за тъмно същество, което те дебне в мрака, за да ти излочи съзнанието. Нещо на което доскоро смятах, че са майстори единствено луксозните проститутки и финансовите министри :)))) Обичайната ми грешка "цицат" вмес
то "цитат" - също има мистична природа. Ако споделиш на млада девойка, че не си сигурен в нейния цицат, може би 4 от 5 пъти ще получиш шамар, но пък някой пък тя (девойката) може да се амбицира и да се опита да докаже автентичност..."Изпращят" вместо "изпратят" също ми се струва готина грешка - по-добре да изпращиш една бутилка с водка, отколкото да ти изпрятат сметка за парното, нали? :))))


--------------------------------------------------------


Аз разчитам позицията на Сергей Станишев като покана за безкрайна свобода в БСП. Вече всичко е разрешено. Очевидно е съвсем нормално да сравниш социализма със СПИН. Също така е нормално да наречеш шегите на премиера просташки, но да смяташ изказването на Кутев за кротък виц. Искам някой да ми обясни друго - Кутев получава пълна индулгенция за фриволността, свободата и полета на своята мисъл. Тогава защо навремето Георги Близнашки бе сравнен със земята заради това, че не прие Стефан Данаилов да бъде кандидат за вицепрезидент? Но оттук-нататък свободата почва, нали?


-------------------------------------------------------


Ужасно се прецаках политически. Започнах многотомната сага "Песни за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин - фентъзи пълно с политически интриги, игри на тронове, битки между рицари, летящи дракони и далечен Север, където полувампири със сини очи се навдигат от снеговете, за да прецакат напълно всички кралства...Кажете сега как да ми е интересно в България на Юлиян Вучков и Бойко Борисов? Установих лека завист, че не съм военен репортер в романа на Мартин - такива репортажи щях да праскам от бойното поле на рицарите, че ум да ви зайде...:)))))


---------------------------------------------------------------


След като медиите безотговорно огласиха изпуснатата от ръководството голямата тайна на левицата за възпроизводство на социалисти по полов път, старият репортер реши да хване вълната и първи да кандидатства за нов химн на партията. Дори измислих първия куплет:


Кънчо се събуди
готов да се труди,
малки и корави
социалистчета да прави :)))


------------------------------------------------------------------


Винаги тайно съм се надявал, че на обратната страна на Луната има хотел за астронавти, където те, необременени от грижи, мъки и тела, вече могат да се отдадат на истинско изучаване на вселената...:)))) Ние имахме щастието и възторга да живеем в една епоха с първия човек стъпил на Луната. Сега, когато вече го няма сред нас трябва да признаем на всички космонавти и астронавти тяхната основна заслуга с която завинаги промениха планетата - те ни накараха да жадуваме, а не да се страхуваме от космоса...:)))) Eдин ден в някоя кръчма на Марс съм готов да повторя думите си. И Армстронг - убеден съм - би се съгласил с мен :)


-----------------------------------------------------------------------


Свързах Туитъра си с Фейсбук. Това е все едно е да ожениш шизофренията си за параноята си, хахаха :)))



-------------------------------------------------------------------


Една стара турска поема гласяла, че трите най-важни неща за един турчин са: конят, жената и оръжието. Многобройни социални критици обаче твърдят, че това е силно литературно преувеличение, нещо на което балканците са световни шампиони. Не е моя работа да давам истинските психологически характеристики на благородния народ на нашите съседи. Но се замислих кои ли са трите най-важни неща за българския мъж. И след като отворих томчетата на античните философи, прегледах последния брой на "Плейбой" и прочетох последната реч на премиера стигнах до окончателен изво. Топ 3 на българския мъж са: футболът в събота, мусаката на мама и циците на съседката :)))))))


-------------------------------------------------------------------


Последно за днес. Във великият и легендарен сайт Поглед.инфо (последната останала територия за радикална журналистика) станах обект на атака от някаква психоложка, която работи в организация, палаво наречена "Психотерапевтичен институт по социална екология на личността" (вероятно клон на "Ал-Кайда"). От нея разбрах уникални неща за себе си: че съм инфантил, сеяч на лудост, соц-зомби, фетус, който
трябва да се върне в утробата на майката си, дегенерат пуснат на свобода, господин - другар, маниак, злобар, и психопат. Текстът причинил тези определения за мене е кротък и меланхоличен и представлява спомени за моето детство в една държава, която вероятно не помните - наричаше се, НРБ. Изведнъж обаче се оказах всичко описано. И стигнах до една невероятно проста истина - лудите никога не си взимат отпуска никога. Но какво ли разбирам аз, който съм дегенерат, сеяч на лудост и зомби...:)))))


---------------------------------------------------------------


Днес забелязвам много интересни неща, които досега са ми убягвали. Предлагат ми да харесам следните страници:


Vodka - 1 524 421 души харесват това.
и
Picasso - 51 299 души харесват това.


Мисля, че е съвсем ясно накъде клонят интересите на народа. Очевидно пролетариатът отдавна не разчита изкуството да го опиянява душевно, а залага на други препарати :)))


------------------------------------------------------------------


Абе, от ден на ден снимките на девойките за които Фейсбук упорито ми предлага да се абонирам стават все по-разголени...Нима аз, старият фейсбук-ветеран, чийто първи статус е толкова древен, че още се спори дали Ной го е прочел, преди да си прави ковчега, съм изтървал някоя политическа тенденция във владенията Зукърбъргови :)))))))) Човек лесно може да се абонира за новостите на тайландка, която се е снимала по бански на плажа, ама как ще споря за политика с нея като тайландския ми още не го бива, хахахаха :)))))))


-----------------------------------------------------------------


Когато навремето ни рекламираха демокрацията (в епохата преди да разберем, че в България демокрация ще означава единствено приватизация, олигархия, реститути и политическа и самозатворена върхушка) ни казваха, че там всеки ще има право на мнение, че свободата на словото е неотменима като пореден брой на "Плейбой", а толерантността идва към всичко това като бонус. Какво обаче виждаме на практика? В мига в който се осмелиш да изразиш собствено мнение (като Светльо Витков, който обяви, че не харесва Пуси Райът и не изпада във възторг от тях), изведнъж той се оказа толкова черен за медиите, че само в рамките на този ден видях поне трима или четирима журналисти, които обясняваха публично колко не е прав, колко е тъп, колко е ненормален, че има мнение, което не съвпада с това на богатия европейски елит и неговите послушни интелектуалци...Май много хора си представят демокрацията като медиен концлагер, където комендантите посичат веднага този, който си позволи дори за миг да се отклони от мнението на дежурното статукво...:)))))


-------------------------------------------------------------------



"Има вестници, които публикуват истината, но тях никой не ги чете. Народът обича да чете текстове, написани с повече въображение.". Нинус Несторович. Велииииик!!!!!! :)))


------------------------------------------------------------------


Забелязвам красива тактика на ГЕРБ. Когато ги уличат в грандиозен гаф, тяхната защита чрез дежурните по любов към властта медиите е една и съща: заглавие в стил "БСП правеше същото". Защо не приемам този аргумент и го смятам за пълен боклук. Приемаме, че БСП са гадни, тъмни и чудовищни типове, които само са чакали да се възползват от случая. Но нали ГЕРБ дойде в името на това да бъдат различни? На
ли ГЕРБ обещаваха различна политика, различен морал, различна дължина на полата на младите депутатки? Обяснението "ама и БСП правеха същото е", все едно изнасилвач да каже в съда: "Невинен съм, защото Джак Изкормвача правеше същото". А въпросът, който никой не си задава, разбира се, е следния - защо по времето на БСП подобни теми не се превръщаха в скандал. И аз веднага мога да ви отговаря (пристрастно, адски пристрастно) - защото в държавата имаше пари и хората се чувстваха сигурни. Сега пари има само върхушката, а всички останали получават единствено оправдания за безкрайното изнасилване :))))


----------------------------------------------------------------------


Духовните пътешествия из подуенските кръчми досега са ме убедили в едно - шопският изговор е идеален, за да опишеш краката на сервитьорка и да си поръчаш двойна ракия, но не и да задълбаваш в метафизични понятия... Вероятно в Подуяне са разрешили тази духовна дилема на принципа - като имаш двойна ракия на масата, защо въобще ти е душа за която да говориш :)))))



-------------------------------------------------------------------


Заглавие в агенциите: "Спират снимането на порно в САЩ". Абе, братленца, тия и с порно са ебати откачалките. Спрат ли им и тази екстра трябва направо да им обявим ембарго и да не пускаме американците да се разхождат свободно по планетата. Американец без порно - това ще е като Искра Фидосова на диета - зъл, гаден и слушащ Лейди Гага :)))))))


----------------------------------------------------------------


В рубриката "Световни топидиоти" днес по изключение няма да се занимаваме с Цветан Цветанов, а ще обърнем поглед към далечна Америка и предстоящите избори там. Конгресменът Тод Акин успя да взриви и без това крехкия ментален мир на САЩ с изявлението си, че жените никога не забременяват след изнасилване, защото женското тяло имало начини да не допуска това....Ето, виждате ли колко е лошо да се пускат потомствени девственици в политиката. Когато основната ти представя за женското тяло идва единствено и само от описанията в Библията и от садо-мазо сайтовете, които отваряш, докато пасторът ти не те гледа, човек като нищо ще си въобрази, че жените принципно даже изобщо не могат да забременеят..:)))) Знам, че е гадно, порочно, тъпо, и стратегически неправилно, но ми олеква малко като виждам, че по светът има идиоти, които са две степени по-големи от нашите...:))))) Е, има една малка разлика - тези в САЩ са идиоти с ядрена бомба...


-------------------------------------------------------------------


Прочетох изявленията на Антон Кутев за социализма и СПИН. Какво да ви кажа? В Русия си имат Пуси Райът. Ние си имаме Кути Райът :))))



--------------------------------------------------------------------



Открих една песен на Борис Гребенщиков, вокалът на група „Аквариум”. Това не е песен, а направо съвсем кратък философски опус за обичайното състояние на света. В доказателство за това привеждам и текста, който е кратък, изящен и невъздържан:


Жаль, подмога не пришла
Подкрепленья не прислали
Нас осталось только два
Нас с тобою наебали
Все братушки полегли
И с патронами напряжно
Но мы держим рубежи
Мы сражаемся отважно
Пушка сдохла, все, пиздец
Больше нечем отбиваться
Что ж, закурим, брат-боец
Нам от смерти не съебаться
Жаль, подмога не пришла
Подкрепленья не прислали
Что ж, обычные дела.
Нас с тобою наебали


--------------------------------------------------------------------------


Хакнаха страницата на съда в Русия, който осъди Pussy Riot и на стената му сложиха клип на Азис. Жал ми е за руските хакери. Дори и те не могат да си представят, че у нас Азис не е пънк, не е попарт, не е културен пърформанс, обикновено ежедневие...:)))


-------------------------------------------------------------------



Специализираният съд в крайна сметка пусна двамата задържани по аферата с арестувания кораб с кокаин в Испания. Поразиха ме мотивите на съда - няма данни за организирана група, няма данни, че двамата са се познавали, няма данни изобщо някога да са се срещали. Представяте ли си? А къде са сега журналистите, които една седмица като папагали повтаряха версията на МВР, че са набарали ново гнездо на кокаинови крале, че аферата била толкова голяма, а доказателствата на полицията почти божествени? Тази власт ме докара дотам, че утре някой от правителството ми прати стриптизьорка - със сигурност ще я откажа. Защото най-вероятно ще се окаже травестит :)))))


-----------------------------------------------------------------


В Индия голям скандал предизвикала първата индийска актриса склонила да се снима в "Плейбой" (така е, ние живеем в епохата на глобалната голота, тоест, известност се доказва единствено с това колко много оферти да се съблечеш гол ти предлагат). Обаче чудя им се на индийците. Скандали вдигат. Ако от събличането в "Плейбой" се умираше, цяла България щеше да е мъртва в мига в който Лили Иванова цъфна на корицата на първия брой у нас...:)))) Индийците поне се карат за жена, която повечето от тях искат да видят гола. А на нас Лили Иванова ни я натресоха като американски снаряд върху укрепление на сирийското правителство...:))))


-----------------------------------------------------------------


Удивително радиопреживяване. С политолога Антон Тодоров бяхме на почти едно и също мнение за Pussy Riot. Мен ме нарекоха комунистическо и путинско мекере. Удивителното е, че нарекоха и него така, вероятно за първи път в живота му. Животът става друг, когато говориш за Русия, за безкрайното политическо пространство, за лудостите на глобалната епоха...Благодарение на др. Иво Христов станах известен и в национален ефир като автор на отворено любовно писмо до Надежда Толоконникова и сега се чудя ще имам ли време да емигрирам преди интелектуалните феминистки да ми пратят наемни килъри...:))) Слушайте, Русия направи нещо чудовищно с мен. Сега ми е с пъти по-интересно да говоря за тяхната, отколкото за нашата политика...Защоооо, защо трябваше да превръщат кръчмарския политикан в мен в кръчмарски политикан по световни теми? :)))))



--------------------------------------------------------------------



Утре сутринта, ако някой има желание може да чуе размислите на стария репортер на тема Русия, Pussy Riot, защо 21 век принадлежи на рускините и защо същите тези рускини мразят дългите поли, от 9 часа сутринта по радио "Христо Ботев". Др. Иво Христов се излъга да ме покани и съм се подготвил да говоря така, че веднага след предаването портиерът на руското посолство трогнат и очарован да ме покани да изпием контрабандно внесената от Москва водка в градинката пред дипломатическата мисия...:)))


--------------------------------------------------------------------------


Неделя е, скука, десен гняв за Pussy riot, леви мечти за революция на стриптизьорките и усетих как музата на романтично-политическата поезия ме навести като отряд антитерористи продавач на зеленчуци. Не издържах на напрежението, политиката е най-висшето занимание с любов в този свят и сътворих три куплета отново, посветени на идеята, че геополитиката е най-доброто романтично основание за писане на
поезия изобщо:


Любима, ти си като Хизбула-активистка,
заложи бомба в моя автобус и град.
Да поиграем на палавата терористка
и любопитния майор от Мосад.


Любовта си е изпитание знам,
и по нервите на човека играе.
Но заради тебе даже поругавам храм
като подпийнала девочка от Пуси Райът.


Но нали това е политически романс,
епоха на лудост, абе век с много зор,
аз ще се прекръстя Джулиян Асандж,
а ти ще бъдеш ли моя Еквадор?


---------------------------------------------------------------------


Една новина, която ме разтърси. ДСБ писали на Путин в защита на Pussy Riot....Хахахха. Това ме накара да преосмисля изцяло своята политическа ирония към пънкарките. Щом 15 души в България могат да се наричат партия като ДСБ, то значи и три феминистки могат да бъдат наречени рок-група...Сега ме обаче ме е страх Костов да не се вдъхнови и да не накара младите си активисти да щурмуват "Александър Невски" (гаден руснак и предисторически фен на Путин) и да го прекръстват на "св. Джеймс Уорлик" :)))


---------------------------------------------------------------------


Хахаха, виц от епохата на Студената война, който обаче чувам за първи път:


Два крокодила изплуват от река Мисисипи, слънцето напича зловещо, и единият казва на другия:
- Ееех, а сега на Матушка Волга е едно такова хладно...
А другият отговаря:
- Недейте така, другарю майор, че ми се къса сърцето!


------------------------------------------------------------------------


Открих нов закон на Мърфи: Каквото и да се случи със света, дори и капитализмът да рухне, Веселин Маринов да се откаже да пее, а Цветан Цветанов влезе в манастир, едно нещо никога няма да изчезне - сектата на съседите, които винаги намират начин да правят ремонт в събота. По възможност от 7 сутринта...:))))


No comments: